icon

Vrastený necht: Pedikúra alebo návšteva lekára?

14. júl 2026

Začal mi zarastať necht na palci, doteraz som to nikdy nemala, možno z úzkych topánok.
Začína to byť dosť nepríjemné.
Nie je to ešte žiadna katastrofa, ale pri chôdzi ho cítim a bojím sa, aby sa to nezhoršilo. Neviem, či s tým ísť najprv na pedikúru, alebo rovno k lekárovi, nech sa s tým zbytočne netrápim.
Mali ste vrastený necht?
Pomohla vám pedikérka, alebo to nakoniec musel riešiť chirurg? Lekárovi by som sa rada vyhla.

riskoh
14. júl 2026

Skusena medicialna pedikerka urcite pomoze

guudy
14. júl 2026

Suhlasim, treba medicinálnu pedikuru

ivicatolic
14. júl 2026

@anonym_autor určite riešiť, ak bude už opuch a hnis, tak už len smer chirurgia, dávali dolu neteri

abbey1
14. júl 2026

@anonym_autor Kvalitná pedikúra.

alenamihal
14. júl 2026

Pedicure kde urobia šponovanie...podolog sa vola tusim ,co sa venuje tomu,ale nie som si ista..

nesma
14. júl 2026

Ak už to je opuchnuté a ide ti z toho hnis (aj keď iba máličko) ja odporúčam ísť rovno za obvodnou a tá ťa pošle chirurgovi. Ten už zvolí liečbu podľa stavu. Ja nemám dobré skúsenosti s medicinalnou pedikurou. Nijak mi ich liečba nepomohla len som platila. Ak ti zarastá na palci z vnútornej strany teda vedľa druhého prsta najskôr to máš z úzkych topánok. Tie môžeš rovno vyhodiť do koša a kúpiť si taký silikónový nadstavec medzi prsty, ktorý ti bude držať palec od ostatných prstov a nebude tak stlačený. To nosiť stále hlavne v topánkach. A topánky nosiť dostatočne široké. Žiadne podpätky, stavanie sa na špičky. Mne chirurg len predpísal antibiotické maste, ktoré som aplikovala na náplasť a tu som nechala nalepenú na postihnutom prste celý deň. Takto sa vyliečil celý zarastený necht. Žiadne rezanie a pod. Netreba sa lekárov báť. Žiadna pedikerka ti antibioticku masť nepredpise lebo nemôže. https://unizdrav.sk/tovar/921/korektor-silikono...

anonym_e82c77
14. júl 2026

Urcite pedikura medicinalna. Chirurg ti hned bude chicet trhat necht, na pedi ti daju tejpy/spony, osetria, pomozu