icon

Ako zmierniť vedľajšie účinky užívania progesterónu?

Dnes o 16:06

Ahojte, užívam progesterón lebo ho mám nízky a snažíme sa neúspešne o bábätko. Ako začnem užívať progesterón, tak prvých pár dní som v poriadku ale následne som každý deň až do vysadenia unavená, pobolieva ma hlava, je mi nevoľno, nemám vôbec chuť na normálne jedlo a jem len blbosti.Mám pocit, že sa len chudákovi mužovi stále sťažujem. Keď progesterón doberiem, tak následne príde menštruácia a s ňou spojené bolesti atď. No chápete ma, málo dní z cyklu som vlastne sama sebou. Progesterón užívam vaginálne. Ono ani nie su tie príznaky také šialene neznesiteľné, že by som to mala potrebu spomenúť gynekologičke, skôr som všeobecne veľmi citlivá na hormonálne zmeny a užívanie progesterónu tomu nepomáha. Ale viem prečo ho beriem, mám ho málo, snaha o dieťa je zatiaľ neúspešná a radšej to pretrpím. Nemáte niektorá nejaké tipy ako tie príznaky zmierniť? Ja ani neviem, čo od diskusie čakám, len sa asi potrebujem počuť, že v tom nie som sama.

anonym_2f45aa
Dnes o 16:16

Aku znacku pouzivas? Ja som pouzivala prvykrat progestanelle a bola som jak na emocionalnom kolotoci. Ked som to lekarke povedala, zmenila mi na utrogestan a z toho nemam ziadne vedlajsie ucinky

autor
Dnes o 16:19
@anonym_2f45aa

Aku znacku pouzivas? Ja som pouzivala prvykrat progestanelle a bola som jak na emocionalnom kolotoci. Ked som to lekarke povedala, zmenila mi na utrogestan a z toho nemam ziadne vedlajsie ucinky

@anonym_2f45aa no presne aj ja progestanelle. Tak uvidim čo bude ďalší cyklus zač a spomeniem doktorke, či mi nezmení značku. Koľko prosím za tento približne doplácaš?

sara07
Dnes o 16:21
@anonym_autor

@anonym_2f45aa no presne aj ja progestanelle. Tak uvidim čo bude ďalší cyklus zač a spomeniem doktorke, či mi nezmení značku. Koľko prosím za tento približne doplácaš?

@anonym_autor tak nech ti skusi zmenit , takto by si to nemala mat

anonym_2f45aa
Dnes o 16:22
@anonym_autor

@anonym_autor nepamatam si, ale tusim okolo 8€ jedno balenie.. ten progestanelle ma ine zlozenie, inak posobi, viac na mozog. Hod si to do chatgpt, nech ti porovna progestanelle a utrogestan a doozvies sa viac. Ten progestanelle by som uz nikdy nechcela, ja som furt za vsetko revala 😃

autor
Dnes o 16:24
@anonym_2f45aa

@anonym_autor nepamatam si, ale tusim okolo 8€ jedno balenie.. ten progestanelle ma ine zlozenie, inak posobi, viac na mozog. Hod si to do chatgpt, nech ti porovna progestanelle a utrogestan a doozvies sa viac. Ten progestanelle by som uz nikdy nechcela, ja som furt za vsetko revala 😃

@anonym_2f45aa ďakujem ti, vyskúšam

autor
Dnes o 16:25
@anonym_2f45aa

@anonym_2f45aa bože ani nehovor s tym revanim😁Ja vždy na to zabudnem a hovorim si že čo som taká prehnane citlivá a za všetko plačem a potom si spomeniem…

kiki68
Dnes o 16:45

@anonym_autor mala som utrogestan aj arefam a oboje malo tieto vedlajsie ucinky, oba vaginalne. Mala so total zavraty z toho . Uzivala som vecer pred spanim

autor
Dnes o 16:58
@kiki68

@anonym_autor mala som utrogestan aj arefam a oboje malo tieto vedlajsie ucinky, oba vaginalne. Mala so total zavraty z toho . Uzivala som vecer pred spanim

@kiki68 jaj, no to si ma nepotešila :( ja užívam ráno aj večer

anonym_a46a55
Dnes o 19:39

Ja užívam už par mesiacov progestenalle, a tiež som totálne vyfľusnutá.. ale ja som tehotná, a pripisujem to skôr tehotenstvu ..

autor
Dnes o 19:57
@anonym_a46a55

Ja užívam už par mesiacov progestenalle, a tiež som totálne vyfľusnutá.. ale ja som tehotná, a pripisujem to skôr tehotenstvu ..

@anonym_a46a55 ja som ho dávnejšie užívala v tehotenstve a pripisovala som to, ako sa cítim len tehotenstvu. Teraz beriem ako nie tehotná nižšiu dávku a je mi naozaj podobne, ako keď som bola tehotná, len to nie je taký extrém. Čiže spätne si myslím, že mi ako tehotnej aj progesterón trošku prihoršil. Ale nemusí to byť tak, možno náhoda.