icon

Má vaše bábätko nedostatok železa?

olinka1502
28. sep 2026

Ahojte, ma tu niekto skusenost s tym ze by malo babatko malo zeleza? mame skoro 5 mesiacov, a dve fyzioterapeutky nezavisle od seba spomenuli ze syn moze mat malo zeleza ked som povedala, ze sa dost poti na hlavicke, ruckach a nozlach, navyse to moze sposobovat aj pokyvkavanie hlavou a nerovnovahu kvoli ktorej cvicime vojtu… uz som objednana k lekarke, a chcem az mu vezmu krv, len ma zaujima ci niekto ma skusenost?

anonym_1eecc6
•
28. sep 2026

Ak bude mat malo, tak dostane sirup. Potom napr o dva mesiace kontrolný odber na porovnanie hodnôt

Môžete ti odporučiť začať s prikrmami, najmä masko od kosti aby sa mu zvýšili hodnoty

thirstymonk
•
28. sep 2026

@olinka1502 Čau, treba vziať krv, aj tá mašina, čo robí CRP z kvapky krví meria aj železo. Moj chlapec mal 89, dostal kvapky, ktore odmietal... a časom sa to dajako upravilo na 104 aj tak :D Treba mu dať poriadny falat hovädzieho do prikrmu, v tom je veľa železa.

anonym_71d6ef
•
28. sep 2026

@olinka1502 aj špenat obsahuje železo, a aj moj maly sa poti od narodenia hlavne na hlavke ked papa tak je pod nim mokry flak vzdy 🙂 ..ako sa námaha

anonym_9d09ea
•
28. sep 2026

Môj mal malo železa keď mal cca 7m, ale keď som to študovala vraj veľa bábätiek to má, kým nezačnú jesť normálne prikrm...môj veľmi nechcel
Dostával sirup ferrofortis b čučoriedkový, z príjmov sme skúšali viac zelezite veci za mesiac mal dobre hodnoty

anonym_f18c86
•
28. sep 2026
@anonym_71d6ef

@olinka1502 aj špenat obsahuje železo, a aj moj maly sa poti od narodenia hlavne na hlavke ked papa tak je pod nim mokry flak vzdy 🙂 ..ako sa námaha

@anonym_71d6ef obsah železa v špenáte je zanedbateľný s porovnaním množstva, ktoré by dieťa muselo zjesť cca 2-3mg/100g a ešte k tomu s veľmi zlou vstrebateľnosťou.

anonym_805f31
•
28. sep 2026

treba ist na krvne testy, diagnostikovat to len zo spotenia je blbost

beata_k
•
28. sep 2026

@olinka1502 Nemusi to byt hned nedostatok zeleza. 😉 Mam dve deti a jednemu je staaale horuco. Celorocne bez ponoziek. Aj ako babatko nemal rad teplu vodu. Len taku vlaznu do vanicky. Ale to som zistla az casom. A trva to dodnes. Nema rad teplo.