Ako zvládnuť syndróm bieleho plášťa?
Ahojte!
Prosím Vás máte tu tiež niektorá syndróm bieleho plášťa? Ja vždy keď idem k lekárovi, tak mám strach a to je jedno či obvodný, gynekológ alebo zubár a samozrejme keď idem k obvodnému tlak vždy vysoký, pričom doma mávam tlak ok..viete mi povedať ako sa toho zbaviť poprípade popracovať na tom, aby sa to trochu zmiernilo?
Odpovede typu veď to nič nie je atď si prosím nechajte, kto to nemá, tak to nevie pochopiť.
Ďakujem za každú radu
však ak máš doma tlak dobrý tak načo beháš za lekárom.
Tak aj s tým mám problém a pritom sama pracujem v zdravotníctve. Stresujem.casto už deň vopred, hlavne pred zubárom. Ale aj pred gyn.napríklad, zle spím atď. A neviem to ovládať, snažím sa myslieť na to, že strach mi nijak nepomôže. A hlavne že stresovať mi stačí až tesne pred ošetrením. Ale teda veľmi to nepomáha.
@anonym_5f402d tak pravdepodobne chodí na preventívky, čo je správne.
@huxy áno, presne tak to mám aj ja, vo štvrtok ma čaká preventívna prehliadka a zas tlak budem mať naprd 😂 to je vlastne aj odpoveď pre
@anonym_5f402d že existujú aj PP, kde človeku merajú ten tlak, nikde nepíšem že chodím za lekárom, kvôli tomu že ho mám vysoký..paradoxne mi to zistili, keď som bola tehotná, vtedy sa často meria tlak a keďže som ho asi v nejakom cca 6.mesiaci mala vysoký, tak ma poslali ležať do nemocnice a neprišli mi na nič, akurát mi nasadili lieky a že si mám kúpiť tlakomer a doma tlak skôr nižší, inak som to nevedela ani ja 😂
@huxy áno, presne tak to mám aj ja, vo štvrtok ma čaká preventívna prehliadka a zas tlak budem mať naprd 😂 to je vlastne aj odpoveď pre
@anonym_5f402d že existujú aj PP, kde človeku merajú ten tlak, nikde nepíšem že chodím za lekárom, kvôli tomu že ho mám vysoký..paradoxne mi to zistili, keď som bola tehotná, vtedy sa často meria tlak a keďže som ho asi v nejakom cca 6.mesiaci mala vysoký, tak ma poslali ležať do nemocnice a neprišli mi na nič, akurát mi nasadili lieky a že si mám kúpiť tlakomer a doma tlak skôr nižší, inak som to nevedela ani ja 😂
@anonym_autor úplne ti rozumiem, ale źiaľ nejak poradiť neviem..sama si s tým neviem rady. Ale zas, už ani veľmi neriešim. Aj keď ten stres nie je dobrý.
@anonym_autor úplne ti rozumiem, ale źiaľ nejak poradiť neviem..sama si s tým neviem rady. Ale zas, už ani veľmi neriešim. Aj keď ten stres nie je dobrý.
