Banzalióm a možné symptómy
Dobrý deň, prosím vás má niekto skúsenosť s banzaliomom? Pred pár rokmi mi na čele narástla, ja som myslela, že bradavica, keďže mi tam nevadila a bola telovej farby, tak som si ju nevšímala. Teraz mi to sčervenelo, ako keby to bolo zapálene a na okraji s trochou krvi, aj to trochu bolí. Až teraz som si uvedomila , že by to mohlo byť aj niečo iné, ako bradavica. Na kožné som objednaná až v máji a bojím sa. Foto prikladám. Ďakujem
Ja som to mala na ruke, podľa toho čo popisujes aj podľa fotky je to asi bazaliom. Mne ho vybrali v januári. Tiež som to mala roky, myslela som ze je to ekzem. Určite s tým chod
@krasneleto aky by bol bazaliom po par rokoch? tiez ma nastrasili s touto diagnozou
@zuzana76 môj otec ho mal na nose po asi 6 rokoch menil podobu až mu to skoro zožralo nos. 17 ozarovani mu pomohlo
@krasneleto až po šiestich rokoch začal devastovať tvar? Dovtedy to bolo len znamienko? Mne diagnostikovali a idem si to dať vybrať a tiež to mám už strašne dlho, podľa foto minimálne od 2018. Nerastie mi. Tak preto sa pýtam.
@zuzana76 nie dovtedy sa tváril otec že to má od okuliarov,keďže moja kamarátka mala už v nízkom veku veľa bazaliómov vyberaných,sipila som že to bude ono. Lenže to v posledných fázach potom už nejde zahojiť. Má to také fázy. Že raz to mal pekne. Raz ochrastene. Raz mokvave atď. Ale on sa to mal naozaj hrozne v čase keď sme ho konečne dokopali k lekarovi
@krasneleto no len dermatoskopom mi povedala, že tam vidí nejaké zilky, že asi bazaliom. To moje ma asi 2 mm, krváca mi to len keď si to rozskrabnem. Inak je to stale rovnaké.
@zuzana76 bez histologie nemožno 100 percentne niečo potvrdiť. V každom prípade von

podla fotky, tazko povedat.... co vsak s istotou viem povedat, ze bazaliom by takto po par rokoch nevyzeral....