icon

Bacuľky, zažili ste už "šikanu" zo strany lekárov?

moncikova
1. nov 2015

Stretli ste sa s tým, že by mal lekár(-ka), najmä teda gynekológ či pôrodník, nevhodné poznámky ohľadom vašej váhy či postavy?
Zdá sa mi, že všade okolo mňa vidím samé 50-kilové tehuľky, ja sa pritom s mojimi +30 kg navyše hanbím pred lekárom čo i len vyzliecť ☹
Prípadne viete odporučiť v BA gynekologičku, pôrodníčku, ktorá má k tomuto naozaj nezaujatý postoj a nebudem musieť počúvať narážky či múdre rady, koľko by som mala vážiť?

Strana
z29
victory1
23. nov 2015

@lorela ..ver, ci nie...prave som kolegynke hovorila, ze som ako tehotna, stale mam chut na nieco kysle, ze ak v nasom obchode, co mam po ceste z prace objavim kyslu kapustu, idem varit kapustnicu... 😀
...nuz koleno este stale nie je na 100%, vraj si mam dat s lyzami pokoj do konca roka urcite...a neskor len s ortezou... ☹ ..takze lyzovacka sa tiez odklada na neurcito, ako tvoj snowboard....
...vikend? Vsak je este len pondelok... 😀 ...ci ty uz mas nieco v plane, na co sa mozes tesit? 😉

simca06022011
23. nov 2015

@victory1 ked chces vyzivoveho poradcu, zozen si poradcu, lekar je tam an to aby liecil ludi... preco by si mal hladat cas na preberanie jedalnickov, ked v cakarni caka xy ludi s vaznejsou diagnozou, ktori potrebuju jeho specializovane vedomosti?

victory1
23. nov 2015

@simca06022011 😒 tak zas mne to az tak nevadi, ze si nepochopila, co som tym myslela....

lorela
23. nov 2015

Ja ešte ten mesiac nejako vydržím... Musím 😀 Ale dala by som si. No prosím, kapustnica zase v hlavnej úlohe.
... Práveže nemám ničoho zaujímavého na víkend, preto by som sa aspoň takto virtuálne potešila aj tvojim plánom, keďže boli vždy inšpiratívne, priam snové 🙂
To s kolenom ma úprimne mrzí.

victory1
23. nov 2015

@lorela ja nevydrzim 😀 ...mam prisun plneho 5-litroveho pohara susenych hribov...skoda ich nezneuzit... 😀
..no, tento vikend uctovnicka zabija prasa..take bio prasa a chce, aby som ju poctila svojou pritomnostou....dokonca, ze aj pomoct pri zabijacke...neviem, neviem...mala by som zabijackovu premieru... 😝 ..tak, ale pocitam, ze na toto ta nenalakam.... 😀
...buduci tyzden bude zaujimavejsi...wellness vola...uz ani neviem pomaly ako chlap vyzera /normalne byva v praci dlhsie ako ja... 😝 /, tak som ho naorganizovala smer Luhacovice.... 😎

taty
23. nov 2015

@simca06022011 tak a mne moj gyndos teda navrhol jedalnicek aby som pribrala a aj radil z coho sa nezgrciam a co najviac zabralo u inych 😝 Ako pozeram asi som mala stastie ale teda je pravda ze som menila lebo predchodca mal v pazi okrem toho co musi urobit a nech mu to ubuda v cakarni co najrychlejsie ho nic netrapilo. A tiez mam dobru skusenost s alergo imunologickou pri dcere ktorej vypracovala na jej vek a diagnozu specialne detox a potom zostavovala jedalnicek. Takze ak mas nejaky problem nie je pravda ze lekar do toho kecat nema ,nehovorim o zdravej zene ktora nevie co spraskat z nudy a potom pribera a pod,

victory1
23. nov 2015

@lorela dakujem...ale som optimista, normalne chodim, nekrivam....a od januara zacnem vyhladavat zasnezene somarske lucky ...a opatrne sa skusat smykat dolu.... 😉
...absolvovala som aj liecbu vlastnou krvou...tak za tie prachy sa to uz musi nejako pozitivne prejavit... 😉

gagik
23. nov 2015

@victory1 ale aku radu ocakavas?snad radu typu nezrat a hybat sa nepotrebujes pocut od lekarov, to vie kazdy a ked uz by to mala byt nejaka seriozna pomoc tak na tu by asi nepostacilo 10 minut v ambulancii. A mas pravdu lekar nie je pomocny robotnik a taka by mala byt aj miera jeho ohodnotenia, lebo aj ti co pracuju s ludmi musia z niecoho zit a neviem co je na tom ak lekar nechce zit na horsej urovni ako pomocny robotnik.

