icon

Bolesť päť dní po extrakcii zuba: Je to normálne?

mata2202
5. okt 2024

Ahojte,chcela by som s vami poradiť neviem či sa dobre hojí rána, mne sa zdá že ma bolí líca z zvnútra asi po tej injekcie ďakujem..

Bolesť päť dní po extrakcii zuba: Je to normálne?
denisa_deniska
5. okt 2024

@mata2202 bežne može bolieť rana týždeň, nevyzerá to byť ani zapálené.. mňa posledná rana po osmičke bolela týždeň a pol, po chirurgickom vysekávaní mesiac, treba počkať ešte

mata2202
autor
5. okt 2024

@denisa_deniska to žlté neviem že či to není hnis , pri otváraní úst ma bolí neviem prečo na dasnach mám biele neviem čo môže byť

martin926
5. okt 2024

@mata2202 To biele je fibrin. Znak toho že sa to hojí dobre. Čo sa týka bolesti záleží na samotnom zákroku. Ja som bol na extrakcii 3.9. a lieky od bolesti som bral takmer 2 týždne čo sa to nedalo vydržať.

wudz
5. okt 2024

Ak si si nie istá, choď na kontrolu. Mne už 3x trhali osmičku - prvýkrát po týždni ATB a bolesť prešla. Druhýkrát bez ATB a všetko úplne v pohode, zo 2 dni som si dávala Paralen. Teraz mi ťahali osmičku pred 3 týždňami. Týždeň totálnej bolesti, zjedená škatuľka liekov proti bolesti, potom ATB, ďaľšia škatuľka liekov proti bolesti a nakoniec som musela chodiť každý deň na výplach a nový dren k zubárovi, v stredu idem na kontrolu, ale už fungujem bez liekov, takže som na tom dobre. Každý zub, každý človek reaguje inak. Ak sa bojíš, zavolaj zubárovi, prinajmenšom ťa upokojí, prípadne ťa zavolá na kontrolu.

mata2202
autor
5. okt 2024

@wudz ďakujem za radu, skúsim hneď ráno v pondelok zavolať.

mata2202
autor
5. okt 2024

@martin926 áno čítala som o tom ale ja asi bolesti zuba nemám po extrakcii, ale okolo zuba myslím ďasno keď zatváram ústa alebo sánka 😏 skôr.

martin926
8. okt 2024

@mata2202 aj mna boleli dolné, horné zuby ucho… cela ta strana