Benzoan sodný a sorban draselný
Ahojte , kúpila som výživové doplnky a neboli zrovna lacné . A teraz neviem čo s nimi lebo som zistila, že sú tam tieto konzervanty , ani človeka nenapadne, že pri takých dobrých recenziách to bude toto obsahovať . Poraďte máme ich minúť alebo radšej nie ... Ja neviem peniaze nám nik nevráti ....
Vystav na policke ako memento, ze si mas davat pozor ked kupujes “vyzivove doplnky”- je to taka chemia, ze dovidenia a recenzie si vie napisat kazdy
Môžeš napísať značku a konkrétny doplnok? Nech aj my vieme, na čo si dať pozor. Ďakujem.
@miamia04 obsahuje to vela detskych liekov.napr.aj bylinkovy Stopkasel,kalciovy sirup,fenistil,mucosolvan,asi skor take tekute sirupceky
@ciernysokol práve pozerám, je to v sirupe proti kašľu, dinarex. Tuším aj vo veľa potravinách to je.. aj v kyslej/kvasenej kapuste som si to všimla.
@miamia04 ano,je to fakt strasne.citam vzdy zlozenie.benzoan,sorban nie,glukozovy sirup,aspartam nie,pomaly uz nemam co nakupovat,len zakladne potraviny.a drahe sladkosti.
@ciernysokol asi tak, tiež kupujem určité, základné potraviny a modlím sa , nech nemenia zloženie. V lidli /a nielen tam ,majú takú malinovku, čo obsahuje všetky umelé sladidlá aspartam, cyklamat, acesulfam, + konzervanty a stále ju predávajú 🤦
@miamia04 trochu ma ale niekedy mrzi reakcia okolia,ze no to by sme uz nic nejedli,prehanas to,vzdy sme take jedli,ci som biomatka a podobne,pretoze spochybnuju spotrebitela,ktory nesuhlasi so zlozenim,namiesto toho,aby bol kritizovany vyrobca,krory vyraba zdraviu skodlive produkty,tiez dodavatel a asociacie,ktore nas maju chranit.uplne naopak.
@miamia04 a tiez mrkva sa nema volat bio mrkva,ale len mrkva.tie ostatne sa maju volat 5x striekana mrkva,3x chemicky tym a tym osetrena atd.ale to uz uplne snivam.
@ciernysokol tie bio nekupujem, riadim sa chuťou, čuchom, žalúdkom,cenou a tým, čo musia napísať na výrobok zloženie, len niekedy sa nedá ani na to spoľahnúť. Mne vadí strašné množstvo soli, ktoré cpú úplne do všetkého tuším..a palmový a kokosový olej v sladkostiach .. atď.
Jednoduché potraviny s jednoduchým zložením sa snažím hľadať, ako čistý biely jogurt , obyčajný syr(no aj tam bývajú látky,čo tam netreba 🤦). Nekonečná téma... ako aj drogéria, naposledy ma prekvapila magneziova soľ do kúpeľa s obsahom magnezia, zloženie chlorid sodný obyčajná soľ ..a človek sa snaží len zostať zdravý.💙

Tiez s tymto dost bojujem pri liekoch.zlozenie ma odradi od uzivania.ak je nutne- dieta,horucka,podam.inak nie,nesuhlasim s tymito konzervatnmi.dobre reccenzie maju,lebo vela ludi neriesi,vsak benzoan piju v kofole,aj vinei.teraz ho uz vinea nema,kofola neviem.