Atopický ekzém trvajúci niekoľko mesiacov
Mne ako celozivotnemu atopikovi toto ako atopicky ekzem vobec nepripada, najma ak to ani po dvoch tyzdnoch nereaguje na kortikoidy. Vzala Ti kozna z toho stery na kultivaciu?
Kožna mi doporučuje biologickú liečbu alebo tabletku cyklosporin.. rozhodujem sa nad tým ale hľadám informácie kto to už podstúpil a či to zabralo vôbec na to.
Môj syn to má tiež takéto a má atopický ekzém. Treba kremovat 2x denne (teraz používa fialovú indulonu), začínajúci ekzém natrieť kortikoidmi, zaschnuty natrieť bielym ichtamolom. Ak to moc svrbí, tak kúpeľ vo vode s espumskou soľou.
Skus si vypytat protopic, ak nezaberaju kortikoidy. Zatial by som nesla do tabletiek. A urcite si daj spravit testy na potravinove alergie, intoleranciu na lepok, laktozu...
@nella018 U mna ked sa to naposledy takto vyhadzalo po celom tele, tak sa zistila histaminova intolerancia. Dieta jednoznacne zabrala.
@nella018 mastiť, mastiť a mastiť...špeci krémami na atopicku pokožku, fialova indulona tá hustejšia je super, v tej značke majú aj sprchač. Potom je skvelý ovseny kúpeľ ( v dm sa da kupiť prášok) a ak sa dá kupele Smrdaky.
@nella018 skús protizápalovú stravu, užívaj vitamín D a omega3.
Na ekzém je dobrá kúpeľová soľ z mŕtveho mora + potierať prírodným olejem bio jojobový, alebo bio ricinový, môžeš pridať 2 kvapky tea tree oleja.
skus pravidelné kupele v morskej vode . dm má taku morksu sol, papierova krabica, prijatelna cena , nie je sice krasna biela ale uprine napr kawar nič moc za mna
žiadne telove mlieka alebo sprchove gely
skus sa umyvat s mydlom c čiernym uhlim , ichtamilom
ja použivam napr teraz ak začne sa len červenat bud holtov krem , sudokrem na ukludnenie
od salosu použivam peelingy s morskou solou , ich oleje
len všetko mastit ešte mokru pokožku
ked ta to svrbi neškriabat osprchovat studenou vodou, základ je to neroškriabat
pozor na spotenie, radšej chladnejšie, postelne pradlo menit aj raz za tyžden
prípadne vybehnut na balkon ešte je chladno , bude to menej svrbiet
ked ti odpadnu chrasty a nebudu dalšie rychlejšie sa to zhoji , škrabanim to zhoršuješ
ano ja viem je to psycho ale dá sa to ,
tiež skus smrdaky, pieštany, bešenova kupele aj na par dni
základ je mat kožu vlačnu nie suchu , nespotenu
ako píšu baby indulona je fajn, v lekarni kupena vazelina
mne osobne bioderm a podobne kozmetiky vadia, jedine čo znesiem v malom množstve je avene
Kožna mi doporučuje biologickú liečbu alebo tabletku cyklosporin.. rozhodujem sa nad tým ale hľadám informácie kto to už podstúpil a či to zabralo vôbec na to.
@nella018 do tej biologickej liečbe aj mna tlačili ale starostlivostou a odskušanim čo funguje som bez ekzemu , ak začina tak hned hasim ...
tiež nebudila vo mne vôbec dôveru , teraz aby sa neobjavil ekzem , načo ????? nie celkom som rozumela napriek otazkam načo by som ju mala absolvovat
chápala by som keby bola šita priamo na mna ale takto ...
a to som si prešla kadečim doslova , zo stravy som vylučila len mlieko , inak jem uplne všetko, ked som mala protizapalovu dietu 4 roky - to som nevedela že ani sa tak vola, len som vyradila čo mi dali zoznam - dodržiavala na 100% aj tak som mala ekzem , dokonca tažši

Takto vyzerajú nohy môjho syna celú zimu pokiaľ sa 2x do dňa nekrémuje. A ja som sa s tým tiež roky trápila, až kým som (na iný problém) nedostala kortikoidové tabletky. Odvtedy mám úplný pokoj, avšak neni to zdravé riešenie a len na atopiu, by som kortikoidy nejedla.