icon

Bacuľky, zažili ste už "šikanu" zo strany lekárov?

moncikova
1. nov 2015

Stretli ste sa s tým, že by mal lekár(-ka), najmä teda gynekológ či pôrodník, nevhodné poznámky ohľadom vašej váhy či postavy?
Zdá sa mi, že všade okolo mňa vidím samé 50-kilové tehuľky, ja sa pritom s mojimi +30 kg navyše hanbím pred lekárom čo i len vyzliecť ☹
Prípadne viete odporučiť v BA gynekologičku, pôrodníčku, ktorá má k tomuto naozaj nezaujatý postoj a nebudem musieť počúvať narážky či múdre rady, koľko by som mala vážiť?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
zita19
5. nov 2015

@fidka79 ja ako sa poznam, tak by som taktna nebola. Ja by som jej na rovinu oznamila diagnozu a aj ju obsirne oboznamila s rizikami a odporucila terapiu, pripadne rovno vypisala vymenny listok k dietologovi.

0silvia0
5. nov 2015

mne je strašne smiešne slovo "bacuľka" 😀 😀 Bože, to kedy komu napadlo takéto slovo, to je ešte horšie ako "tehuľka", toto fakt neviem kto kedy vymyslel 😝 No a pre tie vyžle kostnaté vychrtliny žiadne zdrobňujúce slovo s "ľ" nevymysleli, len vychrtlina, anorektička, kotlivec, ani cici ani rici... normálne diskriminácia toto tu 😝

zita19
5. nov 2015

@0silvia0 lebo my tenucke, sme uz od natury zdrobnelinky 😀 😀 Ale aj na baculku poznam pekne synonymum: matróna. Ale to uz by ich urazalo. Vychrtlina urazlivo neznie 😝
Tak nazov temy Matróny, zažili ste už "šikanu" zo strany lekárov? by bol urcite interesantny...

vierka0
6. nov 2015

tak tato diskusia klesla skutocne az na dno - vy ste skutocne zakomplexovane chudery, ked sa takto dokazete strapnovat svojimi prispevkami, je smutne, ze si takto za pocitacom riesite vlastnu neschopnost tieto myslienky prezentovat v skutocnosti z oci do oci, neboli ste schopne odpovedat na ziadnu relevantnu otazku, ktoru vam tu kto dal - reakciou na moj prispevok sa nemusite zatazovat, lebo ja sa nebudem tiez viac uz zatazovat reakciou na nu..uz len jedno - kazdy by mal pracovat na svojich nedostatkoch, bez ohladu na to, akych, vratane odstranovania vlastnych komplexov, ktorych mate zjavne pozehnane, lebo len chudery dokazu vypustit do eteru to, co vy tu svojimi prispevkami

maca_p
6. nov 2015

@vierka0 podla teba sa teda ludia, co bojuju proti obezite nazyvaju zakomplexovane chudery. no v pohode.
podla teba, potom ludia, ktori obezitou presli, dostali sa z levelu obezna do levelu normalna, stihla, plnostihla sa tiez nazyvaju zakomplexovane chudery....
podla teba, baby, ktore neustale bojuju a neprezieraju sa a stale na sebe makaju su tiez len zakomplexovane chudery....
divny vyklad, ale vobec to nevadi.
radsej byt zakomplexovanou chuderou a kupovat si oblecko 40-42, nez byt stastna, spokojna, ohybu nemohuca baba s velkostou 48 a viac...

nyusika
6. nov 2015

@vierka0 prehovorila dama, vazeni 🙂

inak, ja som si nevsimla ziadnu konkretnu otazku.
a ja vzdy reaugujem slusne, aj ked sa moj nazor nemusi kazdemu pacit.

maca_p
6. nov 2015

@nyusika asi by sme si mali dat s
@vierka0 videohovor, aby to bolo aj na koniku z oci do oci 😉

stella333
6. nov 2015

@maca_p Preco by mali byt vsetky tie zeny co si vymenovala chudery. Zakomplexovane chudery ste len tie co sme davate prispevky, z ktorych priam srsi tuzba si do niekoho kopnut, aby som si zvysila vlasnu hodnotu a sebavedomie. Ok. Ked vam to pomaha, tak si posluzte. Ale nic to nemeni na tom, ze takto sa vyrovnany, sebavedomy a spokojny clovek nechova.

