icon

Ako znovu začať s užívaním Citalecu a Xanaxu?

liliana330
11. júl 2026

Ahojte, prosím vás ..mám otázku .Najskor ale ujasním..Pred rokom som užívala AD - Citalec, a xanax.Užívala som ich cca mesiac.Potom som prestala z ničoho nič pretože už som sa ako tak dokázala orientovať v živote aj vnútri seba aj bez nich. Momentálne sa mi stavy opäť vrátili a cca už mesiac a pol funguje moje telo v režime prežitia. Premýšľam, že by som sa k ním o5 vrátila. Lenže keď som prvýkrát išla k obvodnému lekárovi, tak som mu povedala, že momentálne sa necitim na to aby som chodila k psychológovi pretože mi to hneď odporučil..Tak mi dal teda "citalec a xanax" Potom som sa už uňho neukázala. Myslíte, že ak pôjdem znov, tak ma zdrbe, že som to mala riešiť s psychológom? Pretože ani teraz na to nemám chuť ani silu niekam chodiť a vysedávať tam atd..Bola by som najradšej, ak by stačilo po telefóne zavolať o opätovné predpísanie aby som si ich mohla vybrať.
Nemám s tým skúsenosť ako to funguje ohľadom tohto a väčšinou sa liečim bylinkami.Či už je to chrípka alebo nachladnutie. No momentálne potrebujem siahnuť opäť k blbej chémii keďže nedokážem bežne fungovať. Preto sa obraciam sem, keďže viem,že sú tu mnoho diskusii ohľadom užívania AD.
Ďakujem za každú cennú radu🙂

liliana330
autor
11. júl 2026

@liliana330 Ešte doplním, že mi ostala krabicka s citalec tabletami, no bojím sa si to dať len tak po roku.

anonym_bb2738
11. júl 2026

moj nazor... jednorazovo ta moze liecit aj obvodak, otazka je aky je poctivy a ci vyhlada spatne zaznam ci ta uz liecil. a ano posle ta k psychiatrovi, nie len k psychologovi, a nechapem preco sa o liekoch vyjadrujes ze je to blba chemia - nie, nie je blba, zachranuje ludske zivoty a teraz mas potrebu po nej siahnut aj ty, takze urcite nebude az taka blba. ak mas problem ries ho preventivne s psychologom sama vidis ze sa ti problem vratil, takze asi si sa dobre neliecila, to ze si nasadit lieky na chvilu nic nevyriesi len to telo potlaci. ak by si si zlomila ruku tiez sa nebudes liecit bylinkami ale pojdes k chirurgovi aby ta liecil on... drzim palceky nech sa das dokopy a pomozes si spolu s lekarom

anonym_caa1c7
11. júl 2026

pozri exp. ak je ešte v záruke tak kľudne môžeš. Začni s max. 1/2 tbl. denne. užívaj min. 2 týždne. ak zvládneš tak aj dlhšie max. mesiac. Potom nabehni na celú tabl. denne.
Ad sa užívajú min. 6 mesiacov a až tak sa začnú pomaly vysádzať. aj to postupne a min. 1 mesiac.
Kĺudne zavolaj k obvod. že nech ti predpíše ďalšie balenia Ad. U nás sa lieky píšu aj mailom, volá sestričke, alebo hádže lístok s napísanými liekmi do schránky ktorá je na vst. dverách ordinácie. Pozri či nie je aj táto možnosť - nebudeš počúvať o psychol. Ak náhodou sa bude pýtať na psychol. tak si vymysli že dlhé čakacie doby, alebo si nikoho zatiaľ nezohnala.

anonym_caa1c7
11. júl 2026
@anonym_bb2738

moj nazor... jednorazovo ta moze liecit aj obvodak, otazka je aky je poctivy a ci vyhlada spatne zaznam ci ta uz liecil. a ano posle ta k psychiatrovi, nie len k psychologovi, a nechapem preco sa o liekoch vyjadrujes ze je to blba chemia - nie, nie je blba, zachranuje ludske zivoty a teraz mas potrebu po nej siahnut aj ty, takze urcite nebude az taka blba. ak mas problem ries ho preventivne s psychologom sama vidis ze sa ti problem vratil, takze asi si sa dobre neliecila, to ze si nasadit lieky na chvilu nic nevyriesi len to telo potlaci. ak by si si zlomila ruku tiez sa nebudes liecit bylinkami ale pojdes k chirurgovi aby ta liecil on... drzim palceky nech sa das dokopy a pomozes si spolu s lekarom

@anonym_bb2738 až 40 perc. pacientov sa opakovane vracia k užívaniu Ad.
to nie je o tom že sa niekto zle liečil.

domix147
11. júl 2026

@liliana330 uvedom si jedno k to chceš takto zakrývať a pred každými hrať dokonalu aby niekto nevedel že ty vlastne potrebuješ lieky tak sa dostaneš ešte do väčších problémov ako si momentálne A keď máš radu sama seba jednoducho to rieš a rieš to normálne zo psychiatrom pretože psychológ ti pred pomôže na tvoje keď už si raz mala lieky ale samozrejme je to na tebe sprav ako chceš,môžeš sa tváriť že tá choroba,neexistuje môžeš sa snažiť, môžeš svoje telo ďalej trápiť aj svoju myseľ až nakoniec vyhoríš a budeš aj tak potrebovať psychiatra....

