Bacuľky, zažili ste už "šikanu" zo strany lekárov?
Stretli ste sa s tým, že by mal lekár(-ka), najmä teda gynekológ či pôrodník, nevhodné poznámky ohľadom vašej váhy či postavy?
Zdá sa mi, že všade okolo mňa vidím samé 50-kilové tehuľky, ja sa pritom s mojimi +30 kg navyše hanbím pred lekárom čo i len vyzliecť ☹
Prípadne viete odporučiť v BA gynekologičku, pôrodníčku, ktorá má k tomuto naozaj nezaujatý postoj a nebudem musieť počúvať narážky či múdre rady, koľko by som mala vážiť?
@petalihi Inak ja som na tom podobne, v podstate uz u mna obezita, ale lyzujem, plavem, bicykluje, korculujem, chodim na tury. Dve bezproblemove tehotenstva, porody, otehotnenie hned ako sme naplanovali. Spokojna zo sebou a so svojim zivotom a potom pridem na MK a tu citam ako musim byt nespokona, pomaly sa neviem hybat, nebudem moct mat deti atd. A len sa hram na to, ze som spokojna. Ach jaj, skor mam pocit, ze ine zeny tu maju problem, ze si tu zdvihaju vlastne sebavedomie a svoju hodnotu tym, ze pourazaju a znevazia zeny s nadvahou, ci obezitou, lebo dokazali to, ze su o par kil chudsie.
@stella333 Presne tak, sama by som to lepšie nenapísala.. Jedna známa mi tak minulý týždeň vyplakávala, že prečo ju jej frajer opustil a že ženská, ktorú si našiel má nadváhu a ona je predsa tak krásne štíhla.. Bola na dne, nuž som jej nechcela povedať, že tá druhá má síce nadváhu, ale je sympatickejšia, vzdelanejšia, lepšie situovaná, maká na sebe... Ono v živote to nie je len o tej váhe... To isté je aj so zdravím - štíhly človek, ktorý dbá na životosprávu môže dostať rakovinu rovnako ako obézny...
@petalihi 😀 kasli na to. keby boli so sebou take spokojne ako to prezentuju nebudu tu uplne cudzim ludom nadavat a ponizovat ich. spokojneho a vyrovnaneho cloveka to ani nenapadne. ist do temy obezne ked som slank mi pride rovnako chore ako keby som ja isla do temy IVF a pritom mam 3 deti pocate na prvy sup 😉
@zita19 tu dala krasnu vyzvu na opis jedalnicka, budem vam ho sem davat kludne kazdy den, ale prosim nerozculujte sa, nestravujem sa ukazkovo.
takze ja dnes:
ranajky: pol krajca lanoveho chleba s maslom so zeleninou a caj
desiata: rohlik so sunkou
obed: barani gulas
ostatne dopisem, na olovrant budem mat asi rebarborovy kolac ktory prave peciem
a teraz vyzva pre vas chude 😉 napiste sem dovod preco ste v tejto teme, uz by som tomu konecne chcela prist na korienok 😉
Mierna nadvaha moze byt vraj aj prinosom - vid. članok.
Jeden moj znamy lekar aj hovori, že okolo 5 kil nie je problém nakolko v pripade choroby ma aj telo ,,z čoho brať,,.
@sardinka335 na tej fotke je ten obezitolog? nemal by ist populacii prikladom? 😀 😀 😀
@petalihi ja mám síce 50kg ale hovoríš mi z duše...My sme taká obézna rodinka, teda okrem mňa, mamina má cez 100kg, segra takmer 100kg, moje tety tiež...inak si ich ani nepamatám, iba tak, že vždy boli pri tele a pravidelne skúšali nové diéty...segra je odo mňa o 11rokov staršia, stará sa o seba, a fakt jej ľudia lichotia viac ako mne - vychrtline...a ona je asi ten najcoolovejší človek akého poznám, vždy veselá a všetkých nás rozosmieva..sem tam zanadáva, že od pondelka začne chudnúť , ale do pondelka ju to vždy prejde...nemôže byť každý chudý, viem, že sa mi to ľahko hovorí, ale je to tak...
@sardinka335 inak vyborny clanok
@libka1 možno má práve tých 5kg navyše...
Niečo na tom asi bude. Inak verte či nie ale ja som zena ,,krv a mlieko,, aj cici aj rici splnam parametre ,,fit fat,,. plus 8 kilo ,,obezita,, - idem ja s kamoškou ktora sa ,,schova za kabel od zehličky,, ze podme cvičiť s vlastnou vahou do jedneho gymu. A čuduj sa svete ona odpalena za hodinu tam skapina a ja celkom v pohode, samozrejme s unavou a všetkým som zvladla tu zaťaž az som bola prekvapena, ze som dala celu hodinu a niekde neomdlela od unavy a pretazenia. Ona ako prutik a ja ,,cecky aj riť,,. Kto vie kde je pravda...mnohí su chudí ale vydrž 0 bodov... 🙂
@sardinka335 nevyzera, ale mozno klame telom 😅
@sardinka335 ale vydrz nema s beznou nadváhou verzus stihlostou nic spolocne.
ja som bezne stihla a fucim po dvoch poschodiazxch...lebo moja kondicka je v kybli.