lorela
23. nov 2015

@victory1 No prosím, ja som vedela, že ma tvoje víkendy "nesklamú". Ale nalákala, nalákala 😀. Zabíjačku, teda jej prvú časť by som si síce nechala ujsť, ale tá druhá a tretia časť, mmmm 😉 No ten wellness predsa len viac láka 😉
Prísun sušených dubáčikov mám aj ja, len rokmi sa akosi ten počet a samotné litre výrazne redukujó. Spred 20 rokov si pamätám tucet 5 litrových fliaš... Och, aká som skromná - vďačná toho toku aj za 7 decku 😔 🙂

No nie je nič lepšie ako vlastná krv 😉

lorela
23. nov 2015

Ženy, všetko so všetkým súvisí. A najlepší lekár je ten, ktorý vníma a lieči človeka ako celok...
Preto sa prikláňam k názoru, že žiadnemu lekárovi bok nevyvalí, keď vzhľadom na svoju profesiu a hlavne vzhľadom na svoje poslanie pomôže aj radou, ktorá nie je presne z jeho odboru.

Možno mám šťastie, ale pár takých pánov doktorov/pani doktorky som už stretla.

victory1
23. nov 2015

@gagik uz som to zovseobecnila niekolkokrat, ty si stale pri "nezrati"...nevadi....ty mas predstavu o medicinskom robotnikovi, ktory aj dycha v ambulancii za peniaze, ja mam predstavu o lekarovi...nikdy sa nezhodneme...

victory1
23. nov 2015

@lorela vsak ved toto...na druhu cast, ked uz sa dofinisovalo by sa dal ktokolvek nalakat.... 😀 ..len mne ten uvod moc nevonia...no...
Minuly rok sme nazbierali s drahym 21 5-litrovych poharov...vdaka mizernej urode u nas a vdaka kolenu-nekolenu, musime teraz cerpat z minulorocnych zdrojov...no nevadi... 😠

..kedze na vsetku chemiu si reagujem akosi po svojom, na liecbu chrupavky to bola jedina moznost...v marci mam ist na MR - koleno bude ako nove.... 😀

..btw. mali by sme obnovit nasu diskusiu....len, neviem, ci tema je este aktualna... 😉

lorela
23. nov 2015

@victory1 Bravo, to je krokov na 21 pohárov 🙂 a ešte v akom prostredí... No ale tá chuť kapustnice potom, hmm.

Veru, mali by sme sa pobrať domov, len si musím spomenúť na názov témy. Aj keď sa mi opäť marí, že len prednedávnom v nej čosi pribudlo.

gagik
23. nov 2015

@victory1 dobre nechajme to tak, proste kazdy sa ma pravo vyzrat do stavu ktory mu ohrozuje zdravie ale najhorsi su lekari, ked sa nedajboze zmienia ze pacient je obezny a ma schudnut, co by sa este aj dalo pretrpiet keby obeznym samozrejme zadarmo pomohli schudnut na ukor svojho volneho casu, lebo pri povolani kde sa poracuje s ludmi sa na peniaze pozerat nemoze.

simca06022011
23. nov 2015

@taty jasne, aj mne chirurg pri zdr. probleme povedal co ako, rovnkao myslim je to aj snevolnostami.. mne tiez gynekolog povedal co a ako mam hned z rana robit, lebo som bola viac nad zachodovou misou ako v praci :D .. ale to je nieco ine ako radit ako zhodit 20-30 a viac kil... ja si nemyslim, ze to maju v povinnej naplni, jednoznacne to potrebuje viac casu aj viac skusenosti ako len vediet ze ten clovek ma taku a taku chorobu. Mne napr. povedal endokrynolog aby som si pisala aspon dva tyzdne co jem (nie kolko, ale co... a kedy a co pijem).. po takomto kroku uz musi vacsina vediet co robi zle len pri pohlade.. Viac to so mnou nepreberal, odporucil vyzivoveho poradcu ak si sama neporadim. A nemyslim si ze ma len tak odpinkal. Cize poradit anoo,... strucne v ramci moznosti a k danemu zdr.problemu, ale jedalnicky, cvicenia, poradenstvo co patri do inej ambulancie nie...

