Bola som s Covid pozitívnou kamarátkou a zajtra mám letieť na dovolenku
Dobrý deň.
Čo by ste robili na mojom mieste, bola som s kamarátkou pol dňa, teraz mi vola, že ma koronu. 🫣 a my mame zajtra letieť na dovolenku. Mne nie je nič, ale to aj tak by bolo skoro keďže spolu sme boli predvčerom. Normálne neviem, čo mám robiť. Ísť, neísť? Prepadlo by 3500€. Ale. Nechcem nič podceniť a nikoho ohroziť. Dakujem za rady.
My sme takto minuly rok v oktobri...syn doniesol covid tri dni pred odletom, mladsi to chytil dva dni po nom... mali sme poistenie pre pripad choroby a aj covidu extra, poistovna stratu takmer komplet preplatila. Ake poistenia mate? Co pokryju?
Ale co sa tyka tvojej situacie, pol dna je dlho, je velmi pravdepodobne, ze si sa nakazila...to znamena ak sa prejavia symptomy pobyt na izbe v izolacii, ak to chytite jeden po druhom este dlhsie, budete priplacat v hoteli a zmeskate let nazad a ani si to tam neuzijete, lebo na izbe v karantene...
Ano to co pisem je worst case scenario, podobne pocity som mala, je to strasna skoda :( Ak ostanete doma a ty to nedostanes (co sa stat moze), tak budes nadavat hodne :(
Išla by som, nerieš. Ak ju dostaneš, 2 dní zostaneš v posteli a hotovo. Samozrejme ak nejdeš do krajín, kde je slabé zdravotníctvo.t by som mala trosku strach v prípade žeby to dostali aj decká a náhodou by niekto z vás mal horší priebeh...
Zober neake lieky zo sebou ak ta to chyti a chod odychovat...uz Covid beru ako chripku...zalezi aky priebeh budes mat..
Môj muž dostal covida v Kanade na pracovnej ceste. Netestoval sa, nikomu nič nepovedal, lezal v rámci možností dva dni v posteli, po tyzdni prišiel domov s hroznym kašľom. Hotovo. Keď sa vrátil išiel na test a bum pozitovny.
Otázka času kedy sa to bude brat ako bežná chrípka. Takže aj keby ste to chytili, hlavne to v hoteli nikomu nevesajte na nos. Niekto to ma a s prepacenim nemá ani sopeľ. Kôli tomu predsá nebudeš stornovať celú dovolenku?!
asi aj podla toho ake priznaky ma kamaratka.. naposledy pred mozno mesiacom som to chytila druhy krat a to uz bol len jeden den sopel.. uz to vobec nemusi byt take ze budes dva tyzdne lezat a bude Ta boliet cely clovek, zavisi to asi aj od toho ci si ockovana a prekonana… lebo ja som bola 2x ockovana, raz prekonana a este k tomu tehotna a bol to fakt slaby variant… a keby dcera nebola pozitivna tak mna ani nenapadne ze to je covid, ja som sa ani netrstovala ale dcerka ( 3roky) mala pozitivny test ale tiez len dva dni sople ani teplota ani nic
a este Ti poradim brat vysoke davky vitaminu C a mozno Ta to uplne obijde, sestra liecila kovidakov v Brne a liecba bola v podstate len vela C-cka
Vsetko zalezi kam idete a na ako dlho. Ci mate financie tam zostat dlhsie keby nieco. Ci budete v hoteli, penzione, alebo na sukromnom ubytovani. Ci mate. Ci mate dovolenku poistenu proti tomuto, my sme mali. Ja by som asi isla, ale vsetko zavisi od mnohych okolnosti. Minimalne by bolo fer mat cestou tam na sebe respirator v lietadle a na verejnych miestach. Rusko je puk platne.
Priznajme si, uz drviva vacsina na to kasle. Cize v lietadle, autobuse, v hoteli bude urcite zopar kuskov s koronou - ci uz vedome alebo nevedome.
Teraz je aj tak prilis skoro na PCR test, bez pozitivneho testu ti ani plnenie z poistky nepriznaju, takze o peniaze na 99,99% prides.
Ja by som isla. Dala respirator na usta, drzala odstup - aj to len par dni.
Dakujem každej. Ja som sa už videla doma. Lebo predsa len, som opatrná a veľmi dávam pozor. To s tým vitamínom C, koľko ho môžem brat keď som tehotna? Som v druhom trimestri, beriem Femibion 2. Čiže som opatrná 😞 Ah baby
score by som zvysila vita a zinok...
No tehotna veaj nema brat vysoke davky cecka, osobne som si davala tak 500 max., pre istotu, decko aj 2500 IU a klasika kyselinu listovu ako obvykle, teda prve 2 dni nie, lebo mi bolo zle od zaludka a prehanalo ma. 2 dni som bola nepouzitelna, vsetko ma bolelo a chcela som to velmi dat bez Paralenu, ale nedala som, musela som sa starat o deti, no. Takze Paralen este mozes, morsku vodu do nosa, ja som si ale par razy dala Olynth, mne sa nedalo dychat,...
C-ckom sa neda predavkovat ani mimo gravidity ani pocas nej, vzdy sa nadbytok vyplavi mocom
syn ma od soboty coronu a my ostatni fungujeme normalne...a to sme spolu denno denne
Ja tehotná a môj muž mal doma coronu ..dodržiavala som odstup, ale kým mu prišiel výsledok, bola som s ním aj v posteli....keďže bol chorý, starala som sa o neho ...mne nič nebolo a ani som nič nechytila....potom som išla do práce zaniesť materskú, stiskali sme sa s kolegyňou, a bum večer písala že ma coronu....mtaktiez som nič nechytila....proste...chod...vezmi si preistotu nejaké lieky, zober respirator....
My sme čerstvo prekonaní ale chripockou by som to nenazvala a ani by som sa nespoliehala,že to bude jeden deň sopel. My sme mali všetci doma v krátkom čase za sebou ale ani jeden sme neboli na Tom dobre. Rozhodne by som nechcela byť v inej krajine
Priklad: boli ste v kontaktoe kto mal chripku a to bude dovod preco nechate prepadnut dovolenku? Pojdete na letisko a chytite tam... Nerieste.
Akurat sedime v gate na letisku a kooopec ludi vsade.
Ak sa rozhodnes cestovať, tak aspoň s respiratorom, nie pre každého je to chripocka a stále to vie mať škaredý priebeh. S vitamínom C by som to nepreháňala, predávkovať sa ním nedá, ale vysoké dávky menia pH moču tak, že môžu vznikať obličkové kamene a časté infekcie močových ciest, čo by si v tehotenstve určite nechcela.
Chod a uži si dovolenku

To, že si s ňou bola neznamená, že máš 100% koronu. Ja som ležala s koronou týždeň a moji rodičia ani jeden nedostali.
Nerušila by som to úplne. Preventívne by som nosila rúško a definfikovala po sebe. Nakúpila si nejaké testy a po nejakých 3-4 dňoch by som sa začala testovať. Kam cestujete? Je možné sa odtiaľ vrátiť domov skôr keby si mala?