maca_p
6. nov 2015

@stella333 to tvrdi v poslednom prispevku o 7.48 @vierka0 .
my tu ani jednu neobvinujeme, my len konstatujeme realny stav a dopad obezity na zdravie jedinca. osobne, nech kazdy vyzera ako sa mu paci, ci ma 50-70-110-130 kg. snad nazor na obezitu moze vyjadrit tak stihly, plnostihly, moletny alebo tlsty jedinec. o co ide? o zivot? 😉

maciatkolulu
6. nov 2015

Nerozumiem teraznuz kam vedie tato debata...

stella333
6. nov 2015

@maca_p Praveze sa tu o zdravi vobec neohovori, len o poteni, vyzore, estetickej stranke, neschopnosti si zaviazat snurky, ohnut sa, dokonca tu bol spomenuty sex....Proste zbytocna diskusia.

zuzkaanicka
6. nov 2015

Ja mam taky navrh-dajte si kazda po 100 brusakov a mozno sa tu atmosfera zlepsi 😉

nyusika
6. nov 2015

@stella333 tak vies, vztahovacny clovek si z diskusie pamata vzdy iba to, co sa ho dotklo, lebo bol trafeny klinec po hlavicke.

ja som zaregistrovala praveze najma to o zdravotných rizikách obezity.

zita19
6. nov 2015

@zuzkaanicka a mozno sa uvonia aj zarazene prdy 😀 😀 😀 Sice bude chvilu nedychatelne, ale ta ulava... 😀 😀 😀
@nyusika jak je to s tou trafenou huskou a gagani...
Ale nechapem, preco sa niekto tak angazuje v zbytocnej diskusii, ze ju cita, pridava komenty. Vsak staci preskocit na inu stranku, ked vidim, ze toto mi nedava nic. @stella333

zuzkaanicka
6. nov 2015

@zita19 ano, presne si to odhalila-blbe prispevky odidu inou cestou 😀

stella333
6. nov 2015

@zita19 Zbytocna neznamena, ze sa na nej nezabavam, ale teda tvrdit, ze sa tu diskutuje o zdravotnej stranke je naozaj velmi, velmi, velmi nadnesene a ziadne inteligente a poucne rady tu nezazneli, takze z toho hladiska je naozaj uplne zbytocna. Jedine co, pomaha dvihat ego nejakym nadvahovym zenam, kt. maju BMI na hranici obezity, ak ju uz aj neprekrocili( BMI 32, oblecenie 40-42) tym, ze tu zacnu kydat na obeznych.

veronicka87
6. nov 2015

@moncikova Presne viem o com hovoris, stalo sa mi to iste, pri 175cm som mala zdravych a uplne normalnych 70kg, cvicila som 5x tyzdenne a zdrava strava bola/je moj zivotny styl...v den porodu som vsak mala 105kg!!!!! Preco? Neviem...doteraz tomu nerozumiem, polovicu tehotenstva som prevracala a aj napriek tomu vaha stale rastla, poslednych 5 tyzdnov dokonca co tyzden to +2-3kg, bolo to hrozneeee. V nemocnici som len nechapavo pozerala na tie chude tehulky...chude tehulky boli pre mna smrrrrrrt! Ale moj doktor bol super, videl ze chodim cela nestastna a podporoval ma, ze po porode sa to da zase do normalu...a teraz, 4 mesiace po porode som na 75kg, len v porodnici som nechala 18kg a do vianoc som tam kde som bola, stravujem sa stale rovnako, ale ten milovany pohyb sa vratil, takze doktor mal pravdu 🙂 ide to dole jak nic 🙂 takze hore hlavu! Ak chces viac info o doktorovi, napis mi do spravy 🙂

zita19
6. nov 2015

@veronicka87 tvrdila som nieco ine ako to, ze sa da dat vaha do normalu, ak sa chce?
A tie 2 - 3 kila za tyzden pred porodom urcite nebolo sadlo, ale zadrziavana voda. Nemala si vysoky tlak, bielkoviny v moci tesne pred porodom? Zadrziavana voda ide po porode von velmi rychlo, preto ten rychly ubytok.

