icon

Bude ma psychiater odsudzovať?

Dnes o 16:02

Myslím si, že mám roky depresiu a totálne ma nič nebaví ani len vstať z postele. Takáto som kedysi nebývala. Taktiež mám mnoho iných príznakov depresie a myslím si, že to pramení zo zlých rodinných vztahov. Bojim sa avsak ze ked sa tomu psychiatrovi zdoverim tak ma odsudi. Ze to nepochopi ak napriklad on má dobre vztahy. Neviem čo mam robit ale neda sa takto zit. Keby nemam pracu tak cele dni len lezim a nic nerobim. Pritom viem ze toto nie som ja ale nedokazem to zmenit sama. Chcem byt znova ako kedysi radovat sa ist von. Teraz pre mna ist co i len na prechadzku je uz skoro nemozne

guudy
Dnes o 16:04

@anonym_autor prosim ta, ked mas chripku a ides k obvodnemu lekarovi, tiez mas pocit, ze sa ti bude smiat, lebo on ju nema? Ehm, nedava to zmysel, vsak??? Supajdi sa objednat.

pletko325
Dnes o 16:10

Psychiater nie je od toho aby tvoj stav porovnával so svojim životom.
Také často robí rodina alebo kamaráti a kamarátky.
Objednaj sa a hlavne to skús brať tak, že ty si vyhľadala psychiatra a chceš pomôcť, tak sa nezabudni zdôveriť so všetkým čo ťa trápi, aby tam nebolo zahmlievanie a uvidíš že až vtedy ti to pomôže.
Ak ho budeš brať ako nepriateľa (alebo kamaráta/ku) že by si mu nechcela všetko povedať, lebo sa hanbíš alebo bojíš, tak to bude tiaž len polovičná pomoc.

Objednaj, choď a otvorene to vyklop !!

petronelag
Dnes o 16:12

@anonym_autor Psychiatrovi treba povedať všetko, čo súvisí s diagnozou, aby vedel správne poradiť, oni nikoho neodsúdia, možno povie, že sa treba snažiť zlepšiť rodinné vzťahy.

anonym_6c348b
Dnes o 16:16

Psychiater je ten posledný, ktorý by ťa odsudzoval...

autor
Dnes o 16:34

@anonym_autor či si o mne nepomysli ze len prehanam a ze som sa urcite nemala az tak zle... len to co sa u nas dialo nebolo mozno najhorsie ale zanechalo to u mna nieco

anonym_f049ac
Dnes o 17:33

@anonym_autor sucitim s tebou, urcite chod k dr.neboj sa..ja mam super psychiatricku je velmi empaticka a priama. Mala som.aj psychiatra muza tiez super.

226lenka
Dnes o 17:35
@guudy

@anonym_autor prosim ta, ked mas chripku a ides k obvodnemu lekarovi, tiez mas pocit, ze sa ti bude smiat, lebo on ju nema? Ehm, nedava to zmysel, vsak??? Supajdi sa objednat.

@guudy liečiť chrípku u svojho doktora a rozprávať so psychiatrom o svojich psychických problémoch je obrovský rozdiel, nemyslíš?

anonym_69548c
Dnes o 17:38

Je to lekar, pravdepodobne nebudes prva pacientka ktoru uvidi takze ak mas potrebu normalne tam chod. A ani nie je istw, ci naozaj sa jedna o depresiu kedze zatial si si ju diagnostikovala sama.

guudy
Dnes o 17:46
@226lenka

@guudy liečiť chrípku u svojho doktora a rozprávať so psychiatrom o svojich psychických problémoch je obrovský rozdiel, nemyslíš?

@226lenka nie, nemyslim

anonym_450bda
Dnes o 17:52

Prosím ťa , čo ťa to napadá. žiadny psych. ťa nebude odsudzovať za tvoj neviem aký rod. život. Je to tvoja súkromná záležitosť, on je nato aby ti pomohol - väčšinou predpisuje lieky. ak sa chceš vykecávať tak to potom psychológa potrebuješ.

226lenka
Dnes o 17:53

@anonym_autor úplne ťa chápem, som na tom podobne. Pravdepodobne mám depresiu, už od detstva, ale neliečenú. Hanbím sa ísť ku psychológovi v mojom veku a vykecat mu všetky svoje problémy ktorými trpím od detstva. Bojím sa tiež odsúdenia.

anonym_450bda
Dnes o 17:54

prvé príznaky depresie sú problémy so spánkom.
buď málo spánku, zle zaspávanie, budenie sa v noci, alebo aj dlhodobé vyspávanie resp. nadmerné spanie.

anonym_3c96ed
Dnes o 17:59

🫣🫣🫣🫣🫣

autor
Dnes o 19:19
@anonym_f049ac

@anonym_autor sucitim s tebou, urcite chod k dr.neboj sa..ja mam super psychiatricku je velmi empaticka a priama. Mala som.aj psychiatra muza tiez super.

@anonym_f049ac meno a mesto prosim

autor
Dnes o 19:19
@226lenka

@anonym_autor úplne ťa chápem, som na tom podobne. Pravdepodobne mám depresiu, už od detstva, ale neliečenú. Hanbím sa ísť ku psychológovi v mojom veku a vykecat mu všetky svoje problémy ktorými trpím od detstva. Bojím sa tiež odsúdenia.

