icon

Bolesť zuba na teplé po výmene plomby

lydia2211
7. jún 2025

Ahojte, v stredu mi zubárka menila amalgamovu plombu za bielu na stoličke, z ktorej bolo trosku odlomene, zub ma ale nebolel a nebol na nič citlivý.
Po ošetrení - výmene výplne však citim, že zub dosť reaguje na teple. Je to normálne? Keď nejem teple tak zub neboli.
Ďakujem za každú radu.

deti95060810
•
7. jún 2025

ak reaguje na teplé tak máš zápal... skús si zobrať protizápalový liek - napr. ibalgin.

lydia2211
autor
•
7. jún 2025
@deti95060810

ak reaguje na teplé tak máš zápal... skús si zobrať protizápalový liek - napr. ibalgin.

@deti95060810 a to mohol vzniknúť zápal tak rýchlo? Dovtedy zub nebol citlivý na nič :(

domka222
•
7. jún 2025
@deti95060810

@deti95060810 vôbec nemusí byť zápal. Zub by bolel aj bez podnetu,keby tam bol

kiki68
•
7. jún 2025

To neni dobre, to je zapal k nervu

lydia2211
autor
•
7. jún 2025
@kiki68

To neni dobre, to je zapal k nervu

@kiki68 len ma mýli to že ten zub ma vôbec predtým nebolel a zubárka mi ho robila len koli tomu že sa kúsok odštiepilo, nebol tam ani kaz len keď mi vrtala tak to celkom aj bolelo

lydia2211
autor
•
7. jún 2025
@domka222

@deti95060810 vôbec nemusí byť zápal. Zub by bolel aj bez podnetu,keby tam bol

@domka222 taký ostal citlivý , keď mi vrtala dosť to bolelo ale nepovedala mi, že by tam bol kaz alebo niečo, ešte v ten deň keď som v robote obedovala hneď bol citlivý na teple aj studené, teraz skôr len na teple, čítala som že zub po preplombovani môže bolieť , snáď mi to prejde 😞😞

domka222
•
7. jún 2025
@lydia2211

@domka222 taký ostal citlivý , keď mi vrtala dosť to bolelo ale nepovedala mi, že by tam bol kaz alebo niečo, ešte v ten deň keď som v robote obedovala hneď bol citlivý na teple aj studené, teraz skôr len na teple, čítala som že zub po preplombovani môže bolieť , snáď mi to prejde 😞😞

@lydia2211 mne dávala teraz vložku a tiež vraví, že pár dní môže byť citlivý. Ale pokiaľ by bola bolesť pulzujúca, tak treba prísť. A veru cítim ho aj pri teplom,aj pri studenom

kiki68
•
7. jún 2025
@lydia2211

@kiki68 len ma mýli to že ten zub ma vôbec predtým nebolel a zubárka mi ho robila len koli tomu že sa kúsok odštiepilo, nebol tam ani kaz len keď mi vrtala tak to celkom aj bolelo

@lydia2211 niekedy v lete je teplo a dopadne to zapalom, mne sa to stalo 3x, zuby museli prekryt atb, brala som tyzden stomorgyl a raz to museli znovu otvarat. Ale isla by som na rtg, ze co sa s tym naozaj deje