Bacuľky, zažili ste už "šikanu" zo strany lekárov?
Stretli ste sa s tým, že by mal lekár(-ka), najmä teda gynekológ či pôrodník, nevhodné poznámky ohľadom vašej váhy či postavy?
Zdá sa mi, že všade okolo mňa vidím samé 50-kilové tehuľky, ja sa pritom s mojimi +30 kg navyše hanbím pred lekárom čo i len vyzliecť ☹
Prípadne viete odporučiť v BA gynekologičku, pôrodníčku, ktorá má k tomuto naozaj nezaujatý postoj a nebudem musieť počúvať narážky či múdre rady, koľko by som mala vážiť?
@vejula nebud smiesna uz, tvoj cas zastal v porodnici... mas len kojenie a porodnicu, o inom nevies hovorit.
co si myslis, ze osetrovatelska starostlivost v domovoch dochodcov na socialnej urovni je lepsia niekde inde? to ani nahodou. co myslis, ze v nemocniciach inde nezneuzivaju leziacich pacientov, ze sa o nich prikladne staraju?? staci tyzden citat spravy z prostredia NHS a budes v obraze...
okrem ineho bavime sa o obezite, o nicom inem, takze sa toho prosim aj drz!
@maca_p ale ty to ospravedlnuješ. Podla teba lekar nemusí byť empatický stačí akbude odborník. Tak sa ťa pýtam, či je ok, ked sa lekári odbavuju na starýchbezvládnych ludoch. Ved mi jednoducho odpovedaj na otázku. Ozaj je v poriadku, ak je odborník len odborník bez empatie a ponižuje bezvládnych pacientov?
@maca_p Myslim, ze arogantne, ci nevhodne poznamky mozu viest k tomu, ze pacientka lekara nevyhlada aj ked to napr. bude velmi potrebovat a moze ju to dokonca ohrozit na zivote, naozaj k praci lekara nevhodne poznamky nepatria. A je uplne fuk ci je odbornik. Nech ide robit zverolekara, tam mu aspon nebudu rozumiet.
@zita19 ty si taktiež písala všeobecne, že radšej budeš pacientkou odborníka bez empatie, len aby ťa vyliečil, rovnako ako
@maca_p reagovala, že odborník môže mať nízke EQ a vdaka tomu je racionalnejší a rýcheljšie sa rozhoduje. JA som nadväzovala na tento váš rozhovor. Pretože ak su lekári len odborníci a nedbaju na tu ludskú stránku potom to dopada ako dopadá. A ked maca p namietala, že však každý pacient si môže otvoriť usta a ku každému si lekar dovoli len tolko kolko mu sám pacient dovolí, tak si dovolím namietať, že nie každý je v stave, kedy sa vie obhajovať.
@stella333 zasa sa opakujem, vzdy som na MK za to bojovala, aby sa ludia ozyvali.
dokonca raz som nesuhlasila na LSPP s mojim vysetrenim, tak som si vysluzila neprijemny zaznam, ale mozem podat, ze nakoniec mi urobili to vysetrenie co mali a kto mal pravdu? predsa ja. raz ma chcela krcna vyhodit aj so synom z cakarne, no nedala som sa a vysetrila ho!
to, ze mame arogantnych lekarov, to je pravda. cele roky boli uznavani ako polobohovia. farar, ucitel a doktor mali vzdy pravdu. teraz ju ma uz len farar... 😢
neobhajujem aroganciu, ale ked mi niekto povie, ze som obezna a ma pravdu, tak som obezna. punktum.
dnes som svoje vysetrenie u ocnej lekarky prezila uplne v pohode, v mieri, bez problemov. 😉
inac, ja som vam zenske nikdy nemala problem so ziadnym gyndakom 😉
ale s porodnicou ako takou ano a druhy raz som tam nesla 😉
Vykasli sa na nich. Ked som otehotnela vazila som 102,5 kil den pred porodom som mala 98 kil (schudla som pocas tehu kvoli horucavam co boli a kvoli stresom) a poporodna vaha 86 kil cize. Jedine mi doktorka povedala ze bolo by dobre keby pocas tehu nejdem nad 110 kg aby mi to nezatazilo velmi kosti a nedvihlo tlak. Inak sa mozes na doktorov vytoto. Citis sa byt chora s takou vahou? Ak nie tak sa na nich usmej a povedz ze keby nas chcel boh rovnakych bola by to strasna nuda
@stardust povedz mi co je necitlivo.
ako jej ma povedat, ze je obezna? ved obezita je diagnoza zapisana v zozname diagnoz.... ako jej ma povedat teda, ze je obezna?
to ze nie som stihla a mam par kil navyse, to som uz pisala tiez, takze si neprisla teraz so ziadnym ternom. ale bojujem, aby som sa nedostala do stavu obezity 15+ kg, cize klidek 😉
@edita56 a co tym chces povedat? Mladsi kolegovia si na nom zgustli, lebo sa vo vsetkom pri mojom stave z odborneho hladiska mylil 😉 Kedze som ho zazila iba raz na vizite a potom som s nim nemala ziadneho docinenia, bol mi sumafuk 😎 Keby bol mojim gynekologom, idem inde. Konkurencie je tu dost 😉
Dobrý večer, pár dní sledujem túto siahodlhú diskusiu, ktorá má už 20 strán, no podstata problému úplne uniká. Myslím, že zakladateľka témy nepotrebovala počuť múdre rady od erudovaných koníkových „lekárok“, odporučila by som každej z nich prečítať si úvodný príspevok, ktorým bola začatá diskusia:
a) Stretli ste sa s tým, že by mal lekár(-ka), najmä teda gynekológ či pôrodník, nevhodné poznámky ohľadom vašej váhy či postavy?
Zdá sa mi, že všade okolo mňa vidím samé 50-kilové tehuľky, ja sa pritom s mojimi +30 kg navyše hanbím pred lekárom čo i len vyzliecť ;
b) Prípadne viete odporučiť v BA gynekologičku, pôrodníčku, ktorá má k tomuto naozaj nezaujatý postoj a nebudem musieť počúvať narážky či múdre rady, koľko by som mala vážiť?
Myslím si, že ak bude potrebovať zakladateľka rady, ako obezita a všetko, čo s ňou súvisí škodí, založí alebo sa pridá k diskusiám, ktorých je tu neúrekom.
Svet nie je iba čierny alebo iba biely.
Možno by nebolo na škodu upozorniť adminov, aby tému uzamkli, pretože diskusia sa ubrala diametrálne odlišným smerom, než na aký zámer bola založená.

@stardust tak ju budeme vsetci lutovat...
tak tu teraz zacne kazda druha vytahovat, ako ju niekto urazil, lebo ma 30+
v anglicku su lekari mili ale cast z mojej skusenosti ich je na prd...