Bol niekto na chir.extrakcii ležatých osmičiek vrastených v kosti? Skúsenosti?
Ja som bola tusim v 2005, mam este jednu vrastenu do kosti a kolmu na istatne zuby. Takze je este v dasne. Po zakroku som si povedala,ze ak nebude boliet tato druha,tak urcite uz 2x na zakrok nepojdem. 3 dni som ipuchala a nasledne 3 odpuchala. Ak mas otazky pytaj sa 😉
ja som bola 2x raz to trvalo cca hodinu a bolo to neprijemne aj preto ze to bolo zdlhave a 2.x to bolo este neprijemnejsie ale rychle a teda o to intenzivnejsie 🙂 ale nehodnotim to ako najneprijemnejsi zazitok v zivote :P da sa to zniest. co som vsak bola velmi prekvapena stehy som mala v dasne dlhsie ako po sekcii :D ak si dobre spominam tak cca 10 dni? musela som brat po zakroku aj siroko spektralne ATB co ma doriadilo uplne najviac :/ Ale pozitivim bolo ze zubar bol vekly srandista a sam vravel ze este sa mu v kresle pri trhani zuba nikto nesmial ako ja :D
@satanca ja neviem mne to prislo ako najmensi problem vtedy :D nemala som s tym problem. MNe to robili ambulantne obe. NIeco ti pichnu od bolesti ked ti to robia. Potom to trosku krvaca a doma som si dala nieco od bolesti a cely den som prespala.....neboj sa nie je to az take strasne. ja som teda riadna padavka a zladla som to v pohode. Ja som bola trhat ten druhy v Kosiciach a tam sa s tym mlady neparal robil jak kamenar ako vysekaval ale radsej tak jak hodinu sediet v kresle
ja som bola v TT v lokalnej anestezii, nic ma nebolelo len dost silny tlak ked sa zapacil, trvalo to cca 20 min. ten doktor je vazne neskutocne sikovny co som si zistovala. 2 dni ma to bolelo ako cert na Flektore som bola a potom zrazu pohoda. Ja som mala uplne lezatu 8 blizko nervu som sa bala a mozem povedat ze som prezila ovela lepsie ako strasia po nete. Drzim palce tym co ich to caka
ja som bola, lenze mne rastli dole este aj deviatky 😨
No co ti poviem, neviem si to predstavit robit ambulantne. Tyzden som vyzerala, ako keby ma niekto zmlatil, ale potom ok
@satanca áno predminulý rok v novembri v 7/8 mesiaci tehotenstva....obávala som sa zdĺhavého zákroku a bolesti po.kedze s on bola tehotná nebolo možné podať lieky proti bolesti..na moje prekvapenie aj s umrtvenim zasivanim som za 30 minút vyšla od zubára.pouzival kladivko dlatko a taký mini pilocku musel mi vyrezať z kostí a potom vypáčiť.caka má ešte posledná noc sa mi do toho nechce :D
Aj ja som bola. Pichol inj, chvilu pockas kym zaberie, rozreze, vyseka, vyberie, zasije. Dostanes antibiotika (mozes aj probiotika), a lieky od bolesti. Pripadne jemne vyplachovat kamilkami. Zvladnes to, neboj 😉

Bola som pred rokmi. Za mňa určite lepšie ako ambulantné. Len keďže znasam zle markízy, tak som tri dni vracala krv čo postekala dolu, ale inak všetko bolo ok.