icon

Ako zvládnuť život so zhubným nádorom mozgu?

12. apr 2026

ahojte... je tu niekto kto má zhubný nádor mozgu ? kľudne anonymne, je to citlivá téma... no chcela by som sa spýtať:

- aký typ nádoru máte?
- kde bol umiestnený?
- ako dopadla operácia, ožiare, chemoterapia - ako ste to zvládali ?
- akou cestou ste si museli prejsť ( diagnostika, príznaky...? )
- ostali po operácií, liečbe ( ožiare, chemo ) nejaké následky ?
- spravili ste nejakú zmenu životného štýlu ?
- čo práca, musela nastať zmena ?
- čo epilepsia ?
- robíte nejaké športy alebo ste dostali od lekára obmedzenia ?

Prepáčte za toľko otázok, zaujíma ma to kvôli mojej vlastnej situácií...Odpovie len kto chce ...Každopádne ďakujem vám za spätnú väzbu. Každému, kto si toto prečíta a hoci sa aj nebude chcieť vyjadriť prajem len to dobré ♥

anonym_777f89
12. apr 2026

ja mam len nezhubny, takze nebudem odpovedst ale mozno by bolo dobre aby si na tie otazky (aspon scasti ) odpovedala aj ty, kedze minimalne podla toho mas diagnostiku za sebou (kedze sa pytas na zhubny nador mozgu)

anonym_469907
12. apr 2026

Odpoviem za kamošku, vek 39r.

- zhubný nádor mozgu, zadný lalok
- dve operácie, ožiare, chemoterapia - zvádla to 50/50
- následky má, žiaľ aj rok po operácii, vraj mozog sa dá dokopy do 5r - ak vôbec
- aktuálne je na plnom ID a chodí s chodítkom a má opatrovateľa
- nepracuje, nie je schopná fungovať sama
- má epi záchvaty, berie liečbu
- žiadne športy nie je schopná realizovať, keďže sama neviem ani poriadne chodiť

marca12
12. apr 2026

@anonym_autor Skusenost nemam,len ti prajem vela sil a psychicku odolnost. To je najdolezitejsie pri zvladnuti ochorenia.

anonym_704b5a
12. apr 2026

Otec mal zhubný nádor na mozgu. Operácia nie.
Ožiare, chemo.
Na chvíľu sa to skľudnilo, potom to začalo metastázovať kade tade po tele.
Rok a zomrel.

anonym_d2e059
12. apr 2026

Ak môžem za sesternicu, nádor jej tlačil na očný nerv,, oprečne odravený nádor aj oko, po operácii ako tak, liečba nezabrala zomrela vlani na jeseň ani nie rok po stanovení diagnózy

anonym_b38105
12. apr 2026

@anonym_autor bývala kolegyňa 35r, nador za okom.
Operovali ju do par dni, PN bola tuším skoro rok.
Po návrate pracuje ako pred tým (vysoko odborná práca, celý deň pri PC)...

anonym_9c9af6
12. apr 2026

Aktualne mam v rodine. Zhubny nador po operaci,chemo ,ale nasli sa dalsie. Tie tlacia na oci a uz sa nedaju operovat, chemoterapie nezaberaju a uz je to len kazdy den horsie a horsie. Uz sa len caka…. 🫣😞

sisska96
12. apr 2026

Jeden známy mal. Roky vyzeral fak divne, mal opuchnutú hlavu nedalo sa ho spoznať. Teraz vyzerá celkom normálne, už len škúli

janinah
12. apr 2026

Dietav rodine ,dg v 6r. Nador sa dal vyoperovat len ciastocne,potom liecba neviem presne aka, davali mu par mesiacov,zil do 18r.,ale bohuzial nie plnohodnotne,zachvaty epi,zachvaty zurivosti,posledne asi 4 roky slepý.
Drzim ti prsty a kedze som pracovala aj s onko pacientami napisem jedno..dvíhaj si psychiku ako len môžeš,dobrá psychika je podla mojich skusenosti nesmierne dôležitá.

joesvk
12. apr 2026

Každý bude mať iné príznaky podla toho,kde presne nádor je,tak ťažko sa budeš s niekým porovnávať.

Mozno budeš mať príznaky, možno epilepsiu, ale možno nebudeš mať nič z toho..
Ži zo dňa na deň a keď máš moznosť psychiatra,aby ti dal niečo na lepší spánok, tak to využi.To len radím,čo riešila kamoška s onko dg.
Nech ti Boh pomôže v každej situácii.

anonym_3825b4
12. apr 2026

Môj známy cca v 62 rokoch, nádor neoperovateľný, bral dostupnu liečbu , je 5 rokov po, funguje samostatne, vybavuje po úradoch, je aktívny na soc.sietach, medzitým je v starobnom dôchodku. Myslí pozitívne, teší sa zo života. Predtým bol uponáhľaný podnikateľ. Držím palce, dáš to 🍀

anonym_4d190f
12. apr 2026

Otec mal nádor na mozgu na ľavej strane. Roky ho bolievala hlava, tŕpla ľavá ruka aj noha. Robili mu rôzne vyšetrenia a nič nezistili. Jedného dňa odpadol a až potom sa na to prišlo. Nasledovala 22 mája operácia, pár ožiarov a presne do roka ako dr predpovedal, tak zomrel. Starala som sa o neho, tak som bola pri všetkom. Epileptické záchvaty, zlý spánok.... V decembri sa niečo v hlave udialo. neviem či dostal mozgovú príhodu alebo to robil nádor, ale odvtedy to išlo dole vodou. Strata reči, prestal chodiť, viac záchvatov, plienky....
Veľa síl, držím ti palce 🍀

anonym_d355a6
13. apr 2026

Moja kamarátka mala...zomrela na jeseň 38 r. Zistili jej najprv nádor na prsníku, operácia, prsník odrezali, potom asi 2 roky dobre, potom pri kontrole našli 3 nádory v mozgu, zhubné, asi rok fungovala normálne ale to začalo rásť, tlačiť a operáciu mala 1, potom to nemalo význam, lebo sa nedali operovať. A taký rok sa už o ňu starali potom rodičia, bola na liekoch, veľmi pribrala a také 2 masiace už len ležala...Nepomohla ani chemoterapia...jasné, že do práce potom nechodila. Prajem všetko dobré.

magdalienka11
13. apr 2026

@anonym_autor kamarát 54 rokov, pred 4 rokmi zhubný nádor na ľavej strane. Operovaný, odmietol chemo, ožiarenia absolvoval. Zmena stravy úplne. Po 2 rokoch znova sa niečo našlo v okoli, znova operácia, chemo aj oziare odmietol. Stravu zdravú dodržuje, zeleninu jedáva, cukry vylúčil. Mäso nejedáva vôbec. Je v poriadku. On je psychicky naladený, že je zdravý.

anonym_742d90
15. apr 2026

@anonym_autor kolegyna, 55 rokov. Nepamatala cestu domov, naraz zmatocna. Glioblastom. Operacia, 3 chemo, oziare nestihla. 4 mes, koniec