Bolo vám zle po nasadení Euthyroxu?
Ahojte, euthyrox beriem treti tyzden, vacsinou mi hodinu po tabletke 50mg pride nevolno, bud slabost, pocit na odpadnutie, potom sa mi trasu ruky.
Mali ste to tiez tak? Telo si zvyka ci je davka vysoka?
Medzi tym ako si si dala euthyrox a zacne ti byt zle uz si sa najedla? Ja som euthyrox vymenila za tirosint. Nie pre tvoje priznaky. Je to prirodzenejsie ako tabletkovy euthyrox.
@anonym_autor Mne bolo takto zle keď mi zmenila dávku na vyššiu. Asi pol hodinu na to ma začalo bolieť na hrudi, búšilo mi srdce, potila som sa strašne, menzes som mala zrazu každé 2 týždne a pod. Hneď som volala že sa vraciam na pôvodnu dávku. Vyjadrenie dr ma zaskočilo, že zvýšila mi to lebo tam má ešte priestor. (btw výsledky som mala v norme, protilátky kontrolujú len pri prvom vyšetrení potom už nikdy viac, tak nevidím dôvod). Každopádne akonáhle som sa vrátila späť všetko bolo v poriadku.
ja som mala vedľajšie účinky keď výrobca zmenil zloženie prídavných látok, zrazu mi rovnaká dávka robila problémy - búšenie srdca, úzkosti... kým som prišla na to, že mi to spôsobuje Euthyrox prešlo pár dní, tak som si ich dávala namiesto ráno až večer a upravilo sa to
@anonym_autor Mne bolo takto zle keď mi zmenila dávku na vyššiu. Asi pol hodinu na to ma začalo bolieť na hrudi, búšilo mi srdce, potila som sa strašne, menzes som mala zrazu každé 2 týždne a pod. Hneď som volala že sa vraciam na pôvodnu dávku. Vyjadrenie dr ma zaskočilo, že zvýšila mi to lebo tam má ešte priestor. (btw výsledky som mala v norme, protilátky kontrolujú len pri prvom vyšetrení potom už nikdy viac, tak nevidím dôvod). Každopádne akonáhle som sa vrátila späť všetko bolo v poriadku.
@3petka mne naprv povedala,ze vysledky mam hranicne ale stale v norme, potom ako videla na uktrazvuku automimunitny zapal predpisala mi 50mg, ja som si dva tyzdne davala 25, reku nech ai organizmus zvykne ale co si tyzden davam tu 50tku tak.mi je dost na hovno, kym zacnem normalne fungovat je pomaly obed
Medzi tym ako si si dala euthyrox a zacne ti byt zle uz si sa najedla? Ja som euthyrox vymenila za tirosint. Nie pre tvoje priznaky. Je to prirodzenejsie ako tabletkovy euthyrox.
@anonym_ea1b47 pockam 40min a zacnem jest a pri jedle mi uz zacina byt blbo
nie, vôbec. Najprv mi nasadili 5 mg, teraz beriem 75 a nič také som nezaznamenala, stav sa mi mierne zlepšil už po pár dňoch práve.
@grace55 5mg? To aj taka mala davka existuje?
skús si dávať tablety večer namiesto ráno a uvidíš či bude lepšie, alebo sa vráť na 25mg a kontaktuj dr. nech ti zmení lieky
@anonym_autor Ahoj. Mne bolo zle, mala som stavy az na odpadnutie. Po týždni som zavolala dr. a tá mi predpisala iný liek, Tirosint, beriem do dnes a nikdy mi nebolo z neho zle. Len si ho v plnej vyšle hradím sama. Poisťovňa nepreplaca nič.
Hodnoty TSH, fT3, fT4 si mala aké?
Lebo ak si mala hodnoty v poriadku a iba zvýšené protilátky, tak na to ti lieky upravovať nemala.
Doteraz si teda žiadne lieky nepotrebovala, je tak?
