icon

Ako znášate, keď sú ľudia voči vám hnusní?

21. okt 2021

Ahojte,ste niekto v situacii,ze mate malo priatelov a ludia su aj neochotni Vas pozdravit?Neviem ci zovnajsok,klebety,alebo co...Len chcem vediet,ci to niekto zaziva...Ako to znadate?Ja som k ludom slusna,no ako vidim,nestaci to.

Strana
z2
comika
21. okt 2021

Nemusi to vobec byt tvoja chyba. Taka doba je. Ludia su tazko povrchni, individualisti, vsetci su majstri sveta… treba sa povzniest a nevsimat si to

h2
21. okt 2021

Keď niekto neodzdraví, je to nepríjemné, ale nie je to Tvoja hanba, ale jeho. Ak neodzdravil viackrát, prestávam zdraviť. Ak sa jedná o susedov a iných nedôležitých ľudí (myslím tým, nedôležitých pre mňa a môj život), absolútne sa tým nemienim trápiť.

autor
21. okt 2021

@h2 tiez viac nezdravim,no je mi to take neprijemne

autor
21. okt 2021

@comika asi ano

autor
21. okt 2021

@jvlo dobry postoj,no zdravit dookola niekoho.kto ti neodzdravi,?To neviem,ci by som dala.Hoci...ako citila by som sa mozno lepsie

autor
21. okt 2021

Ludi nezmenim,naozaj len pracovat na mojom postoji

h2
21. okt 2021

Tak skús príslušného nevychovanca prevychovať: nadviažem očný kontakt, usmejem sa a nahlas srdečne pozdravím nejakou dlhšou frázou, napríklad: "Príjemný dobrý deň Vám prajem, pani suseda!" Keď ani tak nič, nabudúce nezdravím!

simca06022011
21. okt 2021

Ja mam podobne skusenosti a najsmiesnejsie je, ze ti ludia sa tvaria ako nic.. napr. dva mesiace zazeracky, neodzdravi sa to, pripadne nepozrdravi a potom sa zrazu zacnu a este aj sa pristavia (ja to volam na "vyzvedacky"). A takto dookola. Bez dovodu, dokonca nemysilm, ze by to mohlo byt napr. z ohovarania... lebo kto o com by mohol rozravat, ked napr. niekedy aj mesiace nie sme v kontatke s okolitymi rodinami 🙂 Trapilo ma to, lebo som sa snazila vychadzat, predsa je to lepsi pocit, mat v okoli ludi v pohode, s kym pokecat a tak... ale zvykla som si a proste prestala som to riesit, obmedzili sa aj kontakty a je to take... no kazdy mame svoje starosti. Ale presne viem o com pises... zo zaciatku mi to bolo strasne neprijemne. Lebo nejde len o to "zdravenie", ale ked uz, tak u nas na dedine sa pozdravia aj ludia s ktorymi sa ani len nepozname, alebo okoloiduci turisti atd, tak je vonkoncom divne, ked sa nezdravi dajme tomu sused, s ktorym si travil cas, poznate sa atd.

martinkatinka
21. okt 2021

Podobna tema tu uz bola. Tiez anonymna....
Ved susedov mozes pozdravit prva, netreba cakat kym to urobia oni.

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
21. okt 2021
autor
21. okt 2021

@viestta fajn ptistup,asi vies regulovat lepsie emocie ako ja

antoniatonka
21. okt 2021

kto by to tak asi mohol byt 🙂

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
21. okt 2021

@viestta ok,dik

autor
21. okt 2021

Dakujem Vam,zienky,potrebovala som to prebrat a dik za Vase skusenosti.

marsmykkok
21. okt 2021

Ja poznám veľa takých náladových. Keď majú svoj dobrý deň, rozprávali by sa s tebou aj 2 hodiny, keď nie snažia sa pred tebou skryť a keď ťa vidia ani mú ani bú. Ja tiež keď mám náladu rada pokecam, keď nie pozdravím sa a končím, idem ďalej. Teda nemusí to byť o tebe ale o tých druhých. Netreba sa trápiť a keď sa ti niekto nepozdravi /nerozpráva nechaj to tiež na aktuálnu náladu svoju, ak máš chuť príhovor sa, ak nie ignoruj.

domcci72
21. okt 2021

ked niekto je ku mne hnusny, nepozdravi, ked ja pozdravim, tak to vsetko je problem toho dotycneho, vobec nie moc, ja som v pohode, kedze ja nemam problem s nikym, ja sa pozdravim, usmejem, aj prehodim par slov, ono kazdy mame nejake starosti aj radosti a proste mali by sme preto byt tolerantni voci ludom

sasanka605
21. okt 2021

Asi si citlivejšia povaha. Ja mam takú susedu, neriesim. Nemôžeš byt každému sympatická a nevieš to ani nikomu prikázať. Zožiera to len teba.

autor
21. okt 2021

@comika tiez na tom nieco bude asi

autor
21. okt 2021

Dakujem vsetkym,vazim si kazdu jednu skusenost,nazor,radu

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
autor
21. okt 2021

@zazvorka87 vdaka

nicicka
21. okt 2021

Och no ja som antitalent na nadväzovanie kontaktov. Fakt des. Lenže ja som zavreta v svojom svete 😁. Ja proste nevnímam koho stretávam a veľakrát nepozdravim resp ani nezaregistrujem človeka ktorého poznám. A pôsobím potom asi dost divne. Niekedy ma to štvalo, teraz som to prijala ako to je...mňa skôr trápi že aj tí ľudia ktorých poznám lepšie tak mám pocit že sú veľmi málo empaticki. Mám pocit že vždy som ja ta vŕba ku ktorej sa prídu vyplakať no keď ja mám blbé obdobie tak to nemám komu zavesiť na nos. A preto som tuuuu 🤣🤣🤣

jana_eyre_2
21. okt 2021

Zažila som, neprišla som na príčinu a bolo mi z toho dosť blbo... Aspoň keby som zistila pricinu, mohla by som si povedať že to nie je môj problém ale ich, alebo by som si mohla sebakriticky vojsť do svedomia.. ale neviem o čo išlo a prečo niektorí ľudia ma nezdravia a tvária sa povýšenecky.. jediné čo ma napadlo je, že má poznajú z modrého koníka a asi im prekážajú moje názory tak sa nebudú zahadzovat so zdravenim takej chudery Jany eyrovej 😅

autor
21. okt 2021
autor
21. okt 2021

@nicicka to je zaujimave.Inak to suhlasim,ze tu najdes mozno viac porozumenia a vypocutia.Sirsi okruh ako par ludi,co Ta obklopuju a ktori mozno prave kvoli Tvojej ochote ich vypocut si myslia,ze Ty vsetko davas lavou zadnou a nepotrebujes podporu.

nicicka
22. okt 2021

Áno presne. Táto doba je šialená. Človek musí podávať 150%tny výkon všade. Často mi vravia koľko toho stíham no je to hrozne náročné a naozaj niekedy už nevládzem...ale taký je proste život. Raz je človek hore, raz dole...treba sa zamerať na tie pekné veci. To čo nám robí radosť. Oddychovat, cvičiť, zdravšie jesť, stretávať sa s priateľmi, robiť to čo nás baví, vyhýbať sa toxickým ľuďom, ktorých je tu kvantum a naučiť sa neriešiť veci, ktoré nemôžme ovplyvniť, čo je tiež dosť ťažké ale stojí to za to.

Strana
z2