icon

ASTRA ZENECA A OPUCH LÍC - je to nebezpečné?

30. mar 2021

Ahojte. Mamina (56r) sa dala v sobotu zaočkovať Astrou, na druhy den bola trocha malatna a dnes ma mierne opuchnuté líca. Je to podla vas nebezpecne? mali ste to niektora? prosim, ušetrite ma konšpiracnych teorií, iba realne skusenost. Dakujem

ivkazba
30. mar 2021

Nie je to nebezpečené, je to bežná reakcia pop očkovaní. Po každom očkovaní (ako napr. všetky detské očkovania) sú bežné reakcie, opuch, teplota, malátnosť atď. Otec 66 rokov, kardiak s umelou chlopňou a 2-násobným bypassom sa očkoval astrou a tiež opuch a malátnosť, ďalší deň už nič. Neboj, je to normálna reakcia.

autor
30. mar 2021

@ivkazba 🙏 ďakujem veľmi pekne, už som sa trocha nalakala, či je to ok...

jallka11
30. mar 2021

Je to bezna reakcia na ockovanie, nemusis sa bat 🙂 Aj deti ked sa zaockuju zvyknu mat reakciu 🙂 Bude v poriadku 🙂

sisa_s
30. mar 2021

Davat ale pozor, aby sa opuch nestahoval a nerozsiroval na krk 🙂

autor
30. mar 2021

Ďakuje ludkovia, tak jej odkazem, lebo sa trocha zlakla ale asi viac ja ako ona :D

evina34
30. mar 2021

Ak viete anglicky, tuná ľudia, ktorí reálne dostali vakcíny, rozoberajú opuchy tváre, líc, pier, očných viečok . Je to dosť bežný jav po vakcínach ..pozor aj niekoľko týžďňový so zhoršujúcim sa trendom... Možno tam niečo vyčítate...

https://www.drugdiscoverytrends.com/6-questions...

renatka100
Odpoveď bola odstránená
renatka100
Odpoveď bola odstránená
renatka100
30. mar 2021

@jallka11 opuchy tvare su bezne? To teda nie jepravda, iba v mieste vpichu...

renatka100
30. mar 2021

Sukl uvadza opuch tvare ako zavaznu alergicku reakciu s nutnostou vyhladat lekara!!!!!

4. Možné vedľajšie účinky
Tak ako všetky lieky, aj táto očkovacia látka môže spôsobovať vedľajšie účinky, hoci sa neprejavia u každého. Ak spozorujete akékoľvek vedľajšie účinky, ktoré nie sú uvedené v tejto písomnej informácii, povedzte to svojmu lekárovi, lekárnikovi alebo zdravotnej sestre.
Ak sa u vás vyskytnú príznaky závažnej alergickej reakcie, okamžite vyhľadajte lekársku pomoc. Takéto reakcie môžu zahŕňať kombináciu ktorýchkoľvek z nasledujúcich príznakov:
- pocit na omdletie alebo závrat,
- zmeny srdcového rytmu,
- dýchavičnosť,
- sipot,
- opuch pier, tváre alebo hrdla,
- žihľavka alebo vyrážka,
- nevoľnosť alebo vracanie,
- bolesť žalúdka.

lucia147852
30. mar 2021

Normálny je opuch v mieste vpichu. Opuch tvare je vážna reakcia a treba vyhľadať lekársku pomoc. Môže sa to zhoršiť.

gelifil
30. mar 2021

AAAAAle, prosim vas, nechcela konspiracne teorie🙄🙄🙄....Myslim to ironicky, samozrejme. Ludom niet pomoci. Daju si dobrovolne vstreknut jedy a porom sa cuduju....

ivula0807
30. mar 2021

Ja si teda tiez myslim, ze bezna reakcia je opuch v mieste vpichu. Opuch tvare je ale uz nieco ine a ja osobne by som urcite kontaktovala urychlene lekara.

mery333
30. mar 2021

Opuch lica po vakcine je v poriadku??? Obhajovat sa, ze vsak aj deti mali opuchy po vakcine? Ktore?! Moje deti po ockovani teda opuchnute lica nemali! Zijeme v dobe kapitalizmu, kedy vakciny nie su vyrabane pre ludi, ale pre zisky farmaceutickych spolocnosti. A tu plati jedine pravidlo VYLIECENI PACIENT = STRATENY ZAKAZNIK ... Vy si fakt myslite, ze v tejto dobe ide vladnej moci o VASE ZDRAVIE ???

maxxim
30. mar 2021

@sisa_s a hlavne aby sa nevyskytli podliatiny. Poznam jedného pána čo mal z tím velké problemy. Treba sa pozorovať... no nemyslieť na to stále .. prehnane.

ajko2011
30. mar 2021

Opuch líc teda nie je bežná reakcia po očkovaní. Bežný je opuch miesta vpichu.

autor
31. mar 2021

ďakujem kazdemu za radu, už je to včera večer odpuchlo a je v poriadku. 🙂

maxxim
2. apr 2021

Super. Tak nech sa darí😊