icon

Ako zvládnuť prvú návštevu psychiatra?

Včera o 11:33

Ahojte. Čaká ma prvá návšteva psychiatra. Bojím sa, ako to dopadne. Veľa vecí ma trápi a myslím si, že tam budem aj revať. Nie je to hanba? Ak môžete, napíšte mi, prosím, ako ste to zvládli vy.

Strana
z2
biba_18
Včera o 11:37

nie, nie je to hanba. pre niečo za ním predsa ideš ...

anonym_f77393
Včera o 11:38

@anonym_autor v pohode, vysypala som co bolo treba a dostala som lieky.

anonym_c7b290
Včera o 11:54

@anonym_autor ja som bola iba ako doprovod manzelovi, nie ako pacient a rozplakala som sa tam. No vtedy mi to bolo uplne jedno, boli to moje emocie, lekar bol velmi empaticky, necitila som hanbu. Odporucam spisat si vsetko co mu chces povedat.

slavomira236
Včera o 12:06

@anonym_autor teraz pred mesiacom som bola u ortopeda cakala som 5hodin a oproti ambulancia psychiatrie keby si videla kolko ludi sa tam vystriedalo co som ja cakala....niesi jedina neboj zisdna hanba

rozculena
Včera o 12:09
@slavomira236

@anonym_autor teraz pred mesiacom som bola u ortopeda cakala som 5hodin a oproti ambulancia psychiatrie keby si videla kolko ludi sa tam vystriedalo co som ja cakala....niesi jedina neboj zisdna hanba

@slavomira236 u psychiatra to ide ako na páse

anonym_9d8ca0
Včera o 12:11

Jednu vec ti poviem, ako osoba pracujuca v zdravotnictve. Dnes kazdy druhy clovek chodi, chodi alebo bude chodit ku psychiatrovi. A plac u psychiatra je uplne normalna emocia. Stretavaju sa zhorsimi.

anonym_77fd4b
Včera o 12:20
@rozculena

@rozculena lebo je kopec šibnutých

anonym_3b81b6
Včera o 12:20

netrep. nadopuju ta liekmi a mas byt stastna.

anonym_3b81b6
Autor odpoveď zmazal
anonym_3b81b6
Včera o 12:22
@anonym_77fd4b

@anonym_77fd4b lebo ty si drlbnuta

anonym_3b81b6
Autor odpoveď zmazal
anonym_21c506
Včera o 12:31
@anonym_77fd4b

@anonym_77fd4b ešte ani ty nevieš co ťa čaká

anonym_21c506
Včera o 12:34
@anonym_3b81b6
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_3b81b6 niekde áno niekde nie preto je dobré chodiť aj na sedenia k psychologovi. Psychiater je lekár dá lieky a hotovo. Majú mozno semester psychológie. Je dobré aj dať si urobiť testy a diagnostiku u psychológa terapie sedenie trvá 50 minút a terapeut má čas na klienta. Psychiater môže dať odporučenie na terapie treba si vypýtať papier a dá sa chodiť na sedenia cez poisťovňu ak psychológ ma zmluvy a pracuje aj takto ale to si treba obvolat a nájsť psychiater určite nestačí

anonym_3b81b6
Včera o 12:36
@anonym_21c506

@anonym_3b81b6 niekde áno niekde nie preto je dobré chodiť aj na sedenia k psychologovi. Psychiater je lekár dá lieky a hotovo. Majú mozno semester psychológie. Je dobré aj dať si urobiť testy a diagnostiku u psychológa terapie sedenie trvá 50 minút a terapeut má čas na klienta. Psychiater môže dať odporučenie na terapie treba si vypýtať papier a dá sa chodiť na sedenia cez poisťovňu ak psychológ ma zmluvy a pracuje aj takto ale to si treba obvolat a nájsť psychiater určite nestačí

@anonym_21c506 suhlasim, tiez som mala skresleny obraz o tom fungovani.

anonym_21c506
Včera o 12:40
@anonym_3b81b6

@anonym_21c506 suhlasim, tiez som mala skresleny obraz o tom fungovani.

