icon

Ako zvládnuť stres a úzkosť u 19-ročnej?

6. apr 2024

Ahojte baby mam 19 rokov a posledne 3-4 roky sa cítim zvláštne. Všetko to najprv začínalo bušením srdca s ktorym som bola aj na sone atd atd a nič všetko okej. Postupom času ako som staršia sa ako keby pridáva viac a viac vecí, psychických a fyzických. Mávam trpnutir alebo skor take brnenie lavej ruky, tlaky na hrudi a chrbta. Brnenie v okolí úst. Čítala som si o tom veľa a vraj to je tetania ale neviem isto. Ked som bola menšia som nemala problem s ludmi vobec, ale teraz som taka zvalstna ze akonahle idem do skoly tak po ceste strasne stresujem, taky vnutorny nepokoj 24/7 mam zo vsetkeho stres zo vsetkeho…😕som z toho smutna, neviem ako to zastaviť. Snážim sa byt aj taka že mi je to jedno že idem po ulici a snažim sa mat na haku, ale nejde to, stale premyslam ako vyzeram, preco sa na mna vsetci pozeraju, ked mam prejst okolo niekoho strasne stresujem. Ked nahlas dycham že som z dlhej cesty zadychana tak ani nedycham ked ode niekto okolo lebo sa bojim ze co povie na to😕 Poradte mi prosim niekto co to je?🙁

gemerka17
•
6. apr 2024

Psychika, psychika a psychika. Pomôže psychológ a veľa práce sama na sebe. Vyhľadaj si v okolí nejakého dobrého a začni s ním na sebe pracovať. Toto má veľa ľudi a v podstate je len na tebe ako to celé vyriešiš. Určite to rieš čím skôr, nech to nezájde ďalej.

taynee
•
Odpoveď bola odstránená
•
rozculena
•
6. apr 2024

tetánia,poznám. Momentálne som v pohode,lebo už nepracujem tam,kde som pracovala a som rozvedená,toto boli moje stresory. V podstate si musíš sama prísť na to,čo ti to vyvoláva. Môže to byť aj chrbtica,takže smer fyzioterapeut...

bublinka0
•
7. apr 2024

Zrejme tetania,mam tiez, trapim sa roky, uzivanie je vlastne iba Magnezium, to by vam malo pomoct aspon na tie stavy prvotne,drzim palce.