icon

Máte skúsenosti s liečbou pätovej ostrohy?

Dnes o 16:43

Zdravim, manžel ma pätové ostrohy na oboch nohách, razova vlna 10 procedúr nezabrala .. ubehlo už 7 týždnov od poslednej... na ožiare nechce ísť a ortopéd tiež povedal že nato je mladý. Máte niekto skúsenosti ? Ďakujem 🩷

betulinka1
Dnes o 16:54

@anonym_autor bola som na oziaroch, mne nezabrali. Potom som isla na razovu a super. Mozno pomohla kombinacia. Niekdy ide aj o kvalitu tej razovej vlny. Ortoped mi dal na mieru ortopedicke vlozky a nasla som si nejake cvicenia na nohy na YT, a to som cvicila. Uz som mavala extra silne bolesti, takze som isla vsetko co sa dalo. Uz mam 1,5 roka pokoj.

autor
Dnes o 19:04
@betulinka1

@anonym_autor bola som na oziaroch, mne nezabrali. Potom som isla na razovu a super. Mozno pomohla kombinacia. Niekdy ide aj o kvalitu tej razovej vlny. Ortoped mi dal na mieru ortopedicke vlozky a nasla som si nejake cvicenia na nohy na YT, a to som cvicila. Uz som mavala extra silne bolesti, takze som isla vsetko co sa dalo. Uz mam 1,5 roka pokoj.

@betulinka1 manžel tiež robi cviky stale a robil ich už aj davno pred razovou vlnou... asi vyskúša kortikoidne injekcie

ivicatolic
Dnes o 19:05

@anonym_autor môj mal pred 3 mesiacmi, nevládal chodiť... kúpila som podpätenky, za 2 týždne po bolesti ani stopy.... hovorím mu - nos to stále - že už to nebolí... no veď počkaj

betulinka1
Dnes o 19:41
@anonym_autor

@betulinka1 manžel tiež robi cviky stale a robil ich už aj davno pred razovou vlnou... asi vyskúša kortikoidne injekcie

@anonym_autor nie ziadne injekcie. Ale este mi napadlo, ze moze to mat zapalene. Lebo fakticky neboli ta ostroha ale bolia tie svalové upony okolo. Mne to vysvetlovala sestricka na neurologii, kde som potom chodila na razovu vlnu. Ja by som na jeho mieste tie oziare skusila. Chodila som do Ba do Sv. Alžbety. Asi dvakrat som bola. To namieria priamo na pätu, bola to chvíľka. Mozno po tom by som isla na razovu vlnu. Tam musi byt nejaky casovy odstup asi 3 mesiace sa mi zda. Lebo niekomu zabera ožiarenie a niekomu rázová. Niekto zial musi ist na operaciu. Ak tam ma tie svaly uz zapalene alebo poskodene, mozno aj tie injekcie by pomohli. Kazdopadne vložku do topánok si musi kupit s mäkkou pätou. Bez toho to nepojde.