icon

Bude ma psychiater odsudzovať?

18. júl 2026

Myslím si, že mám roky depresiu a totálne ma nič nebaví ani len vstať z postele. Takáto som kedysi nebývala. Taktiež mám mnoho iných príznakov depresie a myslím si, že to pramení zo zlých rodinných vztahov. Bojim sa avsak ze ked sa tomu psychiatrovi zdoverim tak ma odsudi. Ze to nepochopi ak napriklad on má dobre vztahy. Neviem čo mam robit ale neda sa takto zit. Keby nemam pracu tak cele dni len lezim a nic nerobim. Pritom viem ze toto nie som ja ale nedokazem to zmenit sama. Chcem byt znova ako kedysi radovat sa ist von. Teraz pre mna ist co i len na prechadzku je uz skoro nemozne

Strana
z2
anonym_cf6b7d
19. júl 2026

@anonym_autor toho sa neboj uľaví sa ti.Psychiater nesúdi, ale vypočuje a lieči.Vidis, že tvoj fyzicky a psychicky život nie je v poriadku.

anonym_1d2c3f
19. júl 2026

Ak ti psychiater odporučí terapie, tak si nájdi psychoterapeuta, uľaví sa ti

pupava36
Autor odpoveď zmazal
anonym_bd1710
19. júl 2026

Ja osobne ti odporucam zajst najskor ku psychologovi ktoremu sa vyrozpravas, povies mu co mas na srdci a on podla toho zvazi psychotesty. Ja som na tom bola podobne, dlho som odolavala a nechcela ist na vysetrenie, stale som si vravela ze sak to zvladnem aj sama ale tie moje meniace sa nalady pocas dna a kazdy den len horsie uz nedokazali ustat ani moje deti a ani moj manzel. Rozhodla som sa ( aby som uz netyrala moje deti a manzela mojimi hroznymi naladami) ze zajdem za psychiatrickou, nasla som si jednu v BA, jej som vsetko porozpravala ale poslala ma na psychotesty ku psychologovi pre podozrenie na maniodepresiu ( bipolarna afektívna porucha) psychotesty mam uz za sebou a doktorka mi zatial predpisala lieky na tu moju nespavost kedze aj ta nespavost a manicke epizody su sucastou maniodepresie. Po tych liekoch sa citim o trochu lepsie, tie nalady uz az tak nestriedam ale aj tak mi obcas riadne zahrabava a este ked dotoho zacnem tak rychlo rozpravat ze mi nik nerozumie je celkom sranda😂. …takze urcite zajdi najskor ku psychologovi kedze psychiater sa ta aj tak bude pytat ci si ich absolvovala a ked nie tak ta na ne tak ci onak posle a psycholog na zaklade psychotestov dalej zvazi ci je potrebne zahajit liecbu psychiatrom alebo nie. Ja si osobne myslim ze okrem bipolarnej poruchy ( o ktorem som presvedcena ze ju mam) mam aj ine psychicke problemi ale to zistim az ked mi vyhodnoti testy a posle ich mojej psychiatricke. Drzim ti palce.

Strana
z2