icon

Bolesť žalúdka pred menštruáciou

9. sep 2026

Ahojte,
prosím mám takú otázočku... Nikdy pred tým som nemávala také bolesti žalúdka pred menštruáciou , preto sa chcem spýtať či aj vy máte niečo také?
Som liečená na žalúdok - niekoľkokrát som bola tento rok aj na gastre a mám svoju diagnózu - momentálne ma čaká ďalšie vyšetrenie...
Ale teraz som cca deň pred menštruáciou a mám bolesti žalúdka,kŕče a niekedy sa mi až tak ťažko dýcha , popritom hrozná únava... Mávate niečo také ? Prejde Vám to aj keď menštruácia nastúpi ?
Ďakujem 🙂)

zojazoja
9. sep 2026

Roky rokuce som to mala. Ak ma bolel žalúdok, vedela som na 100%, ze pride MS.

autor
9. sep 2026
@zojazoja

Roky rokuce som to mala. Ak ma bolel žalúdok, vedela som na 100%, ze pride MS.

@zojazoja a vedela si to s niečím aj zmierniť či len vydržať? ja som si všimla že mi škodí riadne sladké pri takýchto bolestiach

xeniii
9. sep 2026

Bežné sprievodné javy. Dosť podobné je to aj u mňa, ale už viem, že keď toto všetko prichádza, tak mi pomôže, keď si dám Cetalgen. Iné lieky mi tak dobre v tomto prípade nezaberú.

zojazoja
9. sep 2026
@anonym_autor

@zojazoja a vedela si to s niečím aj zmierniť či len vydržať? ja som si všimla že mi škodí riadne sladké pri takýchto bolestiach

@anonym_autor čiernym čajom

prabinka
9. sep 2026

Aj ja si myslím, že je to úplne normálne, veľa žien to takto má a povedala by som, že aj oveľa horšie. Mne najlepšie toto zaberá na bolesti, kŕče počas ms. 🙂

katkazatka
9. sep 2026
@zojazoja

@anonym_autor čiernym čajom

@zojazoja cierny caj je tazky na zaludok. Ten by vobec pri ochoreni nemala pit.

zojazoja
9. sep 2026
@katkazatka

@zojazoja cierny caj je tazky na zaludok. Ten by vobec pri ochoreni nemala pit.

@katkazatka to ale nie je moj problem, ja jej ho piť predsa nekážem. pýtala sa mna, čo mne na to pomáha.

anonym_f17788
9. sep 2026
@prabinka

Aj ja si myslím, že je to úplne normálne, veľa žien to takto má a povedala by som, že aj oveľa horšie. Mne najlepšie toto zaberá na bolesti, kŕče počas ms. 🙂

@prabinka urcite nie pre menstruaciou na bolesť žaludka ibuprofen, na kolko ten liek sam sposobuje zaludocné problémy

anonym_f17788
9. sep 2026

@anonym_autor na boleest zaludka je dobre nospa .. je to na krce hladkého svalstva, tak vyskusaj ..

anonym_80da0a
9. sep 2026

@anonym_autor počas PMS - hormonálnych zmien telo stráca veľa horčíka čo spôsobuje kŕčovité bolesti svalov, žalúdka, úzkosti.. preto je dobré ho pravidelne dopĺňať po celý mesiac + vitamín B6. Pomôžu aj teplé obklady na brucho s mätovým olejom + teplý zázvorový čaj - uvoľňuje kŕčovité bolesti tým, že zázvor je silná zahrievacia korenina...
Cukor, sladké nápoje, biela múka, kofeín, tučné mäso, vyprážané jedlá... tieto stavy len zhoršujú.

katarina40
Včera o 16:25

@anonym_autor ja tiež trpím ako taký kôň pred aj počas menzesu nevoľnosť únava slabosť bolesti hrozne treba si dať predpísať Algifen kvapky sú veľmi dobre pri takýchto stavoch aby sme to dako zvládli 🙂