icon

Bolesť ostrohy na päte po liečbe sa vrátila

veverkaa2
2. jan 2025

Dobrý deň, pred 4 mesiacmi som absolvovala 5 sedení rázovej vlny s diatermiou na ostrohu na päte, celkovo ma to vyšlo 150 eur. Druhý týždeň pociťujem opätovne bolesti päty, hlavne ráno keď sa idem postaviť na nohy a pri bežnej chôdzi. Pred 4 mesiacmi som užívala aj Hekla lava 5 ch 2 x denne 3 balenia a po mesiaci pauzy opäť 3 balenia. Do takmer konca decembra bol od bolesti pokoj. Plánujem opätovne absolvovať rázove vlny.
Skúšala som ortopedické vložky do obuvi, vložky s patovej peny aj som mala kúpené vložky, ktoré mali v popise , že sú vhodné na bolesti päty ( nie Medicovi keďže som nenašla žiadne recenzie a sú celkom drahé ) no všetky pomohli len na chvíľu.
Prosím má niekto skúsenosť s TriJALUX na ostrohu na päte? Čo Vám pomohlo?

Strana
z3
xckaretxxx
11. mar 2026
@srnka79

@monikamama dik za info, mne nikto nic take neponukol, podla ortopeda som predsa zdrava, mam len ploche nohy. nakupene vlozky nezabrali, tak som sekla s razovkami a v tom sukromnom fyzio centre som sla na kontrolu - pani skonstatovala padnutu klenbu, hypermobilitu, ochabnute svalstvo a zapal sliach, skratene slachy (mne to ohybalo uz aj posledne prsty a uz mi az modreli nohy) a dala mi nejake cviky. tak 2 mesiace cvicim, kupila som si drahe odpruzene tenisky, rano si davam serrapeptazu nalacno a vecer guajacuran na uvolnenie (uz mi raz pomohol pri stiahnutom a dosekanom svalstve panvy), k tomu kazdy den cvicim rano aj vecer + masirujem aj tenisovou loptickou aj olejom z malinovych jadier (akoze zabera mi to 2-2,5 hodiny denne) a konecne som po 7 mesiacoch mohla absolvovat 2 hodinovu prechadzku, tak nieco z toho muselo zabrat🙂 ak mi to do leta neprejde, tak skusim este pozistovat tie injekcie, ale je to fakt boj. pekny den.

@srnka79 prosím, ktoré tenisky si si kúpila. Ja už dvoje za 100 E. Ani jedni nie sú mi pohodlné.

srnka79
11. mar 2026
@xckaretxxx

@srnka79 prosím, ktoré tenisky si si kúpila. Ja už dvoje za 100 E. Ani jedni nie sú mi pohodlné.

@xckaretxxx mne odporucali hoka, ale skusila som obut jedny a nezdalo sa mi, no neskusala som vela druhov. priznam sa, ze som zohnala z druhej ruky lacnejsie goretexove nike trail a mne celkovo sadli. Vseobecne mam rada asics, nepamatam si ale presny typ, mali gelove pruzenie, to len poskusat (ja mam uzku nohu a nemam vysoky priehlavok, aj clenky chude). V najhorsom mi pomohli hrube penove vlozky "od cinana" do topanok. Urcite nic uzke, tvrde, zoslapane, musis po par krokoch citit, ze toto su dobre tenisky, ze citis trochu ulavu a ohybna podrazka. Ja ich este len testujem, nemozem este chodit rychlo.

xckaretxxx
11. mar 2026
@srnka79

@xckaretxxx mne odporucali hoka, ale skusila som obut jedny a nezdalo sa mi, no neskusala som vela druhov. priznam sa, ze som zohnala z druhej ruky lacnejsie goretexove nike trail a mne celkovo sadli. Vseobecne mam rada asics, nepamatam si ale presny typ, mali gelove pruzenie, to len poskusat (ja mam uzku nohu a nemam vysoky priehlavok, aj clenky chude). V najhorsom mi pomohli hrube penove vlozky "od cinana" do topanok. Urcite nic uzke, tvrde, zoslapane, musis po par krokoch citit, ze toto su dobre tenisky, ze citis trochu ulavu a ohybna podrazka. Ja ich este len testujem, nemozem este chodit rychlo.

