Ako zvládnuť úzkosť a paniku z chrbtice?
Prosím vopred len o skúsenosť od tých, ktorí si tým prešli. Som tehotná, zablokovaná hrudná chrbtica, strašne ťažké dýchanie, lapanie po dychu, ťažoba na hrudi, bolesť lopatiek a pod lopatkami a bolesť hrudnej kosti. Neschopnosť spať, ležať, robiť čokoľvek v záklone. Z toho úzkostné stavy, strach o seba, strach výjsť z domu, strach zo zadusenia v noci. Ako vám to prešlo? Nejaké cviky? Navštevujem skúseného fyzioterapeuta (zatiaľ len 2x), vyšetrenia urobené všetky (kardiológia, interné,…) nakoľko som tehotná (32.tt) a nechcem nič podceniť. Všetko v poriadku- záver blokáda hrudnej chrbtice. Lekár spomínal a čítam to aj všade, že z toho vznikajú aj ataky a úzkosti. Neviem sa toho zbaviť.
Dobrý deň prosím vás vyriešili ste tie problémy? Mám to iste už sa idem zblázniť
Ahoj, ja mám tiež problémy s hrudnou chrbticou a aj s hrudníkom...som na tom tiež tak, že sa bojim o seba keď to na mňa pride, prv son nevedela čo to je myslela som si, že keď cítim hrudnik tak mi srdce nefunguje ako ma... Dnes po roku viem, že to je pravdepodobne úzkosť alebo panika... Neuvedomovala som si to strašné dlho a prišla som o rok života, pretože som tento rok len prezivala pre tu bolesť a tie stavy...no povedala som si, že to uz chcem riešiť a žiť konečne plnohodnotne a byť tu pre moje deti...je to nepríjemné no kto to nezažil tak nevie...
@majka879742 pekný deň a ako ste to vyriešili ? Ja momentálne nemôžem ani v noci spávať , spím tak 3 hodiny , a už to dlho trvá .
@magarac Mne bolesť chrbta ani nezhoršil, ani nezlepšil. To čo ma najviac zasiahlo je, mi manipuloval s nohami a s krkom, aj keď ma pred tým vôbec neboleli. Podľa jeho bludnej teórie dáva každú kosť na správne miesto, pre to musel manipulovať aj s nohami. Nikdy som bolesť nôh nemal, som mladý človek. Od jeho manipulácie ma však strašne bolia kolená, aj bedrové kĺby. Počas chôdze aj v kľude. Chiropraktik sa volá Chiroworks - Martin Hyben a je zo Spišskej Soboty. Na fejsbuku usmiemavé fotečky, super recenzie, ževraj “jemná chiropraxia” no mne s nohami tak nadhodil, že mi v nich silno ruplo, a od vtedy mi začali všetky problémy. Každý jeden krok pocitujem bolesť v kolenách, v slabinách praskajú kĺby, cítim ako keby som mal dolámane nohy. Dlhšie prechádzky, tanec sú minulosťou…Proste strašne.
S krkom manipuloval tiež, pred tým ma krk nebolel, každý deň som robil jogu a vyťahovačky, no mne dva dni manipulácii prišlo také silné seknutie, že do teraz neviem plnohodnotne otočit s hlavou a mám v krku bolesti aj keď ležím.
Neodporúčam k nemu ísť, možno niekomu pomohol, ale nikdy neviete kedy vás dobabre tak ako mňa!
@dominika02011 momentálne chodím pravidelne na masáž, idem o týždeň k fyzioterapeutovi a snažím sa aby som správne drzala telo, žiadne hrbenie a podobne...a chcem ísť aj k psychológovi pre istitu
@nicicka https://www.masaznaterapia.sk/l/panicky-atak-pa...
Tiež si tým prechádzam. A riešil som to aj s psychiatrom a psychologom a nemalo to vôbec význam. Jedine ked tak psycholog a iba preto aby pomohlo ako vyriešiť problém s chrbticou. Po psychickej stránke lebo keď je clovek z tých stavou v neustalom strese tak sa to odrezať na chrbte a treba to vedieť zvladat
@dominika02011 https://www.masaznaterapia.sk/l/panicky-atak-pa...
Precitajte si. Ak sa bojite chiropraktika dá sa to aj cvicenim riešiť. A hlavne ako hovori dominika. Dávať si poriadne pozor na drzanie tela. A cvicit cvicit cvicit zdravo sa hybat. A precitajte si par clankov na tej stránke co som vám poslal je tam veľa dobrý tipok ako na bolesti chrbta

@vagnert aj mne zobral chuť do života. Vola sa ,, HUBENÝ” z mesta Breclav. Ono sa ti to tak rýchlo nedá do poriadku. Nervový systém potrebuje veľa času, pokial sa ustály. Ja s tým bojujem už rok a pól a veľmi pomaly sa to napravuje. Musis presvedčiť hlavu, že je to z chrbtice a nie život ohrozujúca vec. Doslova to začať ignorovať a vtedy sa to spolu s cvičením pomaly začne dávať dokopy. Úzkosti už skoro nemám. Samozrejme chrbticu dať do poriadku, lebo v tom prípade je to začarovaný kruh.