Aký je nástup účinku lieku Elicea?
Ahojte, chcem sa spýtať odkedy sa počíta začiatok účinku AD? Je to od uplne prvého dna, kedy clovek začína brat polovičnú dávku alebo až po nasadení plnej dávky?
Zároveň sa chcem spýtať, že ci niekto v 3 týždni plnej dávky pociťoval ako keby nezáujem o nič, stratu motivácie a nechutenstvo a beznádej? Na jednej strane viem fungovať, fyzicky sa cítim ok a na strane druhej nemam na nič chuť a ani motiváciu. Je to bežne pri nástupe a vráti sa časom chuť do zivota? Zároveň neviem ani len tak odpočívať. Neviem si ľahnúť a oddychovať.
2-3 tyzden su najhorsie, mne escitalopram zabral az po 3 mesiacoch, ze som pocitila ulavu namiesto neziaducich ucinkov, ktore su pri tomto lieku na zaciatku dost vyrazne
2-3 tyzden su najhorsie, mne escitalopram zabral az po 3 mesiacoch, ze som pocitila ulavu namiesto neziaducich ucinkov, ktore su pri tomto lieku na zaciatku dost vyrazne
@anonym_d3ee58 Ďakujem za odpoved. A mali ste aj pocity, že vyskočíte z koze…také vnútorne napätie ale zároveň Vás nič nebavilo? A ešte pocit, že svet akokeby nemal také sýte farby?
@anonym_d3ee58 Ďakujem za odpoved. A mali ste aj pocity, že vyskočíte z koze…také vnútorne napätie ale zároveň Vás nič nebavilo? A ešte pocit, že svet akokeby nemal také sýte farby?
@jozef_345 mna skor utlmoval, spavost, nizky pulz, tlak a zvysene uzkosti, zlepsilo sa to asi tak po 4 mesiacoch uzivania, svet nemal farby pred branim, potom sa vsetko zlepsilo, zrazu som zistila, ze viem citit radost
Ja som pri tomto lieku siahla na svoje vlastné dno. Nežiadúce účinky neboli žiadne, ale ani žiadúce. Chcela som zomrieť, len som plakala, bola som veľmi zle na tom, schudla som za 4m 8 kg. Potom sme ten liek vymenili.
Ja som pri tomto lieku siahla na svoje vlastné dno. Nežiadúce účinky neboli žiadne, ale ani žiadúce. Chcela som zomrieť, len som plakala, bola som veľmi zle na tom, schudla som za 4m 8 kg. Potom sme ten liek vymenili.
@anonym_0aacc4 a vymenený liek zabral?
@anonym_0aacc4 a vymenený liek zabral?
@jozef_345 áno zabral - ale my sme behom roka skúšali Tianeptín, Alventa, Sulsevia, Elicea, a potom konečne zabral Sertralín.
Ja som ho začala brať ako prevenciu vzniku migrén. Beriem ho 4 týždeň. Mne zabral okamžite, cítim sa šťastnejšia. Zase sa mi chce robiť veci, ktoré som 5 rokov nerobila a neležím už len v posteli. Dnes mám pocit, že mi začína migréna, tak som smutnejšia, ale celkovo hodnotím liek pozitívne. Bojím sa skôr, čo bude keď ho vysadím, preto som sa bránila takýmto liekom. Nežiadúce príznaky mám iba pálenie záhy.
@jozef_345 Ahoj, mne pred rokom a pol nasadili kvôli vyhoreniu a nízkej hladine serotoninu Escitalopram a prvé 2 týždne som cítila nežiaduce účinky tipu väčšia úzkosť, zlá a smutná nálada, potenie, nervozita ale potom to odišlo a plný účinok som cítila po 6 týždňoch. začala som na 0,5 mg teda pol tabletky a po pol roku som prešla na trištvrte tbl. teraz chcem prejsť na celú, len sa ešte odhodlávam 🙂 ale vrátilo ma to do života, smejem sa, teším sa, vrátila som sa späť do práce, takže za mňa som ok s týmito liekmi.
@anonym_0aacc4 akože neboli nežiadúce účinky? A toto je čo: "Ja som pri tomto lieku siahla na svoje vlastné dno. Chcela som zomrieť, len som plakala, bola som veľmi zle na tom, schudla som za 4m 8 kg"
@anonym_0aacc4 akože neboli nežiadúce účinky? A toto je čo: "Ja som pri tomto lieku siahla na svoje vlastné dno. Chcela som zomrieť, len som plakala, bola som veľmi zle na tom, schudla som za 4m 8 kg"
@rozculena mne tie lieky neúčinkovali a to bola depresia. Na ktorú som ich mala nasadené. Iné lieky mi síce účinkovali, ale mali kopec nežiadúcich. Čiže tu pri sertraline je ten pomer výkon vs než. účinky ok.
@jozef_345 Ahoj, mne pred rokom a pol nasadili kvôli vyhoreniu a nízkej hladine serotoninu Escitalopram a prvé 2 týždne som cítila nežiaduce účinky tipu väčšia úzkosť, zlá a smutná nálada, potenie, nervozita ale potom to odišlo a plný účinok som cítila po 6 týždňoch. začala som na 0,5 mg teda pol tabletky a po pol roku som prešla na trištvrte tbl. teraz chcem prejsť na celú, len sa ešte odhodlávam 🙂 ale vrátilo ma to do života, smejem sa, teším sa, vrátila som sa späť do práce, takže za mňa som ok s týmito liekmi.
@katka3588 a so spánkom nebol problém? Lebo ja ho mám tiež z časti kvoli vyhoreniu
@katka3588 a so spánkom nebol problém? Lebo ja ho mám tiež z časti kvoli vyhoreniu
@jozef_345 no než som začala AD užívať som mala problém zo spánkom, nevedela som zaspať, budila som sa v noci. Keď začali AD účinkovať spím ako bábo, ľahnem a som kľudná, spokojná. Ja som vyhorela a schudla som za mesiac 10 kg, nechcela som vyjsť z domu.

účinok nastupuje u každého individuálne,preto sa to berie od prvého dňa.U niekoho účinok ani nenastane.
U mňa bol účinok okamžitý,začala som mať samovražedné myšlienky a tak som to svinstvo odmietla.