zita19
6. nov 2015

@stella333 ja mam BMI 24, % tuku 23 (merane lekarom v juli). Dostanem od teba opravnenie kydat?

veronicka87
6. nov 2015

@zita19 nee 120/80 cele tehulkovanie a perfektne vysledky vo vsetkom (az na tu vahu teda) 🙂 No a prave na to som chcela upozornit a kocku trosku podporit, nech nie je nestastna so svojho aktualneho vyzoru, ved tehu nie je stav trvaly 🙂 niektore z nas to uz bohuzial maju tak!

maca_p
6. nov 2015

@stella333 tak preco prispievas?
bola spomenuta astma, diabetes, vysoky krvny tlak, pohybove ustrojenstvo taktiez...
a boli aj spomenute vynimky - ludia so zdravotnym znevyhodnenim. avsak to neznamena, ze clovek, ktory ma bolesti klbov sa nebude starat o seba. takisto vysoka vaha pre astmatika je konecna, takisto pre diabetika a pre cloveka co trpi na DNA - mastne bravcove kolena a klobasky a udeniny a alkohol vseobecne takisto konecna.
ludia trpia roznymi ochoreniami a podla toho by sa mali stravovat, aby predisli neziaducemu narastu svojej hmotnosti.
mne je jedno kto ako vyzera, ale ked sa ma spytas, ci lepsie vyzera finteska, alebo zena s oblinami a halina pawlovska, tak ti poviem hned, ze nechcem nikdy vyzerat ako HP... darmo je bohata, uspesna, popularna, darmo sa prezentuje ako bohyna, darmo ju ludia uznavaju ako umelkynu. toto je vsetko okej, tiez kvoli nej neprepinam program, ale vyzerat by som nechcela ako ona a budem robit vsetko preto, aby som ani nemala take kilecka.

maca_p
6. nov 2015

@zuzkaanicka trefne 😀 , ze inou cestou..... 😀

maca_p
6. nov 2015

@stella333 moja moja vaha a moje oblecko su uplne v poriadku. obezna nie som urcite, to by si ma musela vidiet. pri svojej vahe a BMI udrzim vahu svojho tela na rukach. preco si si nevsimla, ze cvicim, jogu, plank mam v lavej zadnej, brusaky, drepy kliky?
preco ta trapi moje BMI a velkost oblecka?
je rozdiel mat pevnych 77 kg a roztrasenych 77 kg 😉
tiez som spominala, ze u mna je vaha boj a pokial vladzem, tak budem na sebe makat a cvicit. a ked nebudem vladat, tak uplne vysadim vsetky lakociny, ktore si doprajem. 😉
a v ziadnom pripade nikdy nebudem obhajovat obeznych, pretoze viem, ze keby menej jedli resp. jedli by inak, tak zhodia. 😉

maca_p
6. nov 2015

@zita19 ty mas mensie BMI a ja viac cvicim, to nie je spravodlive!!!! 😀

maca_p
6. nov 2015

@veronicka87 dalsi priklad, ze to ide, ze sa to da 😉

zita19
6. nov 2015

@maca_p idem sa hanbit do kuta 😀 😀 Pekna, mudra a este aj stihla. 😝

maca_p
6. nov 2015

@zita19 toto je ta nespravodlivost a presny priklad a pripad....
stihla cvicit nemusi, ale moletka sa musi aj zodrat a nezrat, aby nestucnela 😲 😖 😀

zita19
6. nov 2015

@maca_p neboj sa, nezerem ani ja 😝 A ako rada by som zrala co chcem a vladzem, kolko chcem a vladzem a kedy chcem a vladzem... 😖 😒 A keby som este aj cvicila, tak uz by to so mnou bolo na nevdrzanie 😀 😀

zuzkaanicka
6. nov 2015

@maca_p a dala si si tych 100 brusakov? 😅