icon

Bacuľky, zažili ste už "šikanu" zo strany lekárov?

moncikova
1. nov 2015

Stretli ste sa s tým, že by mal lekár(-ka), najmä teda gynekológ či pôrodník, nevhodné poznámky ohľadom vašej váhy či postavy?
Zdá sa mi, že všade okolo mňa vidím samé 50-kilové tehuľky, ja sa pritom s mojimi +30 kg navyše hanbím pred lekárom čo i len vyzliecť ☹
Prípadne viete odporučiť v BA gynekologičku, pôrodníčku, ktorá má k tomuto naozaj nezaujatý postoj a nebudem musieť počúvať narážky či múdre rady, koľko by som mala vážiť?

stella333
12. nov 2015

@zita19 No tak uz len ta zla poistovna to nechce preplatit.

zita19
12. nov 2015

@stella333 ked preplaca obeznym, preco by nemala mne? Vsak aj oni tam resetnu hlavu, maju zabezpecenu stravu (aj ked denne vyzieraju miestnu cukraren), hyckaju ich tam a obstarozni seladoni oplaluju aj obezne (aj ked musim skonstatovat, ze pri bazene sa za stihlou v plavkach obzeraju castejsie, aj na vecernej diskoteke pre starsich a pokrocilych je o stihle a mladsie je vacsi zaujem 😀 😀 ). A ked sa kupelna liecba obzvlast udari, tak tam stihnu za tych par tyzdnov aj nejake slaninky nahonobit, napriek tomu, ze redukcnu dietu im predpise kupelny lekar.

maca_p
12. nov 2015

@zita19 kto by bral vazne kupelneho doktora. to väsci kredit my snad len kupelny manzel 😀 😀

zuzkaanicka
12. nov 2015

@stella333 no, mozno si prehliadla moju otazku, tak sa spytam znovu: si lekarka?

stella333
12. nov 2015

@zuzkaanicka Nie. Temu dysplazie mam z urcitych osobnych dovodov nastudovanu.

zuzkaanicka
12. nov 2015

@stella333 tak potom nejako nechapem tie odporucania pre @zita19 a obzvlast nechapem tuto poznamku:
"Takze ako vidno aj vy pocuvate rady, len ktore sa vam hodia. Vsak treba kupele."
Preco by mala pocuvat radu od niekoho, kto triafa naslepo? 😕

stella333
12. nov 2015

@zita19 No ja sa ani nedivim, ze v tejto teme ste to tak na nas obezne vyvalili, ved my si zereme co chceme, kasleme na diety a este si aj kupele mozme dopriat zadarmo, no co nam chyba same vyhody.
Len trochu ti poopravim pohlad, do kupel nechodim, nezerem kolko chcem, lebo by som nepresla dverami. Takze klud v dusi a nezavidiet aj tie kila navyse.

edita56
Autor odpoveď zmazal
zuzkaanicka
12. nov 2015

@stella333 Ty si myslis, ze @zita19 Tebe alebo nejakej inej obezitke zavidi? 😅

stella333
12. nov 2015

@zuzkaanicka Nie som lekarka a netriafam naslepo. Chodroprotektiva su volno predajne vyzivove doplnky, staci zajst do lekarne a poradit sa. Nemusi ich predpisovat lekar.

zuzkaanicka
12. nov 2015

@stella333 Ty si teda vysetrila @zita19? ... ak nie, tak je to len uplne trapne triafanie naslepo a zbytocne taranie.

stella333
12. nov 2015

@edita56
Zita19 napisala :mam vrodene plytke klbove jamky na bedrovych klboch.

Dysplázia znamená deformácia, čiže niečo sa nevyvíja tak ako má. V tomto prípade bedrový kĺb. To je citacia, aby si ma zas nechytala za slovicko a ja koncim s touto diskusiou, nemienim tu niekomu suplovat vzdelanie.

zuzkaanicka
12. nov 2015

@stella333 ani lekar by si cez MK nedovolil odporucat nejake lieky, pripadne doplnky ... a vies preco? ... lebo je to lekar a ma tych vedomosti viac ako ludia, co si myslia, ze ked nieco malo vedia, tak uz maju patent na rozum.