@anonym_3b81b6 čo viem od známeho psychiater zistí ako sa cítiš či lieky zvládaš dá recept a ide ďalší. Potom termín podľa toho koľko krabičiek liekov máš preto je dobre pridať psychológa doktor nema čas sa s niekým vybavovať. Ale zalezi od konkrétneho. Väčšinou sú to predpisovaci liekov. Ak si psychológa platíš a máš na to dá sa chodiť na sedenie ak má on možnosť dať ti termín aj každý týždeň kým sa upraví stav ale to potrebuje čas a viac sedení a hľadať človeka ktorý ti sadne ľudsky tam je dôležité si vybudovať vzťah

anonym_3b81b6
Včera o 12:46
@anonym_21c506

@anonym_3b81b6 čo viem od známeho psychiater zistí ako sa cítiš či lieky zvládaš dá recept a ide ďalší. Potom termín podľa toho koľko krabičiek liekov máš preto je dobre pridať psychológa doktor nema čas sa s niekým vybavovať. Ale zalezi od konkrétneho. Väčšinou sú to predpisovaci liekov. Ak si psychológa platíš a máš na to dá sa chodiť na sedenie ak má on možnosť dať ti termín aj každý týždeň kým sa upraví stav ale to potrebuje čas a viac sedení a hľadať človeka ktorý ti sadne ľudsky tam je dôležité si vybudovať vzťah

@anonym_21c506 uz 5 rokov len dopuju liekmi bez nazoru psychologa

suge
Včera o 12:57

Ešte som nebola v ambulancii psychológa alebo psychiatra, kde by neboli k dispozícii vreckovky. Oni s tým počítajú, neboj. Držím palce, to dáš.🙌

anonym_21c506
Včera o 13:01
@anonym_3b81b6

@anonym_21c506 uz 5 rokov len dopuju liekmi bez nazoru psychologa

@anonym_3b81b6 tak si treba toho psychológa nájsť skúsiť ktorý mi sadne pýtať si k nemu výmenný lístok nájst si aj takého komu zaplatíš za sedenie aspoň raz za mesiac trvať nech ťa doktor posle na testy a nedať sa odbiť. Čítať študovať pátrať zaujímať sa. Je to tvoje zdravie a tvoj život a treba sa o seba postarať

zmrzlinka8
Včera o 13:13
@anonym_21c506

@anonym_21c506 nemiešaj hrušky s jablkami. Hlavne, psychiater je lekár a lieči diagnózy. Nemôže psychológ, ktorý neštudoval medicínu, ale filozofickú fakultu, nahradiť lekára, ak ho daná osoba potrebuje. K psychológovi môžeš ísť sa vykecat bez vážnych psychiatrických diagnóz. Jedine ak psychiater rozhodne, že nepotrebuje psychiatrickú liečbu, ale stačí nejaká terapia u psychológa.

anonym_4bc2c1
Včera o 13:16
@anonym_21c506

@anonym_3b81b6 tak si treba toho psychológa nájsť skúsiť ktorý mi sadne pýtať si k nemu výmenný lístok nájst si aj takého komu zaplatíš za sedenie aspoň raz za mesiac trvať nech ťa doktor posle na testy a nedať sa odbiť. Čítať študovať pátrať zaujímať sa. Je to tvoje zdravie a tvoj život a treba sa o seba postarať

@anonym_21c506 psychológ nie je doktor, resp. nie je lekár. Ak by aj mal doktorský titul, tak PhDr., nie z medicíny.

anonym_cf15e2
Včera o 13:16
@rozculena

@rozculena od covidu majú veľký nárast pacientov a aj duševné zdravie veľa mladých je v zlom stave

rozculena
Včera o 14:07
@anonym_cf15e2

@rozculena od covidu majú veľký nárast pacientov a aj duševné zdravie veľa mladých je v zlom stave

@anonym_cf15e2 to bolo aj pred covidom,chodila som tam s mamou,tak som to videla

anonym_c9a289
Včera o 14:12
@anonym_77fd4b

@anonym_77fd4b ty si riadna truba, vies o tom?

anonym_3d695c
Včera o 14:13
@rozculena

@rozculena ako u ktorého...

anonym_3d695c
Včera o 14:23
@anonym_21c506

@anonym_21c506 je dôležite nájsť dobrého psychológa aj psychiatra. Psychiatrička ktorú navštevujem sa každému pacientovi venuje 45min a vedie s ním dialóg. Takú čo predpisuje lieciky a skúša každý mesiac nové, jej čas pacientovi presne 10min, že sme nestihli ani popísať problém, sme vymenili. Takže dovera k psychiatrovi je rovnako dôležitá ako k psychológovi. Zväčša psychológovia čo robia cez poisťovňu berú svojich klientov ako zemiaky... Neosobne, vyspyp problém a utekaj...

