Ako zvládnuť dáviaci reflex pri odtlačkoch zubov?
Prosím rady ako s týmto problémom si pomôcť? Ako si pomôcť pri vysokom daviacom reflexe pri odtláčaní zubov? Ďakujem vám
Teraz sa da aj skenovat, netreba odtlacok s hmotou. Robi to napr.Klinika Edemed v Banskej Bystrici.
Ale ked uz sa robi taky odtlacok, pouzivaju sa rychlotuhnuce hmoty a doporucujem v miernom predklone, dychat plynulo nosom, snazit sa skludnit, nepanikarit a radsej nalacno.
Mne kedysi nepomohlo nič. Žiadne tu zmienené rady. Takže ak by som ešte niekedy potrebovala, tak využijem tie digitálne, skenovanie. O tom som ešte nepočula. Možno ti tu zmienená rada zaberie. Ja mám extrémne silný dáviaci reflex
@zuzanockamt a ako prosím podstupujete opravu zubov keď máte rovnaký problém ako ja?
Našťastie nemám kazivý chrup. Pri vŕtaní veľa prestávok, ak je to na zadných zuboch (od 5 ďalej). Rtg osmičky mi urobili asi na siedmy pokus, aj to som vracala.
@zuzanockamt tak to máme fakt “šťastie” vidím že nie som sama. No ja mám práveže kazivý a o to je to horšie stále zubár a hlavne tie odtlačky nočná mora
@zuzanockamt prosim, ako s tym daviacim reflexom u zubara pracujes ? :( ja musim ist asi do celkovej narkozy….
@hanicka1995 nedá sa s tým žiadnym spôsobom vybabrať .. bola som tiež v celkovej anestéze
So synom som mala tento problem pri odtlackoch na strojcek. Kazali mi dat mu predtym Kinedryl /tablety na nevolnost pri cestovani/. Zabralo, pomohlo, stacilo.

Dýchanie nosom, odtlačkove hmoty s príchuťou alebo vyhľadať lekára ktorý robí digitálne odtlačky