stella333
12. nov 2015

@zuzkaanicka Neviem comu nerozumies, to nie su lieky, mnohe z tychto vyrobkov nie su registrovane ako lieky, je to doplnok vyzivy, ako napr. C vitamin, vytazok z hlivy, atd, ako vy tu davate rady ako sa ma stravovat obezny clovek, toto je nieco co zas pomaha pri klbnych problemoch. Neviem o co ti ide, tak sa mi zda ze ty strielas naslepo.

zita19
12. nov 2015

@stella333 aj moje kupele su volnopredajne. Normalne si ich kupim cez net, mozes si ich kupit aj ty. Mozem si v ramci pobytu kupit aj balik procedur. Ktore su vhodne prave pre mna mi z kupelnej ponuky odporuci promovany a atestovany balneolog.
Nie som az taka prisprostala ako sa zo mna pokusas spravit. Volno predajne lieky si viem kupit aj sama, dokonca viem polozit inteligentnu otazku magistre za okienkom, nemam problem s porozumenim citaneho textu, takze si viem precitat aj pribalovy letak, viem pouzivat googla a viem mu polozit inteligentnu otazku, aby mi ponukol inteligentnu odpoved a z ponuky navrhnutych informacii si viem vytvorit usudok a prijat opatrenia. Dokonca aj o chondroitine, kolagene, glukosamine. A preto si z ponuky na internete vyberam kupelny pobyt pred roznymi "klbovymi vyzivami".
A pre klud tvojej duse: v naivnej viere v zazrak som absolvovala, celkom zblbnuta reklamami, dlhodobu liecbu takymto pripravkom. Nie par tyzdnov, dlhodobu myslim viac ako pol roka. Zazrak sa nekonal, nakoniec som aj tak skoncila v kupeloch na fyzikalnych terapiach, ktore mi jednoznacne pomohli.
Skus radsej ponukat zazracne chemikalie na chudnutie tym obeznym v tejto teme. Alebo nejaku zazracnu dietu, nejaky cvicebny system, ktory za par tyzdnov spravi z Pawloskej Sklenerikovu... (ale to asi nie, drzat diety a cvicit je namahave, lepsa je zazracna tabletka alebo dobra vyhovorka typu stitna zlaza...)

zuzkaanicka
12. nov 2015

@stella333 este raz, nevies presnu diagnozu @zita19, nevysetrila si ju, ani si nevidela jej zdravotnu dokumentaciu, tak ako jej mozes nieco odporucat? ... jednoducho je to triafanie naslepo ... nejde mi o nic, len sa Ti snazim vysvetlit, ze pokial nevies vsetky potrebne informacie, tak by si nemala niekomu nieco odporucat a este byt jesitna, ze Tvoje rady neberie. Ale vidim, ze si to absolutne nepochopila ... co uz, nie vsetko sa da kupit v lekarni 😉

zita19
12. nov 2015

@stella333 draha, moja diagnoza je uplne ina, aj ked spada do skupiny chyb klboveho vyvoja. Ale tebe ujo gogel vyhodil dysplaziu a uz vies na istotu ako sa mam liecit. Znova opakujem, ak si to necitala, ja nemam chrupavky zodrate, nemam ani dnu, nemam ani koxartrozu, nemam ani reumatitydu... Takze tvoje klbove vyzivy mi netreba. Ale ty cih mozes jest preventivne, ked (ako si sa priznala) k tym najstihlejsim nepatris. Predsa klby priroda vymyslela len na urcitu dlhodobu zataz a ak su pretazovane, tak sa skor zoderu.
Moja rada k redukcii hmotnosti, ze vydaj musi presahovat prijem, ktoru tu davam uz na vyse 20 stranach je vseobecne pouzitelna. Takisto by bola rada, ze udrzat si primeranu vahu, by bola vseobecne pouzitelna aj na klbove ochorenia. Ale ty uz vies vsetko, hlavne aby som sa do kupelov netrepala. Ale ja sa tam potrepem aj na rok, aj o dva, aj o tri... Hlavne kvoli tomu, ze mi je tam dobre... A este sa tam budem s hrdostou a radostou pretrcat v plavkach okolo bazena, nech sa pani pokochaju a baculky zavidia 😀

stella333
12. nov 2015

@zita19 Tak preco sa bojis endoprotezy? Ci len tak ti zrazu klby odidu? Zacinam mat pocit, ze si tie diagnozy prifarbujes lebo tuzis aby ti poistovna zaplatila kupele, len si nepochodila, tak tu nariekas aby sme ta lutovali a mozno aj vymyslas diagnozy. Tak sa pri tom bazene budes musiet pretrcat za svoje a nie za spolocne zo zdravotneho poistenia.
A budes sa divit, ale aj chudnutie je individualne a univerzalne rady neexistuju, len ty mas vzdy pravdu.