Možno ak máš hraničné k hypotyreóze, tak by stačila aj nižšia dávka.
Ja štítnu žľazu nemám a užívam 112-tku Euthyrox.
A aj po vyoperovaní štítnej mávam zvýšené protilátky, ale kvôli tomu mi dávku liekov neupravuje, keďže ostatné hodnoty mám v norme.
@anonym_autor Ahoj. Mne bolo zle, mala som stavy az na odpadnutie. Po týždni som zavolala dr. a tá mi predpisala iný liek, Tirosint, beriem do dnes a nikdy mi nebolo z neho zle. Len si ho v plnej vyšle hradím sama. Poisťovňa nepreplaca nič.
@eternity24 vieš co, mne by nevadilo keby si to mam platit, hlavne aby mi takto nebolo. A kolko mesacne ta to vyjde?
@eternity24 vieš co, mne by nevadilo keby si to mam platit, hlavne aby mi takto nebolo. A kolko mesacne ta to vyjde?
@anonym_autor mesačne myslím cca 10€, nieje to žiadna horibilná položka. Ja si dávam predpisovať vždy na pol roka, tak tam platím cca 60-70€
Hodnoty TSH, fT3, fT4 si mala aké?
Lebo ak si mala hodnoty v poriadku a iba zvýšené protilátky, tak na to ti lieky upravovať nemala.
Doteraz si teda žiadne lieky nepotrebovala, je tak?
Možno ak máš hraničné k hypotyreóze, tak by stačila aj nižšia dávka.
Ja štítnu žľazu nemám a užívam 112-tku Euthyrox.
A aj po vyoperovaní štítnej mávam zvýšené protilátky, ale kvôli tomu mi dávku liekov neupravuje, keďže ostatné hodnoty mám v norme.
@unicornlady ft3 bolo v poriadku,ale hodnotu beviem. tSH bolo 5.2 , fT4 bolo 9.62.
Protilatky mi nebrala este..povedala ze vidi ze stitna je na ultrazvuku sivá a mam hashimoto,takze lepsie to nebude a dava mi tabletky.
Asi fakt zavisi od lekara
@anonym_autor mesačne myslím cca 10€, nieje to žiadna horibilná položka. Ja si dávam predpisovať vždy na pol roka, tak tam platím cca 60-70€
@eternity24 ano,to je ok 🙂 vdaka za tip
skús si dávať tablety večer namiesto ráno a uvidíš či bude lepšie, alebo sa vráť na 25mg a kontaktuj dr. nech ti zmení lieky
@anonym_b458d7 a vstrebe sa to? Lebo lekarka vravela ze sa to nevstrebe v ine časy uzitia
To sa mi zdá trochu zvláštne, že ti diagnostikovala Hashimoto, ale nevzala krv na protilátky.
TSH si mala teda zvýšené, to beriem, že ti dala lieky, aj keď mohla začať na nižšej dávke a potom zvyšovať, ak by trebalo.
Ak by si chcela, napr. Medirex robí odbery, ale platí sa za to.
https://www.medirex.sk/vysetrenie/stitna-zlaza-...
To sa mi zdá trochu zvláštne, že ti diagnostikovala Hashimoto, ale nevzala krv na protilátky.
TSH si mala teda zvýšené, to beriem, že ti dala lieky, aj keď mohla začať na nižšej dávke a potom zvyšovať, ak by trebalo.
Ak by si chcela, napr. Medirex robí odbery, ale platí sa za to.
https://www.medirex.sk/vysetrenie/stitna-zlaza-...
@unicornlady akurat som to pozerala dnes a hovorim si,ze reku idem tam 😃no aj mne to pride divne
Ja som mala síce autoimunitnú hyperfunkciu, ale tiež mi odber na protilátky robila až druhá doktorka (tá prvá mi brala len tsh a ft4, ani len ft3 nekontrolovala).