kamoska ma asi o desat kil viac nez ja, nie je svalnata, je bezny macik, aj tucik ma okolo pasa, aj na riti, aj na stehnach, ale pohodovo...a beha polmarationy s prstom v riti
je to u kazdeho ine 🙂
@sardinka335 ono nadvaha a obezita su 2 rozne veci. a tiez nie je nadvaha a nadvaha. napriklad modelky pre vacsie velkosti su krasne zeny, plnsie, ale peknych proporcii, ziadna celulitida...ako si pisala fit fat...a ja osobne nepoznam muza ktory by sa nad takou zenou znechucoval. muzov minimalne plne poprsie vacsnou dostane...a to aj tych co tvrdia ze sa im pacia male prsia 😀. mat ale BMI nad 30, co je oficialne obezita, to uz tazko moze vyzerat dobre, to uz je proste traslava huspenina....a ono traslavu huspeninu aj celulitidu maju casto aj stihle zeny ked sa nehybu (tuk vazi malo)...bez pohybu telo fit nikdy nebude.
@nyusika no ved a o tom to je...netvrdim ze paušalne ale ja si subjektivne myslim, ze mnohe su sice stihle, niektore vydietovane - nemaju energiu na extra vydaj len na ,,beznu prevadzku,, ale vo vysledku su na tom horšie ako ta co ma cca plus minus osem kil nadvahy..
A v okoli čo sme mamičky som tiež postrehla ze čím štihlejšia tak tým ma väčši problém dieťa vobec udržať a donosiť...tie štihlice mali furt nejaky problém - tehotenstvo choroba, furt ,,skučali,, a pomahala cela rodina, kamošky a neviem kto. A my čo sme aj cici aj rici tak ako ,,amazonky,, jedno decko v bruchu a druhe na jednej ruke v druhej ruke kabela s nakupom a ideš...
Nechcem samozrejme zovšeobecnovať, najdu sa iste aj take aj take...ale v mojom okoli des bes..tehotne zeny sa spravaju ako keby mali lepru, same Peenky lebo ma 35 rokov tak je ,,rizikova,, pritom jej nič nie je len je tehotna...a lutujte ma. Ach jaj...
Joj a zabudla som napisat, uz ani neviem, ktora ste to pripomenuli: V zivote som nezrala ziadne tabletky, cajicky a podobne hluposti na chudnutie. V zivote som nemala ziadnu vychytenu "zarucenu, ucinnu a rychlu" dietu. Ked ide do tuheho znizim prijem rychlych sacharidov a nasadim bielkoviny a zeleninu po 17:00. Ak sa mi chce pridam pohyb.
@sardinka335 ale energia na beznu prevadzku nerovna sa kondicka.
ja mam energie veeeela, beham ako vevericka cely den. vecer nie som unavena
akurat kardio cvicenie mi robi problem, lebo kondicka v riti.
a nebavili sme sa o plus 10 kilách, to je uplne zanedbatelna nadvaha...bavili sme sa o vysokej obezite. uznajte, ze 30 a viac kilova nadvaha je uz ine kafe, ako pat-desat kilova.

Moje milé dámy, nezvyknem tu prispievať a pri mojej pracovnej zaneprázdnenosti sem zájdem naozaj len občas. ALe toto mi už naozaj nedalo a musím tu napísať svoj názor.
Niektoré ste tu ale riadne zakomplexované chudery!!! Kto vám dáva právo sa akokoľvek navážať do silnejších ľudí? A ešte sa aj tvárite, že vám akože ide o ich zdravie... Vy si myslíte, že ostatní ľudia nemajú doma zrkadlo a váhu? Ja tiež patrím k ženám, ktoré majú nadváhu, vy by ste povedali, že som obézna. ÁNo, možno som. Ale je hlúpe t vrdiť, že všetci s nadváhou musia mať automaticky zdravotné problémy.
Ja mám 33 rokov a 1,5 ročného syna. Otehotnela som rýchlo, tehotenstvo ukážkové - žiadny vysoký tlak, žiadna cukrovka. Ešte v 9. mesiaci som vybehla bez zadýchania na 4. poschodie, nohy mi neopúchali. Do poslednej chvíle som neverila, že rodím, bolesti som nemala žiadne, len mi odišla hlienová zátka. Porodila som za hodinu, bez nástrihu, bez liekov. Dve hodiny po pôrode som už behala... Čo sa o niektorých mojich štíhlych kamarátkach nedá povedať ani omylom.
Môjmu mužovi sa páčim taká, aká som. A čo sa týka sexu, boli by ste prekvapené, ako si to užívame. A to môj muž mal predtým aj štíhle partnerky, dokonca baletku. Starám sa o seba, sledujem módu, líčim sa, zdravo sa stravujem a hýbem sa. Čo mám teraz urobiť, keď som dostala do vienka gény, pri ktorých jednoducho štíhla nikdy nebudem?
Nechápem, ako sa niektoré z vás môžu takto správať k ostatným ľuďom, toto je naozaj vrchol arogancie. Ja mám dve vysoké školy, dve zamestnania, slušne zarábam. Ale je neslušné teraz niekomu vyhadzovať na oči, že nemá vš alebo že nezáraba, aj keď v dobrej viere.
O koľko lepšie by sa nám na tomto svete žilo, keby sa každý staral sám o seba?
A ešte niečo - moja babka mala celý život cca. 100 kg a tento rok sa dožila už 97 rokov!!!
A nech vás aj rozdrapí od jedu! :D