edita56
Autor odpoveď zmazal
edita56
Autor odpoveď zmazal
zita19
12. nov 2015

@stella333 ak myslis, ze endoproteza je taka vyhra, daj si ju namontovat. Ktory normalny clovek by nemal obavy z operacie, ktory normalny clovek by nemal obavy z cudzich telies v organizme? Ukaz mi aspon jedneho, kto si pojde len tak z rozkose namontovat kus zeleza do nohy. Endoproteza to nie su silikonove kozy. Ak si myslis, ze je to nejak vyhra tak by si mala naozaj navstivit apatieku. Aj ked myslim, ze to co tebe chyba tam nekupis.
Teba naozaj seru len tie moje kupele. Nezavid, naspor si nejakych 700 - 800€ a chod si uzivat aj ty. Daj vopred vediet kedy a kde pojdes, aby som ti nahodou nekonkurovala ani pri bazene ani na candrbale.
A na zaver: Tvoja pravda je vacsia ako moja?

edita56
Autor odpoveď zmazal
zuzkaanicka
12. nov 2015

@zita19 neboj, konkurovat nebudes, spoza obeznej Ta nebude ani vidno 😉

stella333
12. nov 2015

@zita19 Tato tema je plna blbych rad, aj ked tu o ne nikto neziadal. Tak ako sa tebe nepacia moje rady, tak sa nepacia tie tvoje inym. Tato tema nie je o chudnuti, nikto tu o take rady neziadal. Niekto iny ako ja tu zacal s radami a mudrostami, co by iny mali robit, bez toho aby poznal ich zdravotny stav, ci situaciu.
A na zaver, vzhladom na to ze si tie pripravky na klby skusala, tak vies ze by mohli pomoct aj pri tvojej diagnoze, len tebe nepomohli, inym ano. Tak prijemny pobyt v kupeloch.

zita19
12. nov 2015

@edita56 mas pravdu. Ked si ju dam namontovat, tak do pol roka mam najmenej 3tyzdnovy kupelny pobyt plne hradeny krankasou isty 😀 😀 Kedze mam 2 nohy, tak to rozdelim na dva zakroky... Skoooodaaa, ze nie som stonozka 😝 A potom kazde dva roky ciastocne hradeny na B-cko 😀 Kurna, idem zhanat, ktora ortopedia ma najblizsi volny termin. Nech to stiham do leta.

zita19
12. nov 2015

@stella333 tak tvoje rady sa mi pacia, to nie ze by boli skarede. To v ziadnom pripade. Len ty si uplne mimo s tymi radami. A najviac ta serinka, ze sa trepem do kupelov. Toto nechapem. Co je na kupeloch pre teba tale bezprecentne neunosne? Jedine, ze sa v nejakych kupeloch niekto z tvojich blizkych dopustil kupelneho manzelstva. To by to potom vysvetlovalo tvoju iritaciu touto instituciou.

maca_p
12. nov 2015

@stella333 aj ja chodim do kupelov raz rocne 😉
sice s detmi, ale fajnova tatranska klima neuveritelne pomaha aj mne 😉
3 tyzdne turistiky, dychania cerstveho vzduchu, opalovania na skalnatom plese alebo na strbskom, no proste parada.
lepsie ako antibiotika 😉
len strava mizerna nemocnicna. tam by ti vykrmili kazdeho, kto ma nabeh na superrychle priberanie, keby mal zjest tolko peciva, kolko davaju 😉

stella333
12. nov 2015

@zita19 My s manzelom este nie sme vo veku, kedy sa navstevuju kupele. Nic proti nim nemam, pojmu kupelne manzelstvo nerozumiem. Raz mozno po nich zatuzim, teraz mi nechybaju.
A otazku, preco sa bojis endoprotezy som myslela inak, zaujimalo ma preco sa bojis, ze ti hrozi, ved ked ti tie klby drzia uz tak dlho a nemas ani artrozu, tak preco by sa to malo zhorsit?

zita19
12. nov 2015

@stella333 lebo cas neojebabres

stella333
12. nov 2015

@zita19 Teraz vazne co s tym ma cas?