icon

Autoimunitná atrofická gastritída: Skúsenosti a rady pacientov

belucina
5. dec 2024

Mám 41 rokov a bola mi zistená autoimunitná atrofická gastritída. Okrem toho aj histamin. a laktózová intolerancia.
Na gastre mi odporučili užívať probiotiká Biogaia a o polroka prísť znova na gastroskopiu. Má niekto podobnú diagnózu?

Strana
z2
anonym_2b52ca
18. jan 2026
@denkasandy

@denkasandy ďalšia taká vecička spája sa to s ochoreniami autoimunitnymi ako autoimunitné problémy so štítnou žľazou a diabetes melitus typu 1 alebo celiakia . Predpokladá sa že 30-40% ľudí s autoimunitou na štítnu žľazu má atroficku gastritidu a Vice versa.

@denkasandy aj ty máš toto ochorenie?

denkasandy
25. jan 2026
@anonym_2b52ca

@denkasandy aj ty máš toto ochorenie?

@anonym_2b52ca už asi 4 roky riešim jeho diagnostiku po pôrode 1. Dieťaťa kde mi zistili nízku B12 a pozitívne protilátky, na gastroskopii sa to však nepotvrdilo ale to neznamená že ho nemám 4. Roky o Tom študujem všetko čo sa da, moje získané informácie posúvam ďalej

stuart
13. feb 2026

Ahojte...aj ja mám diagnostikovanú autoimun.gastritídu cca 4 roky.Zistili mi ju úplne náhodne.B12 si musím pichať každé 2 mesiace. Teraz som bola po cca 4 rokoch na gastro a doktor ma celkom vystrašil...výsledky asi nie dobré. Neviem aké máte vy výsledky z hadice...
Dávate si probiotiká ?? Mne dr.nič nedoporučil...iba čomu sa vyhnúť. Som z toho dosť hotová 😪

evagurinova
14. feb 2026
@stuart

Ahojte...aj ja mám diagnostikovanú autoimun.gastritídu cca 4 roky.Zistili mi ju úplne náhodne.B12 si musím pichať každé 2 mesiace. Teraz som bola po cca 4 rokoch na gastro a doktor ma celkom vystrašil...výsledky asi nie dobré. Neviem aké máte vy výsledky z hadice...
Dávate si probiotiká ?? Mne dr.nič nedoporučil...iba čomu sa vyhnúť. Som z toho dosť hotová 😪

@stuart a čomu sa máte vyhnúť

stuart
20. feb 2026
@evagurinova

@stuart a čomu sa máte vyhnúť

@evagurinova alkoholu,fajčeniu,mastným a kyslík jedlám ...

stuart
20. feb 2026
@stuart

@evagurinova alkoholu,fajčeniu,mastným a kyslík jedlám ...

@stuart teraz som si objednala rakytníkový olej a dáky vitamín so zinkom na regeneráciu slizníce...

stuart
20. feb 2026
@belucina

@zuzana76 mne to zistili čisto náhodne na gastroskopii. Lekárka mi povedala,že mám žalúdok ako 70 ročný človek 🤷🏻‍♀️ 2x denne užívam probiotika Biogaia a po každom jedle pijem niečo kyslé. A o polroka opäť na gastroskopiu 😵‍💫

@belucina a mne zakázal všetko kyslé

stuart
20. feb 2026
@stuart

@belucina a mne zakázal všetko kyslé

@stuart a čo vám prosím odporučil. Ja som veľmi sklamaná z doktora. Najprv ma veľmi vystrašil ,že či chcem dostať rakovinu ,potom mi povedal,že čo nemám jesť a povedal ,že o rok sa mám prihlásiť na gastro. Nič mi neodporučil...iba čo nemám jesť. Celá kontrola s výsledkami trvala cca 2 minúty. Od vtedy som v strese a iba rozmýšľam či to môžem ...či nemôžem. Len googlim

anonym_dadc69
4. mar 2026
@belucina

@zuzana76 mne to zistili čisto náhodne na gastroskopii. Lekárka mi povedala,že mám žalúdok ako 70 ročný človek 🤷🏻‍♀️ 2x denne užívam probiotika Biogaia a po každom jedle pijem niečo kyslé. A o polroka opäť na gastroskopiu 😵‍💫

@belucina prosím vás keď vám to zistili dali vám piť aj niečo kyslé pri jedle

Strana
z2