icon

Antibiotiká a žalúdočné ťažkosti: Ako to zvládnuť?

nikola1507
18. sep 2026

Ahojte od utorka užívam antibiotiká kvôli zápalu žalúdka aj helikobaktera. Užívam pred jedlom ozion najem sa napríklad rožok a dám si antibiotiká Penclac875mg/125mg no a druhé antibiotiká Lekoklar 500mg. Dnes cítim v žalúdku nevoľnosť strašne som unavená kávu aj nepijem lebo žalúdok mám na vode probiotiká užívam cca 2 hodiny po užití antibiotík Biopron mám .. mám lieky do utorka som úplne vyštavena dnes ..mám doma aj dve malé detí... Takže viete ako to. V stredu cestujeme do Tatier 😔 do kúpeľov s deťmi ja mám antibiotiká do utorka.. čo len pretrpieť? Inak ak v stredu pôjdeme na cestu kynedril si môžem dať? Lebo mne je zle aj keď cestujem.

elenka74
18. sep 2026

Môj syn bežne lieky zapíja minerálkou Fatra extra, aspoń jemu to veľmi pomáha.

anonym_331a7f
18. sep 2026

ako často užívaš tie antb.,? Tiež som užívala štvorkomb. na diagn. ako ty a som sa na nete dočítala že je možno ich rozdeliť na 2 dávky. Veľmi mi to pomohlo.

nikola1507
autor
18. sep 2026
@anonym_331a7f

ako často užívaš tie antb.,? Tiež som užívala štvorkomb. na diagn. ako ty a som sa na nete dočítala že je možno ich rozdeliť na 2 dávky. Veľmi mi to pomohlo.

@anonym_331a7f užívam tie dvoje antibiotiká každých 12 hodin a maly ste ťažkosti keď ste brali antibiotiká?

anonym_331a7f
18. sep 2026
@nikola1507

@anonym_331a7f užívam tie dvoje antibiotiká každých 12 hodin a maly ste ťažkosti keď ste brali antibiotiká?

@nikola1507 nie, lebo som ich rozdelila na časti. To mi pomohlo.

taktotedanie
18. sep 2026

@nikola1507 pretrpiet