Ako zvládnuť prvú návštevu psychiatra?
Ahojte. Čaká ma prvá návšteva psychiatra. Bojím sa, ako to dopadne. Veľa vecí ma trápi a myslím si, že tam budem aj revať. Nie je to hanba? Ak môžete, napíšte mi, prosím, ako ste to zvládli vy.
Hanba to veru nieje .Keď som tam šla prvýkrát prekvapilo ma koľko známych ľudí sedelo v čakárni.Je lepšie nechať si pomôcť ako sa trápiť .Je to úplne normálne
u psychiatra nie je dovod revat, reve sa u psychologa
@anonym_3b81b6 niekde áno niekde nie preto je dobré chodiť aj na sedenia k psychologovi. Psychiater je lekár dá lieky a hotovo. Majú mozno semester psychológie. Je dobré aj dať si urobiť testy a diagnostiku u psychológa terapie sedenie trvá 50 minút a terapeut má čas na klienta. Psychiater môže dať odporučenie na terapie treba si vypýtať papier a dá sa chodiť na sedenia cez poisťovňu ak psychológ ma zmluvy a pracuje aj takto ale to si treba obvolat a nájsť psychiater určite nestačí
@anonym_21c506 uz sa skludni s tym psychológom. Ak psychiater ti je málo, lebo mal vraj semester psychológie, tak ten tvoj psychológ zase nemal ani semester medicíny a ani atestáciu zo psychiatrie, ale serie sa do diagnóz. Ved urcite su aj psychológovia potrební, len netreba znevazovat lekarov, ze "len" predpisuje lieky. Hlavne ti stanovi diagnózu, s ktorou sa ďalej pracuje. Ak potrebuješ psychológa, posle ta tam.
@anonym_21c506 uz sa skludni s tym psychológom. Ak psychiater ti je málo, lebo mal vraj semester psychológie, tak ten tvoj psychológ zase nemal ani semester medicíny a ani atestáciu zo psychiatrie, ale serie sa do diagnóz. Ved urcite su aj psychológovia potrební, len netreba znevazovat lekarov, ze "len" predpisuje lieky. Hlavne ti stanovi diagnózu, s ktorou sa ďalej pracuje. Ak potrebuješ psychológa, posle ta tam.
@zmrzlinka8 nikoho neznevazujem. Píšem ako to je. Tak kľud a dychaj ok? Kľud. Nebuď taká nasratá. Psycholog sa neserie do diagnóz. Psycholog testuje ľudí a na základe testov zisťuje problem a prípadnú diagnózu. Určite nie je jeden viac druhý menej a veľa ľuďom by prispelo okrem brania liekov aj terapie ako doplnok. Dokonca ludia v zložitej situácii ktory sa potrebujú zorientovat a bez F diagnózy môžu chodiť k psychologovi na terapie podporu a nemusia ísť ani k lekárovi ani mat nutne diagnózu. Každý potrebuje niečo ine lekár nie je Boh a psycholog nie je hlupák pomôcť ti môže aj niekto bez titulu mudr. A je dobre že je viac možností a spôsobov riešenia problemu lebo toto je veľmi individuálna vec. Tak nech sa každý rozhodne hlavne aby sa nebál hladat pomoc.

@anonym_autor ja som revala (naozaj rumadzgala) uz ako som sadla v cakarni u psychiatra. Naozaj som bola vtedy velmi, velmi zle na tom, mozno aj kratko pred zosypanim. Neboj, nie je to ziadna hanba a daj vsetko zo seba von presne tak, ako to citis a ako sa ty citis. Bude dobre, alebo minimalne casom oveľa lepsie, ver mi. Drzim moc moc palcek ❤️