Anémia: Z čoho máte nedostatok železa?
Baby chcem sa opýtať, či vám zistili, z čoho ste mali malo železa? Mam hemoglobín 101, lekarka mi dala zelezo. Viac mi k tomu nepovedala. Na nete mi vyhodilo rôzne typy rakoviny pri nedostatku železa. Od rakoviny čreva, žalúdka, pluc, atď. Trosku som sa zľakla.
Upokoj sa. Anemia je najcastejsie z nedostatku zeleza - maly prijem, vysoky obrat, vyssie naroky na zelezo. Ak to lekarka neriesila, nema podla diferencialneho obrazu a tvojho celkoveho stavu podozrenie na inu pricinu.
@anonym_autor ja som mala hodnotu 80. Treba len brat železo, zlepší sa to, uvidíš ... Je to bežné 😉
@anonym_autor U mna to bolo zo stravy, experimentovala som s vegetarianstvom a proste mi to nestacilo pokryt spotrebu.
@anonym_autor zvýš príjem vitamínu C v strave podporuje vstrebávanie železa a obmedz lepok, kávu...
U mna menstruacia
Anémia vzniká najčastejšie z nedostatku železa + vit. B12. Nedostatok je spôsobený silnou menštruáciou, nedostatočným vstrebávaním z tráviaceho traktu a napokon nedostatočnou výživou chudobnou na železo. U mňa je to kombinácia asi všetkých vecí a teda už niekoľko rokov beriem železo (dnes už sú všade kombinované s vit C).
Ja som mala v novembri hemoglobín 88, železo bolo ok. Dostala som aj tak železo, hemoglobín je už ok. Ale bola som na viac vyšetreniach, pravdepodobne som to mala zo silnej menštruácie.
ja som to mala z menstruacie, strava nie uplne pestra, resp nedostatok zeleza a neposlednom rade vysoka strata krvi pri porode
z bariatrickej operacie. odvtedy mi nevstrebava zelezo zo stravy
@anonym_autor u mňa je to silné krvácanie kvôli endometrióze. Plus v strave to občas neviem vybalancovat, pretože jem skôr biele chudé mäso.
Ja som mala pred rokom hemoglobin 98, tiez som dostala nejaky liek na to...teraz beriem globifer forte...vseobecna lekarka ma poslala na kolonoskopiu a gastroskopiu aby sa vylucilo krvacanie z traviaceho traktu...ja som v perimenopauze a mavam epizody velmi silneho krvacania, predlzeneho krvacania...uzavrelo sa to tak, ze je to z toho. kolono aj gastro som mala ok.
n8zke hodnoty casto mavam ja aj dcera, vzdy dostaneme zelezo a to je vsetko neriesili sme dôvody. dcera ma silnu menstruaciu inak neviem...

niesom v tomto odborník ale s krvnými problémami ako take skúsenosti mam… môže to byt úplne bežne za mna väčšina populácie je anemicka mne povedali že to môže byt aj stres, malo spánku nie pestrá strava …. Poradili mi ho len dopĺňať a o tri mesiace na krv či sa upravilo 🙂