icon

Ako zvýšiť železo pri histamínovej intolerancii?

14. sep 2026

Aky doplnok zeleza tolerujete pri histamin.intolerancii? Hranica je 120, mam 117. Uz som vyskusala 3zeleza, zo vsetkych ma skrti-stahuje krk.. Poradte.. 💚

mimikas
14. sep 2026

@anonym_autor hlavne ries zlozenie, mne velmi vadi ak je nosicom kukuricky skrob alebo ryzovy. Plus moze byt aj roznymi prisadami ako vytazky rastlin, sladenie medom a pod. Mne sedi superzelezo forte, pripadne Jamieson ma zelezo co sa davkuje obden, aj ten mozem.

katkazatka
14. sep 2026

Kúp si lipozomálne železo, má veľmi dobrú vstrebateľnosť.

martinmmartin
14. sep 2026

ak mas poruchu vstrebavania tak mozes aj klince zrat a nic nebude. Skus recept starej mamy - na par dni dat zelezne klince do jablka a to potom zjest

anonym_360d61
14. sep 2026

@anonym_autor môj syn má histaminovu intoleranciu, a vždy keď mal zle výsledky dao tak mal zle pečeňové testy, železo a iné, nevstrebavali sa mu dobré živiny, keď sme pritvrdili v diéte a sťažili sa neporusovať, tak vtedy sa zlepšili aj výsledky krvi.

lulu2014
15. sep 2026

@anonym_autor ahoj. Skusala si aj Globifer ?

autor
15. sep 2026
@anonym_360d61

@anonym_autor môj syn má histaminovu intoleranciu, a vždy keď mal zle výsledky dao tak mal zle pečeňové testy, železo a iné, nevstrebavali sa mu dobré živiny, keď sme pritvrdili v diéte a sťažili sa neporusovať, tak vtedy sa zlepšili aj výsledky krvi.

@anonym_360d61 ja mam vsetko ok, len zelezo nizsie.. berem probiotika, kvercetin, .. skusala som 3zeleza, ale skrtilo ma po nich..dietu dodrziavam prisnu..

autor
15. sep 2026
@lulu2014

@anonym_autor ahoj. Skusala si aj Globifer ?

@lulu2014 nie. Aj ked som uz nan natrafila🤔