anonym_21c506
Včera o 14:32
@zmrzlinka8

@anonym_21c506 nemiešaj hrušky s jablkami. Hlavne, psychiater je lekár a lieči diagnózy. Nemôže psychológ, ktorý neštudoval medicínu, ale filozofickú fakultu, nahradiť lekára, ak ho daná osoba potrebuje. K psychológovi môžeš ísť sa vykecat bez vážnych psychiatrických diagnóz. Jedine ak psychiater rozhodne, že nepotrebuje psychiatrickú liečbu, ale stačí nejaká terapia u psychológa.

@zmrzlinka8 testy robí psychológ aj psychiater ťa môže poslať k psychologovi otestovať ak sa chce uistiť v diagnoze. Neliečia sa diagnózy ale ľudia s diagnózami. Psycholog sice nie je doktor ale lieci rozhovorom hľadaním príčin môže naučiť rôzne techniky ako zvládnuť stres pracovat s traumou. Psychiater dá lieky ale tie nie vždy stacia. Psychológ nelieči zdravých ľudí ale väčšinou tam chodia ľudia s F diagnózami. Určite by som sa neuspokojila iba s psychiatrom a liekmi pri množstve diagnóz sa vyslovene odporúčajú aj terapie u psychológa. To že nie je lekár jeho význam v ničom neznižuje. Tiež môže človeku odporučiť psychiatra môžeš ísť na testy a na základe nich ísť k lekárovi. A ešte vykecavat sa chodí ku kamoske. Správny psychológ ťa nenechá vykecavat ale používa rôzne terapie metody ako ti pomôcť. Myslím že máš veľmi skreslený pohľad na vec. Správny psychiater by mal mať záujem na tom aby si nechodila k nemu raz za pár týždňov ale pracovala na sebe aj so psychológom a ak ty cítiš že ti nestačí pár minútova návšteva u lekára raz za týždne nič ti nebráni chodiť ešte vo svojom záujme na iné terapie psychiater by mal oceniť že sa snažis na sebe pracovať

anonym_21c506
Včera o 14:33
@anonym_4bc2c1

@anonym_21c506 psychológ nie je doktor, resp. nie je lekár. Ak by aj mal doktorský titul, tak PhDr., nie z medicíny.

@anonym_4bc2c1 to jeho význam a dôležitost v ničom neznižuje. Tým nehovorím o ľuďoch čo majú akurát tak kurz

mandzula
Včera o 14:34
@anonym_77fd4b

@anonym_77fd4b "Sibnutost", ktorou sa zaobera psychiater, sa v mnohych pripadoch da liecit, primitivizmus, ktorym trpis ty, je trvaly.

anonym_21c506
Včera o 14:36
@anonym_3d695c

@anonym_21c506 je dôležite nájsť dobrého psychológa aj psychiatra. Psychiatrička ktorú navštevujem sa každému pacientovi venuje 45min a vedie s ním dialóg. Takú čo predpisuje lieciky a skúša každý mesiac nové, jej čas pacientovi presne 10min, že sme nestihli ani popísať problém, sme vymenili. Takže dovera k psychiatrovi je rovnako dôležitá ako k psychológovi. Zväčša psychológovia čo robia cez poisťovňu berú svojich klientov ako zemiaky... Neosobne, vyspyp problém a utekaj...

@anonym_3d695c aj u tých na poisťovňu záleží od konkrétneho človeka ako všade. Každý má na klienta predpísanych 50 minút a ak ti jeho prístup nevyhovuje treba hľadať ďalej dobrý psycholog sa málokedy nájde na prvý raz.

anonym_81c97f
Včera o 14:44

@anonym_autor nie je to trápne človek tam ide, keď je na dne, takže emócie k tomu patria.Na prvovysetreni sa bude pýtať na veľa veci.Nech ti je čím skôr lepšie💗a hľadaj si aj psychológa VL od obvodného a nebudeš platiť za sedenia.Psycholog pri liečbe by mal byť nutnosť naučí ta ako zvládať tento zlý a ťažký svet, medziľudské vzťahy a nájsť v sebe pokoj.Mne terapie veľmi pomohli aj testy, ktoré som tam robila aj o mojej osobnosti

Strana
z2