Vrastený necht: Pedikúra alebo návšteva lekára?
Začal mi zarastať necht na palci, doteraz som to nikdy nemala, možno z úzkych topánok.
Začína to byť dosť nepríjemné.
Nie je to ešte žiadna katastrofa, ale pri chôdzi ho cítim a bojím sa, aby sa to nezhoršilo. Neviem, či s tým ísť najprv na pedikúru, alebo rovno k lekárovi, nech sa s tým zbytočne netrápim.
Mali ste vrastený necht?
Pomohla vám pedikérka, alebo to nakoniec musel riešiť chirurg? Lekárovi by som sa rada vyhla.
@anonym_autor určite riešiť, ak bude už opuch a hnis, tak už len smer chirurgia, dávali dolu neteri
Pedicure kde urobia šponovanie...podolog sa vola tusim ,co sa venuje tomu,ale nie som si ista..
Ak už to je opuchnuté a ide ti z toho hnis (aj keď iba máličko) ja odporúčam ísť rovno za obvodnou a tá ťa pošle chirurgovi. Ten už zvolí liečbu podľa stavu. Ja nemám dobré skúsenosti s medicinalnou pedikurou. Nijak mi ich liečba nepomohla len som platila. Ak ti zarastá na palci z vnútornej strany teda vedľa druhého prsta najskôr to máš z úzkych topánok. Tie môžeš rovno vyhodiť do koša a kúpiť si taký silikónový nadstavec medzi prsty, ktorý ti bude držať palec od ostatných prstov a nebude tak stlačený. To nosiť stále hlavne v topánkach. A topánky nosiť dostatočne široké. Žiadne podpätky, stavanie sa na špičky. Mne chirurg len predpísal antibiotické maste, ktoré som aplikovala na náplasť a tu som nechala nalepenú na postihnutom prste celý deň. Takto sa vyliečil celý zarastený necht. Žiadne rezanie a pod. Netreba sa lekárov báť. Žiadna pedikerka ti antibioticku masť nepredpise lebo nemôže. https://unizdrav.sk/tovar/921/korektor-silikono...
Urcite pedikura medicinalna. Chirurg ti hned bude chicet trhat necht, na pedi ti daju tejpy/spony, osetria, pomozu

Skusena medicialna pedikerka urcite pomoze