icon

Ako zmierniť pulzujúcu bolesť hlavy?

anabelik
Dnes o 12:43

Ahojte, chcem sa spýtať, či niekto z vás nezažil nič podobné, ako práve prežívam ja. Mám 15 rokov a dnes ma neskutočne silno bolí hlava, je to fakt extrém.Bolesť nie je na jednom mieste, ale bije mi to hneď na troch miestach naraz – na čele, na spánkoch a úplne vzadu na zátylku. Tá bolesť je silno pulzujúca, chvíľu sa strieda medzi týmito miestami a niekedy ma bolia všetky tri naraz.Najhoršie je to pri pohybe. Keď pohnem hlavou, je to neskutočná bolesť. Keď s ňou dlho nehýbem, tak sa to ako-tak stabilizuje, ale akýkoľvek ďalší pohyb to znova brutálne zhorší. Tiež som celkovo senzidebil – reagujem hlavne na počasie a tlak, takže to, že je dnes v BA tak pekne a slnečno, mi asi vôbec nepomáha.Máte s týmto niekto osobnú skúsenosť? Budem veľmi vďačná za každú radu, čo vám na hlavu pomohlo.
Dakujem😘

anonym_b8033d
Dnes o 12:46

nemaš menštruaciu ? alebo nemaš dostať menštruaciu? mňa zvykne bolieť pred/počas MS a nemôžem vôbec fungovať keď je vonku slnečno vtedy. Odsleduj si cyklus a ked sa ti to bude objavovat pred/pocas MS, povedz to mame a chodte na gynekologiu. antikoncepcia vie pomoct s migrenami, ale rodic musi suhlasit

anabelik
autor
Dnes o 12:54
@anonym_b8033d

nemaš menštruaciu ? alebo nemaš dostať menštruaciu? mňa zvykne bolieť pred/počas MS a nemôžem vôbec fungovať keď je vonku slnečno vtedy. Odsleduj si cyklus a ked sa ti to bude objavovat pred/pocas MS, povedz to mame a chodte na gynekologiu. antikoncepcia vie pomoct s migrenami, ale rodic musi suhlasit

@anonym_b8033d aha no akurat som dneska začala iba špiniť ale nekrvacala som. Menstruacia by mi mala začať až o týždeň. A ešte som zabudla spomenúť že som dosť zle spala. Dúfam že to bude z toho, lebo úprimne gynkolog ma dosť desi..

anonym_b8033d
Dnes o 12:55
@anabelik

@anonym_b8033d aha no akurat som dneska začala iba špiniť ale nekrvacala som. Menstruacia by mi mala začať až o týždeň. A ešte som zabudla spomenúť že som dosť zle spala. Dúfam že to bude z toho, lebo úprimne gynkolog ma dosť desi..

@anabelik ešte si nebola u gynokologa? nemaš sa čoho báť, gynekolog je uplne v pohode. nič to neurobi :D

mousegirl
Dnes o 13:01

@anabelik máš migrénu. Daj si Ibalgin/ paracetamol

anonym_97f3ac
Dnes o 13:02

@anabelik skús magnézium a jemnú masáž krčnej chrbtice s mätovým olejom, uvolní stuhnuté svalstvo a spazmy čo býva najčastejšou príčinou bolestí hlavy. Kúpeľ s epsomskou soľou môže pomôcť.

anonym_97f3ac
Dnes o 13:58
@anabelik

@anonym_b8033d antikoncepcia pomáha aj na hlúpe rady, mala by si to vyskúšať. Nezabudni ju nabudúce odporučiť niekomu na nádchu.
@anabelik treba zistiť čo bolesti hlavy spôsobuje a nie zakrývať zdravotné problémy hormonálnou antikoncepciou a liekmi. Skús obmedziť cukor, sladkosti a sladké vody nahraď čistou minerálkou.

anabelik
autor
Dnes o 14:23
@anonym_97f3ac

@anonym_b8033d antikoncepcia pomáha aj na hlúpe rady, mala by si to vyskúšať. Nezabudni ju nabudúce odporučiť niekomu na nádchu.
@anabelik treba zistiť čo bolesti hlavy spôsobuje a nie zakrývať zdravotné problémy hormonálnou antikoncepciou a liekmi. Skús obmedziť cukor, sladkosti a sladké vody nahraď čistou minerálkou.

@anonym_97f3ac dakujeem. No ja vôbec tieto blbosti nejem ani nepijem. Byva mi z toho zle

anonym_97f3ac
Dnes o 14:47
@anabelik

@anonym_97f3ac dakujeem. No ja vôbec tieto blbosti nejem ani nepijem. Byva mi z toho zle

@anabelik spomenula som to, lebo pred menzes máme často chuť na sladké a cukor demineralizuje telo. Počas PMS telo stráca minerály železo, vápnik, magnézium... deficit železa môže spôsobiť bolesti hlavy, pri deficite elektrolytov tuhnú svaly a spôsobujú bolestivé spazmy pred aj počas menštruácie...

anonym_435c44
Dnes o 15:10
@mousegirl

@anabelik máš migrénu. Daj si Ibalgin/ paracetamol

@mousegirl na pravú migrénu tieto lieky nepomôžu 🥲