liliana330
autor
11. júl 2026
@anonym_bb2738

@anonym_bb2738 Niekto sa tu moc chytá za slovíčka. Nepotrebujem zbytočné komentáre, to si nechaj pre seba. Chcela som iba normálnu odpoved či je to reálne a nie. Bodka.

liliana330
autor
11. júl 2026
@anonym_caa1c7

pozri exp. ak je ešte v záruke tak kľudne môžeš. Začni s max. 1/2 tbl. denne. užívaj min. 2 týždne. ak zvládneš tak aj dlhšie max. mesiac. Potom nabehni na celú tabl. denne.
Ad sa užívajú min. 6 mesiacov a až tak sa začnú pomaly vysádzať. aj to postupne a min. 1 mesiac.
Kĺudne zavolaj k obvod. že nech ti predpíše ďalšie balenia Ad. U nás sa lieky píšu aj mailom, volá sestričke, alebo hádže lístok s napísanými liekmi do schránky ktorá je na vst. dverách ordinácie. Pozri či nie je aj táto možnosť - nebudeš počúvať o psychol. Ak náhodou sa bude pýtať na psychol. tak si vymysli že dlhé čakacie doby, alebo si nikoho zatiaľ nezohnala.

@anonym_caa1c7 Jediná ste odpovedali reálne na moju otázku a pochopili ma. Ďakujem veľmi pekne 🩵👌

luccija
11. júl 2026
@liliana330

@anonym_caa1c7 Jediná ste odpovedali reálne na moju otázku a pochopili ma. Ďakujem veľmi pekne 🩵👌

@liliana330 tak choď k obvodnej priznaj sa a vypytaj si ďalší recept.Lebo, ak teraz začneš s tými čo máš doma a budeš si pýtať o mesiac recept ona uvidí, že si sa neliecila a vypočujes si tak či tak.Za mesiac ti nemohli ani začať účinkovať.Ja by som si aj tak dala termín k psychiatrovi predsa ten študoval a možno ti dá iny liek ako Citalec.
Ak to nechceš, tak začni tak ako ti radil minule.Hlavne začni potrebuješ ich a sú ľudia, ktorí ich berú roky, a aj doživotne.U psychológa aspoň zistíš čo robíš zle prečo sa ti stavy vracajú

taktotedanie
11. júl 2026

@liliana330 tak neviem , evidentne to nezvladas
Si proti blbej chemii ale do istoty budes do seba trepat 2 lieky
Ale psychoterapiu ako doplnkovu liecbu odmietas 🤷🏻‍♀️, ktora by ti mohla pomoct a nasmerovat
Vobec si to nemala vysadzat lebo absolutne sa v sebe a v zivote orientovat nevies

liliana330
autor
11. júl 2026
@taktotedanie

@liliana330 tak neviem , evidentne to nezvladas
Si proti blbej chemii ale do istoty budes do seba trepat 2 lieky
Ale psychoterapiu ako doplnkovu liecbu odmietas 🤷🏻‍♀️, ktora by ti mohla pomoct a nasmerovat
Vobec si to nemala vysadzat lebo absolutne sa v sebe a v zivote orientovat nevies

@taktotedanie Moja zlata🤗 nechaj si tvoju radu.. nepotrebujem čítať toto. Ak si prišla zbytočne vyvolávať konflikty, tak si založ vlastnú diskusiu mimo. Ďakujem za pochopenie 👏

evkamotka
11. júl 2026

Tak ti v najhorsom vybrble, co narobis. Nemozes zacat brat ad, vyjest jednu krabicku a potom co? Potrebujes aj tak predpisat ďalšie

anonym_e50a1d
11. júl 2026

@liliana330 píšeš ze fungujes v režime prežitia, že nedokážeš bežné fungovať, ale nemáš chuť vysedávať u psychológa ci u lekára. Trocha to nechápem. Tak co vlastne chceš, prečo sa nechceš liečiť?

anonym_765e0d
11. júl 2026

Úplne v pohode zacni užívať . Môže to byť náročné počas prvých dvoch týždňov. Minimum na liečbu je 6 mesiacov. Zvyčajne treba viac. Počas liečby odporúčam nájsť psychiatra, ktorý bude na to dohliadať. Xanax minimálne.

patrike
11. júl 2026

Samovolnym nasadzovanim a vysadzovanim liekov, ktore maju nabeh ucinku aj mesiac a ktore mozu sposobit vazne problemy pri nahlom vysadeni si len ublizis.
Tvoj celkovy prejav tu, ako skaces do kazdeho, koho nazor sa ti nepaci, to je tiez sucast diagnozy. Bez psychiatra sa nepohnes a ako vidis, bylinkami sa dokopy nedas. Zodpovedny lekar ti take lieky po prestavke bez vysetrenia nepredpise. Mozes dalej bojovat so sebou, s ludmi na Koniku, ale tak najskor skoncis na uzatvorenom oddeleni s akutnym stavom, ked sa zrutis.

patrike
11. júl 2026
@liliana330

@taktotedanie Moja zlata🤗 nechaj si tvoju radu.. nepotrebujem čítať toto. Ak si prišla zbytočne vyvolávať konflikty, tak si založ vlastnú diskusiu mimo. Ďakujem za pochopenie 👏

@liliana330 Konflikt tu vyrabas jedine ty a zrejme to bude sucast diagnozy, ktoru mas. Pomoze ti len odbornik a komplexne vysetrenie, nie chvilkova samoliecba.