ASTRA ZENECA A OPUCH LÍC - je to nebezpečné?
Ahojte. Mamina (56r) sa dala v sobotu zaočkovať Astrou, na druhy den bola trocha malatna a dnes ma mierne opuchnuté líca. Je to podla vas nebezpecne? mali ste to niektora? prosim, ušetrite ma konšpiracnych teorií, iba realne skusenost. Dakujem
Je to bezna reakcia na ockovanie, nemusis sa bat 🙂 Aj deti ked sa zaockuju zvyknu mat reakciu 🙂 Bude v poriadku 🙂
Ďakuje ludkovia, tak jej odkazem, lebo sa trocha zlakla ale asi viac ja ako ona :D
Ak viete anglicky, tuná ľudia, ktorí reálne dostali vakcíny, rozoberajú opuchy tváre, líc, pier, očných viečok . Je to dosť bežný jav po vakcínach ..pozor aj niekoľko týžďňový so zhoršujúcim sa trendom... Možno tam niečo vyčítate...
@jallka11 opuchy tvare su bezne? To teda nie jepravda, iba v mieste vpichu...
Sukl uvadza opuch tvare ako zavaznu alergicku reakciu s nutnostou vyhladat lekara!!!!!
4. Možné vedľajšie účinky
Tak ako všetky lieky, aj táto očkovacia látka môže spôsobovať vedľajšie účinky, hoci sa neprejavia u každého. Ak spozorujete akékoľvek vedľajšie účinky, ktoré nie sú uvedené v tejto písomnej informácii, povedzte to svojmu lekárovi, lekárnikovi alebo zdravotnej sestre.
Ak sa u vás vyskytnú príznaky závažnej alergickej reakcie, okamžite vyhľadajte lekársku pomoc. Takéto reakcie môžu zahŕňať kombináciu ktorýchkoľvek z nasledujúcich príznakov:
- pocit na omdletie alebo závrat,
- zmeny srdcového rytmu,
- dýchavičnosť,
- sipot,
- opuch pier, tváre alebo hrdla,
- žihľavka alebo vyrážka,
- nevoľnosť alebo vracanie,
- bolesť žalúdka.
Normálny je opuch v mieste vpichu. Opuch tvare je vážna reakcia a treba vyhľadať lekársku pomoc. Môže sa to zhoršiť.
AAAAAle, prosim vas, nechcela konspiracne teorie🙄🙄🙄....Myslim to ironicky, samozrejme. Ludom niet pomoci. Daju si dobrovolne vstreknut jedy a porom sa cuduju....
Ja si teda tiez myslim, ze bezna reakcia je opuch v mieste vpichu. Opuch tvare je ale uz nieco ine a ja osobne by som urcite kontaktovala urychlene lekara.
Opuch lica po vakcine je v poriadku??? Obhajovat sa, ze vsak aj deti mali opuchy po vakcine? Ktore?! Moje deti po ockovani teda opuchnute lica nemali! Zijeme v dobe kapitalizmu, kedy vakciny nie su vyrabane pre ludi, ale pre zisky farmaceutickych spolocnosti. A tu plati jedine pravidlo VYLIECENI PACIENT = STRATENY ZAKAZNIK ... Vy si fakt myslite, ze v tejto dobe ide vladnej moci o VASE ZDRAVIE ???
ďakujem kazdemu za radu, už je to včera večer odpuchlo a je v poriadku. 🙂

Nie je to nebezpečené, je to bežná reakcia pop očkovaní. Po každom očkovaní (ako napr. všetky detské očkovania) sú bežné reakcie, opuch, teplota, malátnosť atď. Otec 66 rokov, kardiak s umelou chlopňou a 2-násobným bypassom sa očkoval astrou a tiež opuch a malátnosť, ďalší deň už nič. Neboj, je to normálna reakcia.