icon

Bolesť čelustnej sánky po vytrhnutí 11 zubov

vadim1974
26. nov 2015

Ahojte, 13.11.som mal chirurgický zákrok vytrh,ii mi 11 zubov teda už iba korenov a je tomu 13 dní a stále ma to bolí hlavne ked si lahnem take akoby pulzy do hlavy.Opuch som nemal ani nic beriem len ibuprofen kolko to ešte bude bolieť? nie je 13 dni odvtedy už dlho ...

Strana
z2
vadim1974
autor
26. nov 2015

a este niečo ten tlak mi ide aj do tváre ako keby celuste dutin ksichtu a mam take svrbenie po tvári to sa hojí mali ste to aj vy ??

katka1981
26. nov 2015

@vadim1974, nemala, mna len po zube mudrosti 8 dni bolela velmi uzlina. Tam moze byt zapal sanky, ten sa moze stat ked zakrok u zibara trva dlhsie. Su ludia, kt. nevydrzia mat dlho otvorene usta, su nato citlivi. Ja si ani neviem predstavit kolko hodin ti toto robili. Ak by si mal biolampu to by pomohlo, popripade protizapalove masti z vonka. A presne tak mozes mat podrazdeny trojklanny nerv, mojmu muzovi to spustilo vrtanie 2 zubov. A co prislo potom, nebudem ani pisat. Na to pomaha Milgama a Lyrica, ale to je v rukach neurologa. On ked ta vysetri, on vie presne ci to mas alebo nie. Ale konska mast muzovi pomahala od bolesti, jemu nepomahali ani najsilnejsie sedativa od bolesti, vobec nic.

vadim1974
autor
26. nov 2015

@katka1981 robil mi to asi pol hodinu vsetko a ako som hovoril sanka ma nebolela mal som otvorenu normalne aj hovoril neotvarajte na plno ...konska mast myslis z vonka natrieť...vyskusam to ten troj nerv je vlastne co alebo ako sa to prejavuje ?

vadim1974
autor
26. nov 2015

a este niečo ako chlap som frajer ale zubara som sa bal takže preto to vsetko a 11 zubov naraz

sense
26. nov 2015

Navstivila by som lekara kt. To robil...mne odstranovali len jeden zub mudrosti a problemy 3 mes. Vybrala som atb aj kortizon pol tvare som mala znecitlivenej..nakolko sa mi porusil nerv kedze okolo korena som mala omotany nerv...takisto by som urcite nesportovala a uz vobec nebehala v zime kym to nemas uplne zajojene...inak 11 zubov dobry masaker....

sense
26. nov 2015

Inak skusila by som b komplex.... odporucaju aj wobenzym ale ten napr mne nepomkhol

katka1981
26. nov 2015

@vadim1974, ano zvonka. Ak mas podrazdeny trojklanny nerv tak ta bolia zuby, ucho, sanka, cela ta jedna strana. Zavidi od toho ci mas zapal, alebo len podrazdenie a aku intenzitu. Aj priserna bolest hlavy moze byt. Nemusis to mat aj ty. Len sa nezlakni z konskej masti budes mat kozu totalne cervenu, prekrvenu, co je ziaduce. A moze ta to dost palit. Ja som ju pouzivala na chrbticu, niekedy palila az az. Ale ked som si kupila Forte, kt. je silnejsia, ku podivu ma nepalila vobec.

katka1981
26. nov 2015

@vadim1974, za pol hodinu ti vytrhol 11 zubov? Tak to nechapem ako sa da. Tebe mohla sanka zachladnut, tym, ze si to mal tym trhanim oslabene.

vadim1974
autor
26. nov 2015

@sense no masaker to je pravda a práve preto neviem s kým pisat ked mal každy 1 alebo 2 zuby

vadim1974
autor
26. nov 2015

@katka1981 ano presne tak za pol hodinu 11 zubov Mudr.Sitár chirurgia zubov UN Martin a injekciu mi pichol asi 8 krát tak že si necítil ani jazyk nic vobec plne usta tamponov a o 3 hod nic ani bolest ani strpnute len vecer a cez den tie zvlastne tlaky a pulzovanie do hlavy..tam ked prides do Martina zákroky robia ako na páse aj ambulantne za chvilu co zubári pokazia tak tam urobia ya minutu ja sa dival

