icon

Bolesti v oblasti slepého čreva. Čo robiť?

20. júl 2026

Ahojte , na zaciatok rovno napisem ze som stym bol na pohotovosti… Ide o to ze od vcera na na dotyk bollelo niekde v mieste a okolo slepeho creva .. aj pri otačani chodzi kusok pobolieva ..na pohotovosti pochytali zobrali krv zapal vsetko v norme a urobili sono kde bola velkost slepaku hranicna norma vraj 5-6mm bez nejakeho okoliteho zapalu a tak ma poslali domov stym ze mam sledovat stav.. pomohlo vam nieco alebo co teraz robit ?🙂 pride mi to trochu zvlastne ako čakanie nato kedy praskne alebo ako nerozumiem tomu…

anonym_641f71
20. júl 2026

@anonym_autor pri podozrení na slepé črevo nestačí len sono, ale aj CT. Nedali ťa?

autor
20. júl 2026
@anonym_641f71

@anonym_autor pri podozrení na slepé črevo nestačí len sono, ale aj CT. Nedali ťa?

@anonym_641f71 nie … tak dobre ze hovoris no potom im podakujem ked sa stane nieco vazne

anonym_641f71
20. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_641f71 nie … tak dobre ze hovoris no potom im podakujem ked sa stane nieco vazne

@anonym_autor ja som bola na pohotovosti. Vyššie zápalové hodnoty, 39 teploty a bolesť v podbrušku. Dali na sono, tiež podozrenie na slepak, a potom aj CT a čakalo sa na výsledky. Nemala som slepak nakoniec. Povedali mi, že niekedy slepé črevo nevidno poriadne na sono, preto robia aj CT, aby vylúčili alebo potvrdili na 100 %. Bola som v Ba na Antolskej

autor
20. júl 2026
@anonym_641f71

@anonym_autor ja som bola na pohotovosti. Vyššie zápalové hodnoty, 39 teploty a bolesť v podbrušku. Dali na sono, tiež podozrenie na slepak, a potom aj CT a čakalo sa na výsledky. Nemala som slepak nakoniec. Povedali mi, že niekedy slepé črevo nevidno poriadne na sono, preto robia aj CT, aby vylúčili alebo potvrdili na 100 %. Bola som v Ba na Antolskej

@anonym_641f71 a co ti teda bolo ? Len nieco podrazdene?

anonym_641f71
20. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_641f71 a co ti teda bolo ? Len nieco podrazdene?

@anonym_autor terminálna ileitida

anonym_dabeb9
20. júl 2026

zastavene vetry

euka210
20. júl 2026

@anonym_autor syna tak bolelo kde je slepak, inak nic. Ked v noci 1h vkuse reval..7r, tak sme prvy krat volali 155. Kym dosla sanitka, tak lieky zabrali a prestal revat. Vysetrili a nic podozrive, tak odisli. Aj defskej som volala, lebo som si nebola ista a stale ho to bolelo a bol vikend. Nakoniec sme sli na pihotovost, chodili hore dolu, na usg im ukazal vypotok, slepak vidno nebolo, rozhodli sa operovat. Bol zapaleny.

taktotedanie
20. júl 2026

@anonym_autor necaka sa kedy praskne, evidentne v tomto stave to nieje zapal slepeho creva
Nie kazde pobolievanie v oblasti je hned akitny zapal slepeho creva a musi sa riesit chirurgicky, tebe zapal nezistili mozes mat aj podrazdene
Mozes navstivit s nalezom vseobecneho lekara, zapalove parametre a komtrolny usg ti vie vyriesit aj prakticky lekar alebo ta odosle na chirurg ambulanciu, kde ta budu v casovych intervaloch sledovat

taktotedanie
20. júl 2026
@euka210

@anonym_autor syna tak bolelo kde je slepak, inak nic. Ked v noci 1h vkuse reval..7r, tak sme prvy krat volali 155. Kym dosla sanitka, tak lieky zabrali a prestal revat. Vysetrili a nic podozrive, tak odisli. Aj defskej som volala, lebo som si nebola ista a stale ho to bolelo a bol vikend. Nakoniec sme sli na pihotovost, chodili hore dolu, na usg im ukazal vypotok, slepak vidno nebolo, rozhodli sa operovat. Bol zapaleny.

