icon

Bacuľky, zažili ste už "šikanu" zo strany lekárov?

moncikova
1. nov 2015

Stretli ste sa s tým, že by mal lekár(-ka), najmä teda gynekológ či pôrodník, nevhodné poznámky ohľadom vašej váhy či postavy?
Zdá sa mi, že všade okolo mňa vidím samé 50-kilové tehuľky, ja sa pritom s mojimi +30 kg navyše hanbím pred lekárom čo i len vyzliecť ☹
Prípadne viete odporučiť v BA gynekologičku, pôrodníčku, ktorá má k tomuto naozaj nezaujatý postoj a nebudem musieť počúvať narážky či múdre rady, koľko by som mala vážiť?

zita19
3. nov 2015

@vierka0 no niektore dokazu byt aj ocarujuce...

jana_eyre
3. nov 2015

@zita19 otazka "preco" je staranie? to som teda netusila.. doteraz som myslela, ze to je ziadost o vysvetlenie..

zrejme sama nevies odpoved preco si sa nanominovala do role vyzivovej poradkyne k ludom, ktori o to nestali, lebo inak by si mi ju dala..

jana_eyre
3. nov 2015

@maca_p aha, takze zachranovat ludstvo, to chcu byt taketo podobne rady? uz chaaaapem.. 😀

vierka0
3. nov 2015

@maca_p mozes prosim ta skopirovat prispevky, z ktory si usudila, ze si tu niekto mysli, ze obezita je cool ? alebo by mala byt obhajovana ? bud taka dobra, skopiruj to sem, rada si to precitam.. budem rada, ak urobis osobne profily tu prispievajucich, kde uvedies, kolko toho nabehaju, kolko kardia naskacu, kolko siloveho treningu daju za tyzden, pripadne dopis este tvoju predstavu ich stravovania - pretoze z tvojich prispevkov mi vychadza, ze vsetkymi tymito udajmi disponujes, rovnako ako @zita19
neviem ani komu vlastne svojimi prispevkami chcete prehovorit do duse, ci koho chcete tu namotivovat ? komu vlastne tie svoje mudrosti adresujete ? mozno by bolo vhodne pouzit zavinac a oznacit konkretne tucibomby, ktorych sa to tyka, ktore pravidelne nesportuju a prezieraju sa

zita19
3. nov 2015

@jana_eyre odkedy si ma oslovila, tak sa staras do toho co robim ako to robim... Za vyzivovu poradkynu sta ma nominovali vy, drahe moje oponentky. Ale v konecnom dosledku mi to moze len lichotit, lebo mam vysledky. Vidim na sebe, ze metoda funguje.

maca_p
3. nov 2015

@vierka0 zit s nadvahou mozes, mne je suma fuk, kolko kilov mas, ci nemas. ale nezatvaram oci pred civilizacnou chorobou a dopadom na ludsky organizmus.
jasne, chapem, je take netaktne hovorit o tucnote.
taktnejsie je hovorit o utecencoch, homosexualoch, o povercivosti, len sa preboha nedotykajte nikoho vahy....
za zivotnu prehru je to mozne povazovat 110 kg, pretoze pri vyske 164 cm, skoncim nadobro! pri mojej chorobe. a nevyhovaram sa na hormonalne lieky, predispozicie a ine blufy.
ty si precitaj poriadne moje prispevky, pretoze uz som spominala tych, ktory su zdravotne znevyhodneni, vysvetlovat to znova nebudem. 😉

vies co je malomestiacke?
o niekom si mysliet, ze ty si ale tucna... (napr. kamoska, teta, suseda)
a pritom sa o tom s tou osobou o tucnote neporozpravat. toto je malomestiacke.
a nehovor mi, ze si si to o nikom nikdy nemyslela.

maca_p
3. nov 2015

@vierka0 ak si si nevsimla, nikomu konkretnemu prispevky neadresujeme , to si si mohla vsimnut... cisto sa bavime o vyhodach, nevyhodach tucnoty. to je cele.

maca_p
3. nov 2015

@jana_eyre ak si to co i len jedna megababa toto precita a urobi 100 brusakov, uz aj to je fajn.

