Bacuľky, zažili ste už "šikanu" zo strany lekárov?
Stretli ste sa s tým, že by mal lekár(-ka), najmä teda gynekológ či pôrodník, nevhodné poznámky ohľadom vašej váhy či postavy?
Zdá sa mi, že všade okolo mňa vidím samé 50-kilové tehuľky, ja sa pritom s mojimi +30 kg navyše hanbím pred lekárom čo i len vyzliecť ☹
Prípadne viete odporučiť v BA gynekologičku, pôrodníčku, ktorá má k tomuto naozaj nezaujatý postoj a nebudem musieť počúvať narážky či múdre rady, koľko by som mala vážiť?
@zita19 len to je prave to, ze sa tu nikto nelutoval, bola dana otazka ci uz niekto zazil urazanie od lekara a namiesto toho sa debata strhla na radenie o tom ako schudnut a ze si nikto nechce priznat chybu, ktoru tu ale ziadna "baculka" nerozporovala.. Ziadne lutovanie, len ziadanie aby sa ludia k ostatnym spravali bez urazok.. Toto je rozdiel..
strana 21, nie 24 😉
@zita19 stranu som pochopila vdaka casu.. 😉
dai pisala, ze citala iba prvu stranu diskusie.. tam som nasla len dve diskutujuce, ktore hovorili o tom, ze s problematickou stitnou zlazou sa im chudne tazsie, takze ostatne zhrnutie v prispevku o ktorom pises sa vobec netyka tejto diskusie - len zrejme dohadov a skusenosti dai.. /co je zovseobecnujuce, predpokladam, ze nepozna kazdeho obezneho cloveka na svete, takze nemoze skatulkovat, ako sa vsetci obezni stravuju/
a konkretne urazky - podla mna "vyzrata velryba" /prva strana fidka79/ to konkretna urazka je.. a nasla by som ich urcite viac, keby sa mi chcelo hrabat v 23stranach diskusie, co sa mi nechce..
jednoducho si myslim, ze ku kazdemu cloveku sa treba spravat SLUSNE, ci uz za svoj stav /akykolvek stav/ moze alebo nie.. Lekar ma zhodnotit stav, povedat nazor, usmernit, ale podat to vsetko slusne, nie urazkami
/a nie, argument podla mna nie je, ze si to zena len namysla, pretoze realne su doktori ktori sa spravat nevedia - zazila som takych a to vobec nie som obezna, nemam nadvahu - ich urazky sa tykali uplne inej veci/..
Bolo by pekne, keby sa aj ostatni ludia vedeli vyjadrit bez urazok, hoci viem ze to je utopicke, pretoze na nete je urazanie take jednoduche..
no a v neposlednom rade - na modrom koniku je take pravidlo - neodbocuj od temy.. podla mojho usudku je uz odbocovanie od temy aj radenie ako sa stravovat, co robit pri nadvahe, pri jasnej otazke, ci niekto zazil urazanie od doktora..
no ale tak ci tak, myslim ze asi od 3 strany tejto diskusie sa tu tieto dva odlisne nazory /moj a tvoj/ stale zbytocne striedaju, nic sa tym nevyriesi - prosto tato diskusia je vlastne nikdy nekonciaca..
inak, mas pravdu, vyše 20 strán o nicom...
Vsetky su v tom, ze maju nadvahu su v tom nevinne a najzaujimavejsi poznatok: Na Slovensku pocet ochoreni stitnej zlazy presne kopiruje vyskyt obezity. Toto by mali vedci zacat skumat. Vsak to je zaujimavejsie ako francuzsky paradox
A este sme sa dozvedeli, ze v cudzine, by si ziadny lekar nedovolil robit nejake narazky na vahu, to by hneď letel
Okrem toho, ze tie co denne bojuju o to aby neskoncili s BMI 40 a vyssie sa do temy o baculkach nemaju vobec zapajat, lebo su premudrele, nezdvorile, ked nie rovno neokrôchane a vobec sa nevedia vzit do toho strasneho dusevneho utrpenia, ktore prezivaju ti s nadvahou a obezitou pri kazdej zmienke o slanine, sadle, masti...
Vsetko? Ci mas nieco na doplnenie?
ach jaj.. akakolvek odpoved je uplne zbytocna, pretoze sa budem zas len opakovat.. a ja nechcem zacat 24 stranu, fakt nie..
@edita56
@maca_p Kazdopadne to co opisala zita19 znie ako dysplazia bedroveho klbu a teda chondroprotektiva sa pouzivaju prave na zmiernenie opotrebovania klbov a oddialenie tej endoprotezy. Zelatina je ta najjednoduchsia forma, mozno s otaznou ucinnostou. Ale u chodroitinsulfatu, ci glucosaminov je ucinok potvrdeny. Takze ako vidno aj vy pocuvate rady, len ktore sa vam hodia. Vsak treba kupele.
@stella333 Ty si lekarka?
@zuzkaanicka nie, nemoze byt lekarka, je priliz empaticka... ona je fundovana chemicka 😀
mozno by nam bodol od nej zazracny retazec na stiepenie tukov bez namahy 😀
@maca_p jo, tak taky retazec by bodol, to by boli dlhocizne rady, ako kedysi na mandarinky 😀
@edita56 z cistej dobrosrdecnosti mi radia. Co tam po mojej peceni, ladvinach... Ked si ich zhuntacim, tak mi ponuknu dalsiu zazracnu pilulu, 1,5 € kus 😀 😀 Asi zavidia tym kupelom, co odo mna zinkasuju 60€ za den, cely den ma hyckaju, opatruju, krmia, vysavaju a upratuju za mna a ja si len tak slastne lebedim...
@stella333 tak toto viem aj ja... Ale kupele nezatazia moje organy uz vobec... A to blaho pre zamestnanu matku je uplne na nezaplatenie. Kompletny reset hlavy, celodenna opatera, 3x denne strava bez potreby varit a umyvat riady, hyckanie na kazdom kroku, nikam sa netreba ponahlat. kupelni inzinieri, ktori ta zahrnaju lichotkami... Kto nezazil nepochopi. 😅 Toto nenahradi ziadny chondroitin sulfat...

@jana_eyre myslis, ze mam z toho nejaky mindrak? Vobec nie. Len aby pismenka nedrali. 😀 😀 A len tak mimochodom, je viem co s tym mam spravit, nemam komlexy z toho, ze nemozem chodit hopsat na zumbu, som s tymto svojim stavom stotoznena... Na rozdiel od tych baculiek, ktore sa tu zisli aby sa polutovali... Dost rozdiel, ze?