Ako zvládnuť vyšetrenie s polročným bábätkom?
Ahojte, zajtra mám lekára a nemám kde nechať polročnú dcérku, takže mám v pláne to vybaviť s ňou. Je veľmi zlaté a pokojné bábätko, takže pochybujem, že sa to zajtra zmení. 😀 Aj keď prekvapiť môže. Tie mamky, ktoré to už tiež skúsili, stretli ste sa s negatívnymi/pozitívnymi/neutrálnymi reakciami personálu? Ďakujem za skúsenosti. Prípadne ak máte nejaké tipy na hladký priebeh, budem rada. 🙂
Bola som tak u lekára keď videla sestrička že som tam s mimi tak ma zobrali prednostne tak ja len odporúčam 😀
Absolútne by som neriešila.. Proste nemáš kde dieťa nechať, dovi 😂 tiež som rok s malým behala všade... Nevydrži ešte ani teraz s nikým 🙈
U gynekologa je sestricka zvyknuta strazit babatka. Raz som isla inemu lekarovi a ked ma zbadala sestricka s 2 malymi detmi, tak ma hned brali.
@kolobezkabicykel ja som na toto mala muža. Nie nadarmo môže manžel s tebou absolvovať lekárske prehliadky a mať voľno v práci podľa zákonníka práce
@sasa1310 áno, zvyčajne takto fungujeme. Ale manžel je po nočnej a bude končiť až po začatí vyšetrenia. 🙂
@januska12323 idem k ortopédovi kvôli kolenu, takže predpokladám, že to bude skôr ako konzultácia. Pozrie správy, snímky z rtg a na koleno. 🫣😅
@monicatko20 ďakujem, ja mám tiež tento názor, ale keď vidím niekedy ako reagujú ľudia aj na bežné situácie, tak nemám chuť sa v pondelok ráno s niekym nadrapovať 😅🫣
@kolobezkabicykel ja som bola u svojej obvodnej keď som bola chorá aj s dcérou tiež mala cca 6 mesiacov ona spala v autosedačke a mňa rýchlo doktorka pozrela sestrička vzala krv a išla som preč. Ja som si predtým zavolala že či môžem s ňou, že ju nemám kde nechať . Tak som si dohodla hodinu a keď prišla hneď ma brala aby niečo mala nenachytala v čakárni. Mala si zavolať doktorovi keď si vedela že nebudeš ju mať s kým nechať. Vždy je to dobré oznámiť
ked musis tak musis a kazdy rozumny clovek to verim dokaze pochopit 🙂 s malym som bola u hematologicky, nuz ked to nejde inak, boli s tym uplne v pohode
@kolobezkabicykel ono fakt je niekedy ist lepsie s dietatom lebo ta zoberu skor. kamoska tak bola tiez s pol rocnou na kontrole u zenskeho a zatial kym ona bola vo "vysetrovni" sestricka zabavala malu 😀
Podla mna sa sestricka potesi, ak je dieta kontaktne a nevadia mu cudzi ludia 😊
@30katrusa40 bolo to narýchlo, nevedela som, že manžel bude musieť do práce, takže aj tak by to nevyšlo. Ale ďakujem, však ma hádam nepošle domov. 😀 Myslím, že je veľa žien, ktoré naozaj nemajú ani manžela a možnosť nechať bábätko s ním. 🫣
@anavixy ona je úžasná parťáčka, zatiaľ zvládla všetky svoje vyšetrenia bez jedinej slzy, a to dokonca aj očné, pohotovosť, sono bruška a paličku do krku u pediatricky. 😀 takže snáď moje vyšetrenie zvládne tiež.
a si objednana ci ides naslepo? aby si dlho necakala
@mamina7070 objednaná na 8:00. Takže verím, že budem aj prvá na rade. 🤞🤞🤞
@kolobezkabicykel tak v pohode ja som chodila ortopedovi obden na injekcie seknuta s dietatom s kocikom musela som prezili sme
@mamina7070 och, tak ste to zvládli super. Dúfam, že už je lepšie 🙂
@kolobezkabicykel ale si predstav, ze tam bude 5 mamiciek a mne sa predlzi cakanie o 1-2 hodiny... Takze kludne chod, ale prednostne by sa mne nepacilo
@kolobezkabicykel maleho som bravala bezne so sebou vsade, kedze som ho nemala, kde dat. Nikde som problem nemala. Sedel v kočíku alebo lietal hore dole. Aspon som sa nenudila pri čakaní. Ale ked som nemala plateny prednostny termin, tak veru nikde ma skor nezobrali.
@martinkatinka jasné, to ani nemám v pláne. Som objednaná na čas, takže si myslím, že to ani nebude na programe, aby ma vzal prednostne. 🙂
@betulinka1 super, ďakujem. Dúfam, že to bude mať hladký priebeh ako u teba. 🙂
och nicoho sa neobavaj. Toto nie je nejake MRI alebo nieco vazne. Vykasli sa na kazdeho ci budu zazerat alebo nie. Dieta je sucastou teba a ked ho nemas kde nechat tak proste ide s tebou. Ja som kludne takto chodila s oboma detmi (jedno v kociku, druhe do 2r.). Aj keby si nebola na cas objednana a vzali by ta prednostne kazdy normalny pochopi, ze s dietatom je lepsie ta vziat rychlo aby ti tam nezacalo vyplakavat a bude klud na vsetkych stranach.
@kolobezkabicykel Ja mam dvoch - uz boli so mnou 2x na odberoch, na sone a u endokrinologicky. Vsade mily a chapavy personal, ale i ostatni pacienti, na odberoch ma vzali prednostne, endokrinologicka sak detom pekne prihovorila, Drzim palce, urcite to bude ok.
Tiez som brala dceru so sebou bud spala v kociku alebo sa vyškierala na sestricku..
@kolobezkabicykel ja som tak bezne chodila ku koznej a na alergo. Maly mi vacsinou spal v kociku a nikdy nebol problem. Dokonca alergologicka miluje deti tak si ho chcela ist obzriet ako spinkal. A roztapala sa tam. Su to ludia ako my. Bude to ok 👍😉
@kolobezkabicykel ortopéd bude rád, že tam je aj bábätko a nie furt len chorí pacienti. A sestrička tiež. Pre nich to bude milé osvieženie. Keine Sorge.
@zuzikak napísala si to krásne, ďakujem. Verím, že to bude mať hladký priebeh 🤞
@elin2525 ďakujem ti 🙂
Určite nebude mať problém.....

Aký je to lekár? Ako dlho bude trvať vyšetrenie?