Bola to migréna s aurou?
Pozerala som do mobilu a zrazu sa mi pred ocami objavila blikajuca skvrna. Postupne sa zvacsovala a na jednu stranu som skoro nic nevidela. Asi po dvadsiatich minutach to preslo, ale potom ma rozbolela hlava a bolo mi na vracanie.
Poznate to niektora? Byva toto migrena s aurou?
Mne sa toto stáva z krku
aj ja som to kedysi mavala, teraz si klopkam ze uz dlhsiu dobu nie. je to neprijemne ale je to migrena
Ja som to mala pri veľmi nízkom tlaku (79/49). Mala som žltú škvrnu pred očami, v hlave mi hučalo a každý zvuk som počula akoby 100-krát hlasnejšie (aj vlastný hlas). Príšerné niečo.
@anonym_autor áno, úplne typická zraková aura pred migrénou. Veľa ľudí to zažije a na prvý krát to každého vydesí. Na YT sú aj videá s animáciou, ako taká aura prebieha. Pozri si to. Inak mne vždy veľmi pomohlo hneď pri prvých prejavoch aury si dať vysokú dávku magnezia s min 1/2 l vody - aj viac, a ľahnúť si do polohy s vysoko zdvihnutými nohami - najlepšie oprieť o stenu v 90 st uhle. Do 15 minút vždy prešla. Niekedy ma po tej aure hlava rozbolela, ale dosť často aj nie. Ako prišla, tak odišla a fungovala som normálne ďalej.
@anonym_autor áno, úplne typická zraková aura pred migrénou. Veľa ľudí to zažije a na prvý krát to každého vydesí. Na YT sú aj videá s animáciou, ako taká aura prebieha. Pozri si to. Inak mne vždy veľmi pomohlo hneď pri prvých prejavoch aury si dať vysokú dávku magnezia s min 1/2 l vody - aj viac, a ľahnúť si do polohy s vysoko zdvihnutými nohami - najlepšie oprieť o stenu v 90 st uhle. Do 15 minút vždy prešla. Niekedy ma po tej aure hlava rozbolela, ale dosť často aj nie. Ako prišla, tak odišla a fungovala som normálne ďalej.
@volterra to mas velke stastie, ze ti to prejde a ze ta bolest nie je zla, u mna je aura vzdy signalom zachvatu bolesti a ten cas, co zostava, musim vyuzit na podanie tabletky od bolesti. Inak pride zly zachvat, v minulosti aj s 3 dnovym prelezanim v posteli a vracanim. Naucila som sa nevymyslat a tu tbl si dat.
@volterra to mas velke stastie, ze ti to prejde a ze ta bolest nie je zla, u mna je aura vzdy signalom zachvatu bolesti a ten cas, co zostava, musim vyuzit na podanie tabletky od bolesti. Inak pride zly zachvat, v minulosti aj s 3 dnovym prelezanim v posteli a vracanim. Naucila som sa nevymyslat a tu tbl si dat.
@simsalabim no tak to ma mrzí 😢. Ja som, našťastie, nikdy nemala ťažké migrény, väčšinou mi zabral Flector. Ale v prípade takých silných migrén je vlastne taká zraková aura aj dobrá, stíhaš si dať dopredu lieky na migrénu. Vlastne je to taká výstraha.
@simsalabim no tak to ma mrzí 😢. Ja som, našťastie, nikdy nemala ťažké migrény, väčšinou mi zabral Flector. Ale v prípade takých silných migrén je vlastne taká zraková aura aj dobrá, stíhaš si dať dopredu lieky na migrénu. Vlastne je to taká výstraha.
@volterra ano, z tohto hladiska to je super, vacsinou stiham. Len niekedy som sa s migrenou uz zobudila, tak to bol potom masaker. Ale nastastie sa mi to s vekom zmiernuje.
@anonym_autor ano.presne tak to mavam, casto mi ta skvrna prejde z jednej strany na celu polovicu.
@volterra áno, más pravdu, zraková aura je tak skvelá, že ak ju máš, nesmieš brať antikoncepciu a máš zvýšené riziko mŕtvice oproti ženám s obyčajnou migrénou, a to sa oplatí! 👍
Ano, bola to migrena so zrakovou aurou.
Ja som raz mala aj s recovou. Nevedela som vyslovit slova, vetu, komonila som slova.
Strasne ma to vystrasilo. Potom klasicka bolest ako pri migrene, zvracanie.

áno, migréna s aurou