vierka0
3. nov 2015

@maca_p tato tema nie je "vseobecny nazor na obezitu", skus si precitat nazov. Nie je netaktne hovorit o tucnote, netaktne je hovorit ludom, ze sa prezieraju a su lenivi - lebo nevies o nich zhola nic - ani o mne
stale si mi nenakopirovala prispevky, kde niekto hovori o cool obezite, pripadne si neoznacila konkretne osoby, ku ktorym sa prihovaras slovami "pohyb, pohyb, zdravy pohyb, racinalna strava" - o kom konkretne mas pocit, ze potrebuje tuto informaciu ?

sasienka1
3. nov 2015

@moncikova
Cauko, moja je gynekologicka je v tomto fajn, ale nie je to porodnik, keby si chcela chodit k nej, tak by urcite nemala problem. Kludne mi napis spravu ak chces 🙂 drzim ti palce, nech sa ti v tehu dari....

zita19
3. nov 2015

@maca_p tak sa mi zda, ze na MK sa k nadvahe moze fundovane vyhadrit len ta co ma +30 Vsetky ostatne rypu a urazaju, riesia cudzie zivoty... bla bla bla
Tak si tu mile vypapane hrkutajte dalej, ja sa lucim a idem spat.
@vierka0 a aj medzi precujucimi zenami, dokonca aj medzi slobodnymi, medzi bezdetnymi je vyjedenych viac ako dost. Statistiky nepustia, obezita je epidemiou, ktora dosla uz aj na Slovensko. A zda sa mi, ze najde tu velmi vyzivnu podu. Len sa o nej nebude smiet hovorit, aby sa nahodou niekto necitil dotknuty a diskriminovany.
Ale uz aspon niektori vyrobcovia odevou zohladnuju spotrebu materialu v cenach... Aspon tu su ti vypapani ohodnoteni podla zasluh...

jana_eyre
3. nov 2015

@zita19 odkedy som ta oslovila, davala som ti otazky - to nie je staranie sa.. alebo som za 31r. mojho zivota nepochopila naco otazky sluzia? otazky nepatria k vymene nazorov?

a odpovedala si mi vlastne iba na jednu..

maca_p
3. nov 2015

@vierka0 a nie je pohyb a strava zakladom uspechu?? 😉
neviem o com tocis, uz som tu pisala, ze som nohovorila ku autorke temy, ale vseobecne.

vierka0
3. nov 2015

@zita19 takze toto je tvoj navacsi problem ? ze aka nespravodlivost v tom svete ? ze ty sa chuderka trapis cely zivot si upieras a tie svine vyrobcovia oblecenia predavaju nohavice za rovnaku cenu tebe aj tej pani vo velkosti 50 ? no uplny skandal .. a odkial mas, ze ja mam +30kg ? neboj sa ty o mna, ja mam pohybu dost, v stravovani som tiez vcelku zbehla

zita19
3. nov 2015

@jana_eyre odpoviem ti: Irituje ma baba, ktora na obed zozere 5 knedli, k polievke 2 chleby a po obede pri kave s 3 sackami cukru a keksikom v jednej vete je schopna vyplakavat, ze nic neje a aj tak pribera a ja ake mam stastie, ze nepriberam. Fakt, ze je som zjedla 2 knedle a nemala k polievke chlieb, pijem nesladenu kavu bez keksa akosi pominula... Mam ju polutovat alebo poslat do muky?
Spokojna?

maciatkolulu
3. nov 2015

@maca_p v.prvom rade ma.nie je nic do toho, ci je napr.suseda vypapana. To je iba jej vec ja si mozem mysliet co ja chcem, ale je podla mna drze o tom rozpravat s dotycnou susedou, lebo ma dotoho ale ze fakt nic nie je. Mozno sa to paci jej manzelovi napr. ;-D nie kazdy leti na cool kosticky...

maca_p
3. nov 2015

@zita19 mne je to jedno, nech sa nosia. ale nosit o 20 kg menej je sakra velky rozdiel.
a to, ze sa urazaju, to mi tiez uplne jedno.
ja som sitym vsetkym presla a prechadzam, takze mam do toho co povedat. a ked mi gyndak povedal, ze som priliz pribrala (16 kg), tak mal sakra pravdu, lebo ved oko vidi oko nie je .... ale priznavam, vecerne chlebove seansy som si robila 😀

vierka0
3. nov 2015

@maca_p vseobecne ? mas pocit, ze to tu niekto spochybnoval ? ak "nezatvaras oci pred civilizacnou chorobou a dopadom na ludsky organizmus" - to akoze takto proti nej bojujes ? prispievanim tu ?

