Alergia a respirátor/rúško
V poslednej dobe som nestihala sledovat vsetko okolo korony. Moja mamina ma silnu alergiu, momentalne sa jej tazko dycha aj bez respiratora alebo rusku. Neviete nahodou, je niaka moznost aby ju nemusela nosit? Je ockovana, cely cas sa riadi tym co vydaju, akurat teraz ma fakt problem. Nechce nikam ist na akcie alebo tak, ani na kavicku, do obchodnych centier, ale obcas potrebuje zajst do potravin a tak. Tak ked mi viete poradit, tak by som bola vdacna. Potrebujem rady ktore su v sulade aj s nariadeniami. Dakujem 🙂
@sassa15 výnimka od lekára asi nepomôže. Kedysi v začiatkoch to bolo, že ak má človek diagnózu, napr astma, kožné problémy na tvári a neviem co, tak s papierom od lekára nemusí nosiť rusko do obchodu. Vieš čo, dovtedy som predavačky stále chválila, ako to celé znášajú, ľutovala ako sa nadru celé dni v ruskach, kým ostatní ostali doma, lebo korona, ale čo za agresívne stekanie sme zažili v obchode, lebo jej príde kontrola... To si možno vieš predstaviť. Darmo im človek hovoril, že predsa plati taka a taka výnimka, ved nech príde kontrola, všetko bude OK, čo im mozu, hadam len pos...ty pan majiteľ obchodného centra nie je viac ako celá vláda.... Nič, len sprosté boli. Nuž, majú stresu dosť, stačí im hroziť kontrolami, budú poslúchať a ani štipku logiky do toho netreba vnášať. S papiermi od Dr si môžeš...
A čo tu padlo, že šatku na krk, povytiahnut na nos, že sú tenké... To neradim, tam je problém ze co vydychukej, všetko ide smerom ku krku, ostáva to na človeku, dobre to ide na nervy, spoti sa a tak. Mam s pľúcami dosť problémov celý život, ale keď už, ľahké rusko radšej. Mamku úplne chápem, každý to znáša inak, niekomu ľahké rusko pekne ochráni dýchacie cesty pred alergénom a niekto co ma astmu sa ide zadusit v blbom rusku.
Ja mám tiež alergie a rúška nosím. Vadia mi len v lete, lebo mi v nich bolo teplo. Práve že som vďaka nim mala miernejšie prejavy alergie a keď je niekde vonku prach, dám si ho dobrovoľne, aby som ten prach nedýchala. To, že jej vadí môže mať aj psychický pôvod, proste jej vadia. Mne najviac vyhovujú chirurgické jednorazové rúška. V tích sa mi dýcha najlepšie. Objednávam si rovno celú krabicu 50 kusov. Napríklad na unizdrav.sk
ja som tazka astmaticka ked nevladzem dychat zlozim rusko ale to vsetci vidia ze mam problem s dychom zatial nikto neriesil ze som ho zlozila na par minut

bud papier od lekara alebo nosit rusko. ale pravdu povediac ja by som si dala radsej rusko a nejako rychlo v tom nakupila, ako riesit s kazdym, ze preco to rusko nemam. druha vec je, ze ak rusko nema, nie len ze ona je potencialna hrozba pre okolie ale aj pre nu je to vacsie riziko. takze aj pre vlastnu bezpecnost radsej s tym ruskom nejako vydrzat a snad alergia rychlo ustupi. a mimochodom vsak ak je velmi zle moze si objednavat potraviny domov, ci nie?