vadim1974
autor
26. nov 2015

@katka1981 ano presne tak za pol hodinu 11 zubov Mudr.Sitár chirurgia zubov UN Martin a injekciu mi pichol asi 8 krát tak že si necítil ani jazyk nic vobec plne usta tamponov a o 3 hod nic ani bolest ani strpnute len vecer a cez den tie zvlastne tlaky a pulzovanie do hlavy..tam ked prides do Martina zákroky robia ako na páse aj ambulantne za chvilu co zubári pokazia tak tam urobia za minutu ja sa dival ako to tam ide rýchlo

leeenka26
26. nov 2015

@vadim1974 podla mna mali dat atb ako profylaxiu. 11 zubov je moc aj na vola klobuk dole.

vadim1974
autor
26. nov 2015

hmm lenže ake ATB ?

katarinka1981
26. nov 2015

Tak to je super 11zubou za pol hodinku mne zatial trhali 5 zubou ale nie naraz a z kazdym sa trapil chirurg hodinu potom kazdy den vymena drene a nakoniec vzdy skoncim s antibiotikami takze hojenie jedneho zuba je tak dva mesiace aj viac takze 13 dni na tolko zubou nie je dlho .Mne sa uz boja trhat zuby naposledy mi doktor povedal ze raz do roka ma takyto tazky pripad ako som ja...

belasy_motylik
26. nov 2015

@vadim1974 mal ti dať pán doktor ATB, nechápem, že ti nič nedal, trhanie 11 zubov a ešte pokiaľ to boli len korene, je poriadny zásah do organizmu, vtedy sa dávajú ATB preventívne, aby nevznikol zápal pri kosti a pod. Mne trhala zubárka 3 zuby pri sebe, nekomplikovane a dala mi preventívne užívať silné ATB, aby sa kosť v pokoji preliečila, myslím, že Deoxymykoin. ATB sa nedávajú len keď je už problém, po mojom pôrode, hneď ako ma doviezli zo sály po sekcii, ma v infúziach nalievali antibiotikami a asi vedeli prečo.

googwife
26. nov 2015

@vadim1974 fuha tak to klobúk dole za odvahu ja by som tiež potrebovala nejakú odvahu na takýto zákrok. Držím palce až si čo najskôr OK 😉

leeenka26
26. nov 2015

@vadim1974 su rozne. Napr. Dalacin. Lekar by uz vedel. 100% treba atb ako prevenciu. Riesit potom problem pri 11.tich ranach by som nepriala ani tebe ani jemu.

vadim1974
autor
26. nov 2015

@katarinka1981 treba si vybaviť objednat sa v martine a parada tam su machri a žiadne problemi nema nikto zapal nic

vadim1974
autor
26. nov 2015

@googwife odvahu som zbieral dlho ale nepoznam nikoho komu by takto vytrhali zuby

googwife
26. nov 2015

@vadim1974 no ved toto a to na vlastnú žiadosť všetko naraz, alebo Dr. sa tak rozhodol.
Každopádne keď už človek nazbiera odvahu tak treba spraviť všetko čo sa dá. Moja zubárka mi chce vyberať po jednom 😧

vadim1974
autor
27. nov 2015

@googwife na vlastnu žiadost ale pozor to može len zubný chirurg nie zubar zubári nevedia nic ani injekciu pichnut dobrých je málo a preto na chirurgii maju tolko roboty po nich ...

katarinka1981
27. nov 2015

@vadim1974 do Martina to mam daleko ale ja mám korene silne a zuby sa velmi lamu zato sa tak tazko trhaju musia mi ich po kuskoch dlatovat von...

vadim1974
autor
27. nov 2015

@katarinka1981 je zaujimave že na zuubnej chirurgii nemusia nic dlatovat von žiadne komplikacie nic a tzv.zubný lekár tak -- hodinu taha jeden zub --koren ---- lebo to čo nevedia

ved ja si sadol do kresla a len tak ich tahal do umeleho kelinka som sa len dival a nic nebolelo ale injekcie pichol perfektne

happymamina
Odpoveď bola odstránená
vadim1974
autor
6. dec 2015

už je pokoj už je dobre nič neboli a 11 zubov prec bez atb iba brufen

Strana
z2