Má vaše bábätko nedostatok železa?
Ahojte, ma tu niekto skusenost s tym ze by malo babatko malo zeleza? mame skoro 5 mesiacov, a dve fyzioterapeutky nezavisle od seba spomenuli ze syn moze mat malo zeleza ked som povedala, ze sa dost poti na hlavicke, ruckach a nozlach, navyse to moze sposobovat aj pokyvkavanie hlavou a nerovnovahu kvoli ktorej cvicime vojtu… uz som objednana k lekarke, a chcem az mu vezmu krv, len ma zaujima ci niekto ma skusenost?
@olinka1502 Čau, treba vziať krv, aj tá mašina, čo robí CRP z kvapky krví meria aj železo. Moj chlapec mal 89, dostal kvapky, ktore odmietal... a časom sa to dajako upravilo na 104 aj tak :D Treba mu dať poriadny falat hovädzieho do prikrmu, v tom je veľa železa.
@olinka1502 aj špenat obsahuje železo, a aj moj maly sa poti od narodenia hlavne na hlavke ked papa tak je pod nim mokry flak vzdy 🙂 ..ako sa námaha
Môj mal malo železa keď mal cca 7m, ale keď som to študovala vraj veľa bábätiek to má, kým nezačnú jesť normálne prikrm...môj veľmi nechcel
Dostával sirup ferrofortis b čučoriedkový, z príjmov sme skúšali viac zelezite veci za mesiac mal dobre hodnoty
@olinka1502 aj špenat obsahuje železo, a aj moj maly sa poti od narodenia hlavne na hlavke ked papa tak je pod nim mokry flak vzdy 🙂 ..ako sa námaha
@anonym_71d6ef obsah železa v špenáte je zanedbateľný s porovnaním množstva, ktoré by dieťa muselo zjesť cca 2-3mg/100g a ešte k tomu s veľmi zlou vstrebateľnosťou.
treba ist na krvne testy, diagnostikovat to len zo spotenia je blbost
@olinka1502 Nemusi to byt hned nedostatok zeleza. 😉 Mam dve deti a jednemu je staaale horuco. Celorocne bez ponoziek. Aj ako babatko nemal rad teplu vodu. Len taku vlaznu do vanicky. Ale to som zistla az casom. A trva to dodnes. Nema rad teplo.

Ak bude mat malo, tak dostane sirup. Potom napr o dva mesiace kontrolný odber na porovnanie hodnôt
Môžete ti odporučiť začať s prikrmami, najmä masko od kosti aby sa mu zvýšili hodnoty