@euka210 bol vikend a predtym ste nemali potiaze
Autor prispevku vysetreny bol, nepotvrdilo sa nic
Ppstup je spravny , keby kazdeho kto pride s bolestami brucha kladli hned na operacny stol , operovalo by sa 24/7 bez prestavky

taktotedanie
20. júl 2026
@anonym_641f71

@anonym_641f71 to sa nerobi vzdy iba ak je “zla viditelnost” a su dalsie symptomy a markery, ktore mozu poukazovat na akutny stav- v tomto pripade to bolo momentalne vylucene aj laboratorne aj vysetrovacimi metodami ci fyzikalnym vysetrenim

autor
20. júl 2026
@taktotedanie

@anonym_641f71 to sa nerobi vzdy iba ak je “zla viditelnost” a su dalsie symptomy a markery, ktore mozu poukazovat na akutny stav- v tomto pripade to bolo momentalne vylucene aj laboratorne aj vysetrovacimi metodami ci fyzikalnym vysetrenim

@taktotedanie aha dakujem ukludnili ste ma… tak len sa bojim lebo akoze boli to tak clovek ma strach … urcite som to nechcel zanedbat tak som siel na pohotovosť ale nebol som si isty či to je normalne ma takto pustiť domov..

anonym_c61a31
20. júl 2026

Mňa tak bolel zaseknutý oblickovy kameň v mocovode na pravej strane...4x má na urgentne vyšetrovali na slepak nikdy nič až CT ukázalo kameň

lukbe
20. júl 2026
@anonym_autor

@taktotedanie aha dakujem ukludnili ste ma… tak len sa bojim lebo akoze boli to tak clovek ma strach … urcite som to nechcel zanedbat tak som siel na pohotovosť ale nebol som si isty či to je normalne ma takto pustiť domov..

@anonym_autor nevraveli dávať ľadové obklady?

autor
20. júl 2026
@lukbe

@anonym_autor nevraveli dávať ľadové obklady?

@lukbe nie vlastne mi nepovedali absolutne nic len ze mam sledovat.. len kedy clovek vie kedy je uz neskoro

taktotedanie
20. júl 2026
@anonym_autor

@lukbe nie vlastne mi nepovedali absolutne nic len ze mam sledovat.. len kedy clovek vie kedy je uz neskoro

@anonym_autor tak sledujte.. na prepustacej sprave mste odporucanie- treba citat+odporucanie so spravou by sme mali navstivit vseobecneho lekara- zapalove markery vie skontrolovat, vie fyzikalne vysetrit ak treba doplnit dalsie vysetrenia a aj na usg vas vie poslat kontrolne
Ziadna panika, stav sledujte, ak by sa bolesti zvyraznili, pritazilo by sa vam, mali by ste teplotu samozrejme pohotovost
Dovtedy dieta, hydratacia, nezatazovat sa ( fitko a pod)

autor
20. júl 2026
@taktotedanie

@anonym_autor tak sledujte.. na prepustacej sprave mste odporucanie- treba citat+odporucanie so spravou by sme mali navstivit vseobecneho lekara- zapalove markery vie skontrolovat, vie fyzikalne vysetrit ak treba doplnit dalsie vysetrenia a aj na usg vas vie poslat kontrolne
Ziadna panika, stav sledujte, ak by sa bolesti zvyraznili, pritazilo by sa vam, mali by ste teplotu samozrejme pohotovost
Dovtedy dieta, hydratacia, nezatazovat sa ( fitko a pod)

@taktotedanie dakujem no v odpuračani mam v skratke fakt iba napisane že pri zhoršeni stavu kontrola ihneď

taktotedanie
20. júl 2026
@anonym_autor

@taktotedanie dakujem no v odpuračani mam v skratke fakt iba napisane že pri zhoršeni stavu kontrola ihneď

@anonym_autor platia moje komentare vyssie

autor
20. júl 2026
@taktotedanie

@anonym_autor platia moje komentare vyssie

@taktotedanie dakujem velmi pekne uvidim aka bude noc a zajtra pojdem hned k obvodnej so spravou a uvidim co dalej