Ja som mala síce autoimunitnú hyperfunkciu, ale tiež mi odber na protilátky robila až druhá doktorka (tá prvá mi brala len tsh a ft4, ani len ft3 nekontrolovala).
@unicornlady prvu si zmenila? Nebola si spokojna,?
Chodila som k nej asi rok a pol, ale ani ma nepočúvala, keď som hovorila, že mi je zle. Lieky mi menila každú chvíľu, a ako hovorím, ani nemala dostatočné výsledky z krvi, ale hrozne mi bolo zle.
Aj som šla potom do Ľubochne raz. To tiež sa dotklo jej ega, že ona vyštudovala medicínu (neznamená, že vie dobre liečiť; ale to bolo dávnejšie, vtedy ešte neboli moc recenzie na nete a mňa tam poslali vtedy z pohotovosti)
syntetický hormón by nie ste normálne toto konzumovať. Ako dlho chcete žiť?
@maraba prosim? Nechápem
syntetický hormón by nie ste normálne toto konzumovať. Ako dlho chcete žiť?
@maraba praveze ak ho nebudeme konzumovat, tak skor umrieme, ked si to telo nedokaze samo vytvorit
@3petka mne naprv povedala,ze vysledky mam hranicne ale stale v norme, potom ako videla na uktrazvuku automimunitny zapal predpisala mi 50mg, ja som si dva tyzdne davala 25, reku nech ai organizmus zvykne ale co si tyzden davam tu 50tku tak.mi je dost na hovno, kym zacnem normalne fungovat je pomaly obed
@anonym_autor čo mám ja info tak lieky neriešia zápal, ten sa dá nejak poriešiť akurát zmenou životného štýlu. Lieky akurát držia hladinu hormónov v norme.
@anonym_autor čo mám ja info tak lieky neriešia zápal, ten sa dá nejak poriešiť akurát zmenou životného štýlu. Lieky akurát držia hladinu hormónov v norme.
@3petka no ved mne to bolo divne, a lekarka vravi,stravujte sa ako doteraz,nic nemusite obmedzot, aj tak vam to nepomôže. A pritom som na FB našla stranku,kde pani s hashimotom vysadila liecbu, lebo zmenila stravu a vysledky mala super
@3petka uz som sa objednala inde.
@3petka no ved mne to bolo divne, a lekarka vravi,stravujte sa ako doteraz,nic nemusite obmedzot, aj tak vam to nepomôže. A pritom som na FB našla stranku,kde pani s hashimotom vysadila liecbu, lebo zmenila stravu a vysledky mala super
@anonym_autor Tu pani som pozerala aj ja a nemyslím si že ona je ten správny príklad. A nepríde mi ako dôveryhodná. Ja mám štítnu už 10 rokov a zatiaľ sa mi podarilo trošku stiahnúť protilátky. Pod sonom sa mi nemení, drží sa v rovnakej forme.
@anonym_autor Tu pani som pozerala aj ja a nemyslím si že ona je ten správny príklad. A nepríde mi ako dôveryhodná. Ja mám štítnu už 10 rokov a zatiaľ sa mi podarilo trošku stiahnúť protilátky. Pod sonom sa mi nemení, drží sa v rovnakej forme.
@3petka tak aj trosku je uspech 🙂 podstatne je,ze to nie je horšie. Stravu si zmenila? Mas nejake tipy pre mna? Myslis tu lekarnicku? Nepamätám si ako sa volala a neurobioa som si zatial na nu nazor, ci sa to da či nedá, na to mam malo info zatiap
Beriem 125, prešla som nan zo 100 keďže som za tri mesiace pribrala 8 kg a bola som nonstop unavená nevládala som nic.tsh bolo 11,6 a ft4 10,1. Teraz po nastavení na 125 mám tsh 1,6. Nikdy som nemala žiadne nežiaduce účinky.

nie, vôbec. Najprv mi nasadili 5 mg, teraz beriem 75 a nič také som nezaznamenala, stav sa mi mierne zlepšil už po pár dňoch práve.