@srnka79 držím palce a dakujem

srnka79
30. mar 2026
@xckaretxxx

@xckaretxxx ahoj. pomohlo ti nieco na tie ostrohy? mne sa to este zhorsilo, uz mam vyrastky aj vpredu na klbe palca nohy odspodu, uz ani tam nemozem dostupit. ani tie tenisky mi v podstate nepomohli (to bola len predcasna radost) a teraz par dni testujem silikonove "podpatenky", ze to navleciem aj na patu aj vpredu na bruska prstov nohy (z tchibo), aby som nestupala ako "po ihlach". uz je to 7 mesiacov, k tomu sa snazim cvicit, natahovat fascie a svaly lytok, je to cele take o nicom. spuchol mi palec, kvoli tym vyrastkom som mala zospodu akoby zapalene, vyzeralo to akoby tam bola "tekutina/hnis", ale vraj tam nic take nie je a na urgente mi dal atb, lebo nevedel, s cim ma poslat domov, odpadla som😀 k tomu mam prsty stale studene, akoby domodra, akoby mi to nejakym utlakom chytalo cievy, niekedy trpnutie (nervy), ale to si po 7 mesiacoch bolesti clovek mozno uz aj kadeco namysla (alebo ma pravdu?), tazko povedat. dnes mi ocna povedala, ze to mala tiez a ze jej to preslo po tristvrteroku same... dufat v taketo nieco mi pride odveci, ale ok, aj to je nazor... pomohlo ti daco, co som este nevyskusala?🙂 dakujem za info a krasny vecer prajem.

grenka
31. mar 2026
@srnka79

@xckaretxxx ahoj. pomohlo ti nieco na tie ostrohy? mne sa to este zhorsilo, uz mam vyrastky aj vpredu na klbe palca nohy odspodu, uz ani tam nemozem dostupit. ani tie tenisky mi v podstate nepomohli (to bola len predcasna radost) a teraz par dni testujem silikonove "podpatenky", ze to navleciem aj na patu aj vpredu na bruska prstov nohy (z tchibo), aby som nestupala ako "po ihlach". uz je to 7 mesiacov, k tomu sa snazim cvicit, natahovat fascie a svaly lytok, je to cele take o nicom. spuchol mi palec, kvoli tym vyrastkom som mala zospodu akoby zapalene, vyzeralo to akoby tam bola "tekutina/hnis", ale vraj tam nic take nie je a na urgente mi dal atb, lebo nevedel, s cim ma poslat domov, odpadla som😀 k tomu mam prsty stale studene, akoby domodra, akoby mi to nejakym utlakom chytalo cievy, niekedy trpnutie (nervy), ale to si po 7 mesiacoch bolesti clovek mozno uz aj kadeco namysla (alebo ma pravdu?), tazko povedat. dnes mi ocna povedala, ze to mala tiez a ze jej to preslo po tristvrteroku same... dufat v taketo nieco mi pride odveci, ale ok, aj to je nazor... pomohlo ti daco, co som este nevyskusala?🙂 dakujem za info a krasny vecer prajem.

@srnka79 mne pomohli razove vlny

srnka79
31. mar 2026
@grenka

@srnka79 mne pomohli razove vlny

@grenka kolko? Ja som mala po 5 na obe nohy a nic...

grenka
31. mar 2026
@srnka79

@grenka kolko? Ja som mala po 5 na obe nohy a nic...

@srnka79 5x som.mala ale cca po pol roku mi to povolilo este dom aj achilovku mala chytené zápalom,

srnka79
1. apr 2026
@grenka

@srnka79 5x som.mala ale cca po pol roku mi to povolilo este dom aj achilovku mala chytené zápalom,

@grenka ok, ja som uz 7 mesiacov, tiez az do clenkov a lytok mi to slo, masaze, cviky, vsetko, ale stale je to bieda, takze je to zjavne individualne a budem pokracovat a uvidime. tak som rada, ze aspon tebe pomohlo, pekny den🙂

Strana
z3