Ako zmierniť tlaky v hlave a bolesť krčnej?
Ahojte , už týždeň mám tlaky v hlave a bolí ma krčná neskutočne .Bola som na pohotovosti urobili mi ct hlavy - negat.Dali mi diclac a magnerot.Bola som aj na masáži a nepomohlo vôbec .Uz som zúfalá , na Neurologiu mi dali Termín až o 3 týždne .Prosim máte s tými tlakmi v hlave niekto skúsenosti , ako rýchlo to prešlo , čo vám pomohlo , ďakujem
Neurologicka mi dala injekciu a o par dni som bola na tom takisto,bez cvicenia to nejde
Smer fyzioterapeut
@jankadr Prosím a sú tie tlaky v hlave z krčnej normálne ? Veď ja chytám takú strašnú paniku z toho , že sa zbláznim 😟
@emily1111 áno, to je zanedbana krčna. A ešte môže prísť tŕpnutie ramien, rúk, prstov, hučanie v ušiach.. je toho veľa čo spúšťa krčna. Ako ti píšu. Smer Fyzio a začať pravidelne cvičiť.
A eate jedna vec-zazraky id neurologa necakaj
@jankadr ďakujem krásne ❤️tlak mám dobrý , každý deň si teraz meriam a mám stále okolo 120/77
Robili mi ct na tej pohotovosti tak uvidím či ma pošlú na mri od neurologicky.Este jedna otázka : koľko môžu trvať tie tlaky v hlave ? Veď je to na zbláznenie.Moc ďakujem za odpoved
@jankadr ďakujem krásne ❤️tlak mám dobrý , každý deň si teraz meriam a mám stále okolo 120/77
Robili mi ct na tej pohotovosti tak uvidím či ma pošlú na mri od neurologicky.Este jedna otázka : koľko môžu trvať tie tlaky v hlave ? Veď je to na zbláznenie.Moc ďakujem za odpoved
@emily1111 dsj si aj mr hlavy,ako moze to byt kadeco,nemusi to byt prave krcna.Radaej si to vysetri poriadne.
@emily1111 to netusim.Ja ich mavam obcas.Ja som si MR zaplatila sama a uz som isla k neurologicke s nim.Lebo zasa by mi to iba natiahlo cas.A plavat pod vodou alebo na chrbte.Kopec cvikov sa da najst na youtube
Mam vyrastok na chrbtici a tiež som z toho mávala také tlaky, jeden čas sa to kvôli práci zhoršilo, ze som nemohla hlavu otočiť. Pomohla neurológia, predpísali mi elektroliecbu a rehabky, kde mi to aj rozmasirovali postupne, ale hlavne ma naučili ako cvičiť. Neprešlo to hneď, trvalo to par mesiacov, ale rýchlo sa mi to upravilo na znesitelnu mieru až to úplne vymizlo. Urcite to neuro nezanedbat poradia, povedia co s tým, aké cvičenie na tvoj konkrétny problém je najlepšie, možno predpisu dáke lieky a liečbu. Nejaká injekcia a liek je nič ak je problém na chrbtici.
Mam vyrastok na chrbtici a tiež som z toho mávala také tlaky, jeden čas sa to kvôli práci zhoršilo, ze som nemohla hlavu otočiť. Pomohla neurológia, predpísali mi elektroliecbu a rehabky, kde mi to aj rozmasirovali postupne, ale hlavne ma naučili ako cvičiť. Neprešlo to hneď, trvalo to par mesiacov, ale rýchlo sa mi to upravilo na znesitelnu mieru až to úplne vymizlo. Urcite to neuro nezanedbat poradia, povedia co s tým, aké cvičenie na tvoj konkrétny problém je najlepšie, možno predpisu dáke lieky a liečbu. Nejaká injekcia a liek je nič ak je problém na chrbtici.
@windblue môžem vám napísať súkromne prosim ?
@jankadr Prosím a sú tie tlaky v hlave z krčnej normálne ? Veď ja chytám takú strašnú paniku z toho , že sa zbláznim 😟
@emily1111 mamina mala toto isté čo píšete neskutočné tlaky v hlave závraty ale nepomohol nik iba neurologicka ktorá jej dala NATO lieky tak isto jej bolo do zosalenia dokonca užívala aj neurol na ukludnenie a tiež to mala z krčnej chrbtice...
@windblue môžem vám napísať súkromne prosim ?
@emily1111 to je v preklade to iste,co som napisala ja.Lieky pomozu na cjvilu a sno neurologicka mi chcela predpisat antidepresiva To oni radi predpisu kazdemu (skusenost z mojho okolia).Ale treba k fyzio Tiez mi predpisali rehabky-statne a volbo mali o dva mesiace🙂
Mna neurologicka poslala na CT hlavy, Rtg chrbtice a az potom na MRI hlavy, . Potom mi predpisali injekcie , ktore mi pichali ,uvolnilo mi to, rehabilitacie , ktore chodim 2 krat do roka a pomaha. Popri tom cvicim cviky ,ktore mi ukaxali na zaklade vysledkov.
Vela sa aj poskodi ak nespravne cvicis co nemas.
Popri tom beriem ak mam.tlaky a bolesti diclovit na uvolnenie svalstva.
@emily1111 Mne to trva zvycajne par dni, ale neurolog da len lieky, mala som take, ze ma to uspavalo uz o 21, aj skor, muz zo mna nic nemal, lebo som bola z toho otapena. A A mna lepsie fyzioterapeut a cvicit
Mne neurolog poradil Revitanerv strong, iba to som uzivala, nastastie ziadne agresivne lieky ani nic ine. Pomohlo mi to 🙏
Ja som mala takú bolesť ktorá mi po par dňoch začala aj putovať po celej chrbtici- cez zimu ked sa v noci vetralo, som vyšla zo sprchy s mokrou hlavou a vytiekla akurát umývačka, tak kým som to vsetko poutierala a ratovala novy podlahu v kuchyni mi nafúkalo a to bola taka bolesť a tlaky ako keby moja hlava vážila aspon 50kil, nevládala som ani stať, ani sedieť, ani ležať, keby môžem tak levitujem..hocijaká poloha mi vyvoláva este väčší tlak- nemohlo ti nafúkať z otvoreného okna, Klima a podobne co je bezne v tomto teple? Mne pomohol len flector a suché teplo, nahrievanie, ale nie moc dlho lebo ako sa to stiahnuté svalstvo uvoľňovalo tak som mala pocit ze sa mi hlava točí este viac, az ma mdloby obchádzali.masaze môžu tento stav este zhoršiť praveze..len oddych a co najmenej zaťažovať chrbticu a krk .do 2 týždňov prešlo..

Dobry fyzioteeapsut a cvicit