icon

Bolí vyberanie stehov?

16. júl 2025

Dobrý deň. Chcem sa opýtať či bolí vyberanie stehov. O dva dni by mi mali vybrať stehy ale mňa ešte jazva a celé okolie veľmi bolí a veľmi štípe. Ide o pooperačnú ranu

janinah
•
16. júl 2025

Nemas tam zapal? Bezne neboli.

autor
•
16. júl 2025
@janinah

Nemas tam zapal? Bezne neboli.

@janinah nie nemám. Chodím pravidelne na chirurgiu takže dr to videla a vraví že rana je kľudná. Len ja mám veľmi stiahnuté šitie a mňa to už moc ťahá. Všetko aj okolo ma bolí a neviem si predstaviť že by mi ešte mala vyberať stehy

lucia13022023
•
16. júl 2025

Mňa nikdy nebolelo.

janinah
•
16. júl 2025

Stiahnute šitie je blbosť.Si cca 8_10 den po zakroku.Bolesti nemaju byť.Nech sa na to pozrie iny chirurg.Som operačna sestra.

kavasmliekom
•
16. júl 2025

Nemalo by to bolieť, ani ťahať. Mam 5 operácii za sebou.

natassha1
•
16. júl 2025

ja som bola na vyberani stehov po operacii slepeho creva a akoze nebolo to uplne prijemne, troska to tak tahalo, stipalo, ale rozhodne to nie je nic, co by sa nedalo vydrzat 🙂 horsia bola ta bolest predtym samozrejme 😀

autor
•
16. júl 2025
@janinah

Stiahnute šitie je blbosť.Si cca 8_10 den po zakroku.Bolesti nemaju byť.Nech sa na to pozrie iny chirurg.Som operačna sestra.

@janinah ja som tu už písala, aj si mi odpovedala sa mi zdá. Mám krížové šitie v slabinach

autor
•
16. júl 2025

Dnes som presne týždeň po op

minenkaa
•
16. júl 2025

Neboli,pokiaľ ti to nemusia vystikavat,ja mám stehy vždy vrastené v rane

3petka
•
16. júl 2025

@anonym_autor môžu ti vadiť už aj tie stehy a ťahať ta. Ja to tak mám bežne. Keď ich dajú preč razom sa ti uľaví. Môže to mierne stipnut a potom ta aj chvíľku rana bolieť.
Ja osobne keď mi ťahajú stichy odpadávam. Nič iné mi nevadí ale vyťahovanie stihov je ako by má niekto vypol.

autor
•
16. júl 2025
@minenkaa

Neboli,pokiaľ ti to nemusia vystikavat,ja mám stehy vždy vrastené v rane

@minenkaa a čo vtedy? Lebo mne sa zdajú byť tiež vrastené a neviem si predstaviť aby mi teraz niekto rýpal v rane

autor
•
16. júl 2025
@3petka

@anonym_autor môžu ti vadiť už aj tie stehy a ťahať ta. Ja to tak mám bežne. Keď ich dajú preč razom sa ti uľaví. Môže to mierne stipnut a potom ta aj chvíľku rana bolieť.
Ja osobne keď mi ťahajú stichy odpadávam. Nič iné mi nevadí ale vyťahovanie stihov je ako by má niekto vypol.

@3petka no to si ma nepotešila ale bolí ma už každý pohyb. Nie vyslovene rana ale také štípanie, pichanie a pnutie. Je to hrozné, mám to v trieslach a neviem normálne sadnúť ani postaviť sa tak to štípe. A keď si predstavím že mi ide vyberať v piatok stehy tak mám mdloby

dominikakoll
•
16. júl 2025

Mne dr vybral tak rýchlo stehy, že som sa nestihla ani nadýchnuť. Mala som ich cez 20. Ešte mu vravím, že mi pri vyberaní býva zle a napína ma a on, že veď už som skončil

autor
•
16. júl 2025
@dominikakoll

Mne dr vybral tak rýchlo stehy, že som sa nestihla ani nadýchnuť. Mala som ich cez 20. Ešte mu vravím, že mi pri vyberaní býva zle a napína ma a on, že veď už som skončil

@dominikakoll ale ranu si už mala bezbolestnu?

viktorianarjasova
•
16. júl 2025

Vyberanie stehov ma iba stiplo a bolo po

dominikakoll
•
16. júl 2025
@anonym_autor

@dominikakoll ale ranu si už mala bezbolestnu?

@anonym_autor mňa to vôbec nebolelo, áno po operácii. Len svrbelo. Daj si liek od bolesti, trebárs voltaren

minenkaa
•
16. júl 2025
@anonym_autor

@minenkaa a čo vtedy? Lebo mne sa zdajú byť tiež vrastené a neviem si predstaviť aby mi teraz niekto rýpal v rane

@anonym_autor nic ,občas štiknu do živého ,dá sa to prežiť ako keď si zastrihnes do prsta

3petka
•
17. júl 2025
@anonym_autor

@3petka no to si ma nepotešila ale bolí ma už každý pohyb. Nie vyslovene rana ale také štípanie, pichanie a pnutie. Je to hrozné, mám to v trieslach a neviem normálne sadnúť ani postaviť sa tak to štípe. A keď si predstavím že mi ide vyberať v piatok stehy tak mám mdloby

@anonym_autor to bude naozaj len tým že ta ťahajú stehy. Vydrzis neboj.

anonym_45a223
•
17. feb 2026

Vybrali niekomu stehy z prostredníka po otvorenej zlomenine? Som 8 dní po a teda berú ma mdloby keď si predstavím, čo idú robiť. Mňa aj prevez dosť boli, trhali mi aj nechet