Bolí dentálna hygiena, keď mám opuchnuté ďasná?
Bolí dentálna hygiena keď mám opuchnuté ďasná?
ak mas opuchnute tak ti ju nik nespravi ... najskor treba preliecit ..a ano dentalna je neprijemna az bolestiva..ale dava sa gel na bolest ak treba
Možno máš opuchnuté práve z kameňa
Takže bude bolieť ale pomôže
@sisinkaaaa dentálna vôbec nie je bolestivá. Ja si ju užívam. A ano, ďasná môžeš mať opuchnuté koli kamenu
Mňa to nikdy nebolí
Áno je 😂
napisem za seba, vcera som bola prvykrat (ano, az sa hanbim, mam 40 a este len prva dentalna 🙈)
Doktorka mi prezrela zuby, dasna, vsetko najprv vysvetlila. Kamena bolo vela, nieco ma bolelo, nieco vobec, dasna doslova ze chronicky zapal a ani som o tom nevedela. Prave ja mam brutal paniku aj zo zubarov, tam idem fakt ked musim, ale uz som sa nejako odhodlala aj na dentalnu a nelutujem. Vcera som mala vsetko take ubolene, ale dnes uplna pohoda.
Podla mna si tam zavolaj (neviem, ci chodis pravidelne a toto mas termin a mas aktualne zapal, alebo sa pytas celkovo), vysvetli aky mas problem....Ak ti daju termin, aspon ta dr pozrie a mozno prave zapal je z "kamena" - bakterii v nom. A bud ti prelieci dasna a potom dentalna, alebo spravi hned. Zalezi aj ako moc dasna bolia...
Mna boli dentalna vzdy, zial. Nechapem, ze niekto napise, ze sinto uziva 😬
napisem za seba, vcera som bola prvykrat (ano, az sa hanbim, mam 40 a este len prva dentalna 🙈)
Doktorka mi prezrela zuby, dasna, vsetko najprv vysvetlila. Kamena bolo vela, nieco ma bolelo, nieco vobec, dasna doslova ze chronicky zapal a ani som o tom nevedela. Prave ja mam brutal paniku aj zo zubarov, tam idem fakt ked musim, ale uz som sa nejako odhodlala aj na dentalnu a nelutujem. Vcera som mala vsetko take ubolene, ale dnes uplna pohoda.
Podla mna si tam zavolaj (neviem, ci chodis pravidelne a toto mas termin a mas aktualne zapal, alebo sa pytas celkovo), vysvetli aky mas problem....Ak ti daju termin, aspon ta dr pozrie a mozno prave zapal je z "kamena" - bakterii v nom. A bud ti prelieci dasna a potom dentalna, alebo spravi hned. Zalezi aj ako moc dasna bolia...
@hanka_se práveže ďasná nebolia a na dentálnu idem prvýkrát
@hanka_se práveže ďasná nebolia a na dentálnu idem prvýkrát
@sisinkaaaa opuch môžeš mať z paradentozy a potom to pri hygiene boli, keď máš odhalené krčky.Vela ľudí ani nevie, že ju má.

A z čoho máš opuchnuté ďasná? Ak máš zápal, tak to máš citlivé a cítiť to budeš. Záleží, koľko máš zubného kameňa. Ja som bola pred týždňom a mala som minimum kameňa, no to čistenie som cítila, no nebolelo to, no nepríjemné to je. Ja som bojko co sa zubov týka, no nie je to nič hrozne