@226lenka mrzi ma to. Odkial si?

anonym_37ce53
Dnes o 19:29

@anonym_autor tak ludia trapia aj ovela horsie veci, niekoho znasilnia, inemu umrie dieta, dalsi ma rakovinu ...Ty bud len rada, ze mas pracu, kebyze ostanes doma, sa zblaznis ! tes sa z toho ze pracujes...A to , ze by ta lekar odsudzoval, a za co? Nechapem...Mas mozno len nudnu fazu v zivote, mas priatela deti rodinu? Alebo vyhoretie?
Oni su zvyknuti pocuvat ovela vaznejsie veci, nez je tvoja depresia...Takze smelo za doktorom, on ta vypocuje, poradi liek a dobre bude...

anonym_37ce53
Dnes o 19:29
@anonym_450bda

prvé príznaky depresie sú problémy so spánkom.
buď málo spánku, zle zaspávanie, budenie sa v noci, alebo aj dlhodobé vyspávanie resp. nadmerné spanie.

@anonym_450bda mam depresie roky, dokonca stredneho stupna, a spim dobre. ( ale je pravda, ze spim kratko max 6hodin)

marca12
Dnes o 19:37

@anonym_autor Psychiater je lekar a denne riesi tazke stavy pacientov. Absolutne vobec nemaj obavy. Vobec ta nebude sudit ani odsudzovat.

anonym_6f4faa
Dnes o 19:42

@anonym_autor Autorka, úplne Ti rozumiem, tiež som sa dlho odhodlávala. Moje problémy takisto súviseli s toxickým prostredím, v ktorom som vyrastala. Ráno som ledva vstávala z postele, unavená, ale nie fyzicky, ale psychicky. Horšie ale bolo, že postupne sa mi vplyvom zlého psychického stavu objavovali aj fyzické príznaky, ktoré ma vedeli odrovnať aj na niekoľko dní. To ma prinútilo prekonať sa a vyhľadať pomoc. Psychiater je lekár, vypočuje si, čo Ťa k nemu priviedlo, aké máš príznaky, prejavy, od kedy to trvá,....pýta sa na ďalšie súvisiace veci. Na základe toho, čo sa dozvie stanoví diagnózu, posúdi potrebu liečby pomocou liekov alebo pomocou terapií u psychológa.
Chcem Ťa týmto povzbudiť, neboj sa, odsudzovať Ťa nemá prečo, netrp ďalej. Držím palce🍀

226lenka
Dnes o 20:24
@anonym_autor

@226lenka mrzi ma to. Odkial si?

@anonym_autor Košice

marianarem
Dnes o 21:13

@anonym_autor Psychiater je lekar, ktory isiel do svojho povolania s tym, ze prave taketo problemy bude pomahat ludom riesit. Ludi s depresiou tam ma denno-denne niekolko a ma skusenosti uz naozaj s kadecim. Toho odsudzovania sa podla mna bojis mozno prave kvoli tym zlym vztahom, mozno ta sudi niekto z blizkych, neviem. Ale psychiater to rozhodne robit nebude, toho sa nemusis bat (mam vlastne skusenosti).

autor
Dnes o 21:24
@marianarem

@anonym_autor Psychiater je lekar, ktory isiel do svojho povolania s tym, ze prave taketo problemy bude pomahat ludom riesit. Ludi s depresiou tam ma denno-denne niekolko a ma skusenosti uz naozaj s kadecim. Toho odsudzovania sa podla mna bojis mozno prave kvoli tym zlym vztahom, mozno ta sudi niekto z blizkych, neviem. Ale psychiater to rozhodne robit nebude, toho sa nemusis bat (mam vlastne skusenosti).

@marianarem bojim sa ze tam chodia ludia naozaj s vaznymi problemami ako znasilnenie smrt blizkeho atd a ja tam pridem s oproti tomu hovadinou

janickacrazy
Dnes o 21:32
@anonym_autor

@marianarem bojim sa ze tam chodia ludia naozaj s vaznymi problemami ako znasilnenie smrt blizkeho atd a ja tam pridem s oproti tomu hovadinou

@anonym_autor to vôbec nie je pravda, ľudia tam chodia aj s úplne bežnými problémami ako sú strach z niečoho, úzkosť, depresia, nikto ťa odsudzovať nebude, naozaj sa toho nemusíš obávať, ja som tam bola som synom len preto, že nerozprával nič vo veku 3 rokov napríklad a pani psychiatricka bola veľmi milá a ústretová, aj keď malý absolútne nespolupracoval.

marianarem
Dnes o 21:36
@anonym_autor

@anonym_autor Toho sa urcite neboj. Psychiater naozaj neriesi, ci ma tvoja depresia nejaky dostatocne zavazny dovod. Proste ti bude tu depresiu liecit. Ja som raz bola hospitalizovana v psychiatrickej nemocnici. Vztahy tam urcite boli jednou z najcastejsich pricin depresii. Ci uz to bol rozchod, rozvod, alebo zly vztah s rodicmi, s partnerom, alebo celkovo patologicka rodina. Vztahy su v zivote dolezite.