zita19
3. nov 2015

@vierka0 pobavla si ma, o tie gate tu vobec ale vobec neslo. Podstata ti usla, aj ked mi vycitas, ze mam problem s pochopenim... A ked nemas +30 tak sa v tejto teme ani vevyjdruj, lebo sa tu najde nejaka +30 a sprdne ta rovnako ako mna, ze sa nemas vyjadrovat, ked nevies o co bezi...

mirkita
3. nov 2015

@moncikova ono aj keby si nasla gynekologicku ktora nebude mat poznamky,na kontrolach v nemocnici,pri porode,na novorodeneckom a pod budu tiez ludia,ktori ta uvidia aj bez siat,resp.ciastocne bez...proste sa musis sama nastavit na to,ze ostatni si mozu mysliet vselico a niektori to aj povedia...nevieme ovplyvnit ci bude kazdy diplomat radsej sa sustred na dietatko a neries to 🙂

maca_p
3. nov 2015

@maciatkolulu ja sa so susedou o tom bavim, aj s mojou mamou 110 kg, aj s kolegynami, nemame problem. ale asi sme z ineho sveta, ked sa bavime o priberani, zrani, hodovani, dietach, sporte.... som nevedela, ze na koniku sa mozes o tomto bavit iba v temach o chudnuti.
a v temach : Bacuľky, zažili ste už "šikanu" zo strany lekárov? treba baculky iba lutovat a hovorit im, ze su v po-ho-de ako cuky-luky.
tak teda v po-ho-deeee....

vierka0
3. nov 2015

@zita19 ta baba, co ta irituje svojim energetickym prijmom - skus jej dat precitat tuto diskusiu, skus jej povedat, ktory nick si ty, nech pozna tvoj nazor (to bude asi kolegyna, kedze tak poznas jej stravovacie navyky) a mozno sa zmeni, wow, to by bol aky zaciatok profesionalneho motivatorstva ?

jana_eyre
3. nov 2015

@zita19 nie, podla mojho uvazovania jej /tej konkretnej babe/ mas odpovedat to, ze si si dala len dve knedle a ze pijes nesladenu kavu bez keksu.. a nie hadzat vsetkych pribratych do jedneho vreca ako lenivych, pretoze ty jednu lenivu a oplakanu poznas..

zita19
3. nov 2015

@maca_p cukor je smrrrt, Slovensko je smrrrrt... 😀 😀 😀

vierka0
3. nov 2015

@zita19 ja s dedukciou nemam problem, bola to ironia, dotiahnutie tvojho prispevku do absurdity

maca_p
3. nov 2015

@vierka0 a mas so mnou problem?
daj mi vymazat prispevky, ak sa netykaju "baculiek/baculkov" 😉
nechapem, co ma riesis...
neoznacila som ani jednu tucnu aj
@jana_eyre pise, ze nepatri do klubu.
a ja do klubu dokonca patrim, ale celozivotne bojujem sama so sebou, aby som sa do stavu obezity uz nikdy nedostala!
ty si bola niekedy vobec tucna?

vierka0
3. nov 2015

@maca_p si povedala svojej kolegyni, ci susede, ze sa preziera a je leniva, lebo ma 90kg ? ci ? lebo presne toto pises tu

maca_p
3. nov 2015

@vierka0 zasa otravujes
@zita19 s nickami. nechapes, ze my teda ona a ja hovorime celkovo o obezite? nie o konkretnych prispievatelkach v tejto teme?

maca_p
3. nov 2015

@vierka0 nemas slovnu predstavivost a chytas sa za kazde napisane slovko. proste traposis. sorry.

zita19
3. nov 2015

@vierka0@jana_eyre neuverite, ale toto by som ja robit nemohla. Ja som prilis prostoreka a citlive povahy by to mozno neustali. Kolegyna moj nazor na jej nicnejedenie velmi dobre pozna. Napriek tomu, ze vie, ze ma to irituje furt vyplakava, pyta sa co ma robit a ked jej poradim, tak ma milion sedem dovodov preco to nejde... Kedze ju zachlostit nemozem, tak ostavam iba nasrdena
A ja sa viem lepsie uzivit ako tliachanim s ludmi, ktori by hadam nejaku zmenu aj chceli ale najlepsie by bolo, keby sa to dalo nejakymi tabletkami, cajickami... Hlavne aby nemuseli pre tu zmenu spravit ani ň...