icon

Alergia na retinol

15. okt 2023

Od mladosti mám mastnú pleť a akné sa mi tvorí na čele a brade aj niekoľko rokov po tridsiatke. Pred rokom na jeseň som siahla po retinole a moje problémy po 20 rokoch ustúpili. Tešila som sa ako malé dieťa. Mierne svrbenie na očných viečkach som si s tým vôbec nespojila. Po letnom oddychu od používania som sa k retinolu vrátila, na čo mi úplne opuchli oči a reakcia bola veľmi silná. Nepomohla ani zmena značky prípravku (teraz Cerave)... akné sa vrátilo, som už fakt bezradná. Čo namiesto toho?

koniarova
•
15. okt 2023

Teraz nechápem. Nanášaš si ho aj na viečka? Ale to asi nie. Či oči ti tak zareagovali? Namiesto toho niečo s kys. azaleovou. Napr. Skinoren. Ale je na predpis.

autor
•
15. okt 2023

@koniarova na viečka určite nie...ale reakcia bola taká, že mi opuchli oči

minenkak
•
15. okt 2023

Retinol má v kozmetike dlhodobé a nezastupiteľné miesto. S jeho používaním však začnite opatrne a do svojej rutiny ho zaraďujte postupne. Ak by sa predsa len dostavila alergická reakcia, ako je začervenanie či svrbenie, počkajte pár dní, než sa pleť upokojí, a potom to skúste znovu
Skús kyseliny alebo c vitamín

autor
•
15. okt 2023

@minenkak ďakujem, s pokožkou nebol problém...nebola som červená, ani nič nesvrbelo. U mňa nastane opuch slizníc. Skúsim asi iné kyseliny alebo ten vit. C.