Ako zvládate svoje zdravotné obmedzenia pri zdravých partneroch?
Ja mám obmedzenia spôsobené chrbticou aj kolenami, po operáciách, bolesti dlhé roky. Často sa porovnávam s mužom čo on dokáže, nakupuje, robí ťažké veci, upratuje nám pani, mám 40 a takto fungujem desať rokov. Ako zvládate ten pocit že ste fyzicky menej, že je to na vašom mužovi. Prosím zdravotné rady nehľadám, to mám zaliecene nadmieru. Nemozem športovať, výber dovolenky sa mi prispôsobuje, iné veci sa mi prispôsobujú.ano aj ja sa mu obetujem, pomôžem, spravím iné, podporím ale neporovnavat sa so zdravými je niekedy pre mňa ťažké. Ženy ktoré to zažívate z akéhokoľvek dôvodu poradíte? Psych. Som tiež zaliecena, len sa vedieť viac akceptovať takáto neidealna...
Dakujem
Nuž, prijať sa taká aká si. Muž ta takú očividne miluje. Tiež mám obmedzenia, tiež ma to niekedy hnevá. Ale nič s tým nespravim, načo si strpcovat život ešte aj depkou
treba to len prijat, ja to uz neriesim lrn skobstatujem toto nie, toto cisstocne a toto dam...
Neriesit,proste je to tak a inak to nebude. A nie,nie som zdrava,roky som trpela ako pes,teraz je to lepsie ale uz nikdy nebudem ako zdravy clovek,mam milion obmedzeni a aj v strave ale naucila som sa to neprezivat a byt vdacna ze je to aspon tak ako to je,vzdy totiz moze byt aj horsie
Skôr mňa trápi že ja sa trápim a nemôžem fungovať ako plnohodnotný člen upratať navariť postarať sa o domácnost keďže nerada len ležím na posteli a nič nerobím proste zdravie si treba veľmi vážiť ..a partner to proste musí prijať veď v dobrom aj v zlom no nie ? 🙂
@barbora19911 áno toto ma trápi že nemôžem viac, že on musí aj za mňa občas mi pomôcť aj že nemôžem vsetko s ním ťažko sa mi to akceptuje aj keď paradoxne ja by som mu nikdy nič z toho nevytkla.
Ani on mi nevytyka dúfala som že sa na mňa nachytal od vás trochu viac sebaprijatia s týmto. Akoby som mu chcela dopriať niečo viac, lepsie
Vôbec sa tým netráp ty predsa za to nemôžeš aký máš zdravotný stav ...a muž je predsa od toho aby bol v takýchto situáciách mužom čo sa týka ťažkých domácich prác vlečenie nákupov 🙂
Na práce máme pani vláči nákupy ja porobim čo dokážem len je ťažké zmieriť sa že ten stav je každý rok horší o niečo, rozumové viem čo robiť ale neviem presvedčiť mozog ako takto zdravo uvažovať a milovať sa aj s tými hendikepmi
mas manzela ktory ta akceptuje taku aka si.. vycita ti ze si ,,menej,, ako on? stazuje sa ze je na vsetko sam?tvoja situacia je takato.. inanebude.. moze byt asi len horsia.. kedykolvek. tak ako nas vsetkych.. tak si uzivaj zivot.. dovolenky.. a vsetko co je ,,site ,, na teba🙂
@lucia147852 depku až z toho necítim skôr ten hnev ako máš aj ty a chcela by som ho nejak lepšie kocirovat. Rozum ti povie kopu múdrych veci ale myšlienky výčitiek a hnevu idú svoje.nenadla som ani rady na internete ako to poriešiť, to zmierenie t akceptácia je tak náročná...

Pri zdravých malo byť