taty
23. nov 2015

@simca06022011 nuz su aj Mudr; ktory maju vytlacene vzorove jedalnicky na par dni aby si bola v obraze a nemusela utekat za vyzivakom ktory teda nemaju ani tusenia o com pri jednotlivej diagnoze ide. Vies je ine chudnut ked si zdrava a nic ti nie je a je ine ked uz tu nejaku diagnozku popripade dve tri mas ze ano.Plati to aj opacne ked chces pribrat. No a predstav si ze mne ten moj zlaty gynekolog odporucil ktory sport by bol v tom mojom hroznom obdobi najlepsi 😀

simca06022011
23. nov 2015

@taty v dnesnej dobe vzorove jedalnicky zozenies na googly za par minut... a vedel by ti gynekolog povedat aky sport mas ako netehotna sportovat aby si zhodila 30kg? ;) Asi nie.. lebo je to na tebe 🙂))

taty
23. nov 2015

@simca06022011 jasne ze vzorove jedalnicky pre zdrave najdes fakt ani nie za dve minutky ale predsa len ak mas nejaky problem tak uz ta kombinacia az tak jednoducha nie je - viem co hovorim. Napriklad mam klienta ktory pri Arthrogryposis Multiplex Congenita a teda aj nie je tam ziadna svalova hmota si uz len tak lahko ten jedalnicek nenajde takze tomu pracne treba zostavovat jedalnicek to uz len tak nenagoogluje ze.No a vdaka strave sa nam podarilo tu svalovu hmotu nejak nabudit a podporit plus klby potrebuju tiez svoje a dostali to. No alebo kolko zien co tu chudne tak im to nejde hoci skusaju ja uz neviem aku dietu a pritom ked si daju urobit rozbor tak zrazu pridu nato ze zbytocne skakali doma,behali kolecka a neviem co este ,ale jedli napriklad maso,tvaroh,vajcia a pritom maju hypercholesterolemiu takze isli na to uplne zle,a ziadne ine tazkosti nemali len nechudli. Takze az tak jednoduche to zas nie je ze dam do googla a idem.

taty
23. nov 2015

@simca06022011 a to nehovorim o zle nastavenom vygooglovanom jedalnicku pri alergiach to je taka klasika 😎 No a o tom sporte jasne ze ti moze poradit ktory je pre teba vhodny

simca06022011
23. nov 2015

@taty to je prada lae specialne diety ktore dava lekar napr. chirurg, gastroenterolog, nefrolog.. to su diety ktore su dane pevne, nic extra tam nie je.. ak ma niekto iny problem tak to treba riesit s tym co do toho vidi... cize taketo vzorove jedalnicky som mala na mysli.. nie to ze si niekto svojvolne naordinuje dietu a nevie o tom nic 🙂
k sportu.. poradit moze... ale zase t bude o jeho preferenciach... zdrava zena si hadam dokaze vybrat sport ;)

taty
23. nov 2015

@simca06022011 no tak dajme tomu ze 80% zdravych si vie vybrat ten spravny sport pre seba 😀 No a dobry lekar sa vie vyhrat aj s dietou a neda ti len tak vseobecnu ale presne podla rozborov len a len pre teba ,ale to uz naozaj hovorime o takom ktory svoju pracu ma rad a na ktoreho sa mozes spolahnut aj o polnoci 😉 Alebo napriklad si zober to co slo v TV ste to co jite,tam ludia chudli a nie kazdy mal rovnaky jedalnicek a to je to o com pisem ,len bohuzial vela zienok si radsej stiahne nieco z netu alebo si teda zoberie nieco od susedky alebo potom su tie poradkyne ci poradcovia ktory ti daju k tomu proteincek 😝 nech zarobia ,vsak ty sice schudnes ale teda ked prestanes tak prides znova a cvakas a krutis sa dokolecka do kola takze je to asi tak.

simca06022011
23. nov 2015

@taty isto, to vidim gynekologa co ti da na mieru dietku.. alebo takeho kardiologa :D haha

taty
23. nov 2015

@simca06022011 tak ja takeho poznam

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Strana
z29