@huxy ďakujem aj tak za odpoveď, aspoň viem, že v tom nie som sama 😉
@huxy ďakujem aj tak za odpoveď, aspoň viem, že v tom nie som sama 😉
@anonym_autor syndrom bieleho plášťa mám aj ja, aj napriek tomu, že robím v zdravotníctve, neviem s tým nič urobiť. Tlak vždy vysoký. Zväčša len poviem, že nemusia merať, lebo mám syndrom a poviem im hodnoty, aké nameriam doma. U mojej rodinnej doktorky je jedna sestra, ktorá mi odmerala tlak, keď sme nezáväzne kecali o dovolenke, ale už posledné razy, stačí, že poviem, že nemerať, že mám syndrom 🤷♀️
@anonym_autor syndrom bieleho plášťa mám aj ja, aj napriek tomu, že robím v zdravotníctve, neviem s tým nič urobiť. Tlak vždy vysoký. Zväčša len poviem, že nemusia merať, lebo mám syndrom a poviem im hodnoty, aké nameriam doma. U mojej rodinnej doktorky je jedna sestra, ktorá mi odmerala tlak, keď sme nezáväzne kecali o dovolenke, ale už posledné razy, stačí, že poviem, že nemerať, že mám syndrom 🤷♀️
@sisaka tak mne vždy sestrička u mojej starej dr merala tlak aj keď som jej povedala, že nemusí, že mám syndróm, ale merala aj tak vždy, a teraz sa zmenil obvodný idem tam prvýkrát na preventívnu, takže už stres mám od včera 😂
@sisaka tak mne vždy sestrička u mojej starej dr merala tlak aj keď som jej povedala, že nemusí, že mám syndróm, ale merala aj tak vždy, a teraz sa zmenil obvodný idem tam prvýkrát na preventívnu, takže už stres mám od včera 😂
@anonym_autor 😅 to ti verím.
Však mu vysvetli a nadiktuj mu hodnoty, čo mávaš doma.
@anonym_autor pridávam sa do klubu. Mám to zapísané aj v karte a mám v nej vlozeny aj lístok s hodnotami, ktoré som si asi dva týždne pred prehliadkou zapisovala doma. Ako s tým pomôcť neviem sama. Ja si aj poviem, že veď o nič nejde, ukľudním sa a vleziem do ordinácie a som v prdeli 😅
Jedine antidepresiva. Mam to od detstva a nijako sa to nezmenilo ani vekom. Mala to aj moja babka,cely zivot. AD uzivam kvoli inemu problemu aj moje telo je odvtedy u lekara v klude. Mne ziadne techniky nepomohli,aj tak to mala vzdy pulz 150.
@anonym_autor pridávam sa do klubu. Mám to zapísané aj v karte a mám v nej vlozeny aj lístok s hodnotami, ktoré som si asi dva týždne pred prehliadkou zapisovala doma. Ako s tým pomôcť neviem sama. Ja si aj poviem, že veď o nič nejde, ukľudním sa a vleziem do ordinácie a som v prdeli 😅
@nlk 🤣 aj ja!
Jedine antidepresiva. Mam to od detstva a nijako sa to nezmenilo ani vekom. Mala to aj moja babka,cely zivot. AD uzivam kvoli inemu problemu aj moje telo je odvtedy u lekara v klude. Mne ziadne techniky nepomohli,aj tak to mala vzdy pulz 150.
@anonym_675020 antidepresiva aby u lekára raz do roka na prehliadke mala normálny tlak? To bol dúfam vtip
@anonym_675020 antidepresiva aby u lekára raz do roka na prehliadke mala normálny tlak? To bol dúfam vtip
@sisaka Tak potom to nepotrebuje riesit vobec🤷♀️Moja babka ich tiez nebrala. Ale autorka sa pytala,co pomaha,tak som jej povedala. Ja som teda nechodila k lekarovi len 1x za rok a dost ma to fyzicky aj psychicky vycerpavalo.
@anonym_675020 ďakujem, ale antidepresíva brať nechcem, viem, že si písala, že ty si ich brala aj kvôli inému problému..
@anonym_autor 😅 to ti verím.
Však mu vysvetli a nadiktuj mu hodnoty, čo mávaš doma.
@sisaka no v prvom rade to budem musieť povedať sestričke, keď pôjde merať tlak, ale myslím, keďže som ich nový pacient, že mi aj tak zmeria, nevadí..ja si doma nemeriam pravidelne tlak, načo keď vždy si zmeriam a mám ok..škoda, že sa to nedá nejak trénovať 🙄
Sedenie s psychologom.
Toto ma vela ludi a lekar ak to vie, vezme od teba zapis tlaku z domu.

Ak nevies sama, zajdi za odbornikom.