icon

Býva pri zápale močových ciest horúčka?

15. jan 2025

Zdravím, býva pri zápale močových ciest horúčka? Či nemusí byť?

stellarstar
15. jan 2025

Môže nemusí

lindusss2016
15. jan 2025

Moze, ale pokojne sa to moze rozvinut do zapalu obliciek. Nejaku bakteriu mate potvrdenu?

saxana000
15. jan 2025

Ano vacsinou byva dcera mala.takmer 40ky

majamat
15. jan 2025

moze a nemusi,a ko pri vacsine infekcii. su samozrejme aj take, co standardne horcuka nebyva, okrem vynimiek, pripadne take, kde je horucka takmer vzdy. napdlo mi, ze pri zapale maternice byva horucka takmer vzdy. okrem vynimiek, ale tie su skor na zaciatku a horcuka sa uakze neskor.
asi dost zavisi od stadia infekcie, bakreialnej, ci virovej naloze, ako ryhclo zareaguje imunitny system a pod.

autor
15. jan 2025

@lindusss2016 nie práveže nemám nič.. len preto sa pytam, že 1,5 roka dozadu som mala vysoké horúčky a bolesť podbruška a krížov bez bolesti a rezania pri močení a vtedy na pohotovosti vyhodnotili že je to zápal močových ciest (bola bielkovina aj krv) ..teraz mám bolesti podbruška a krížov ale som tehotná (9tt) a mierne zvýšenu teplotu 37,3 čo ani nepovažujem za teplotu .. podbruška ma bolieva od začiatku tehotenstva len tie kríže ma znepokojujú..a robila som si prúžok čo som namočila do moču a tam mi vyšli leukocyty tak teraz neviem

martinka13
15. jan 2025

Ja som nemala nikdy.

michaela329
15. jan 2025

Môže, nemusí. Ja som naposledy nemala, ale na zápal som reagovala skoro, ešte v to ráno som išla k Dr, a hneď som mala ATB.

mmoni89
15. jan 2025

Ja som nikdy nemala

majamat
15. jan 2025

to mas aky pruzok? leukocyty na pruzkoch, ktore sa bezne pouzivaju nie su.

majamat
15. jan 2025

a pozeram, ez som nasla aj s leukcytmi.
inak niektore odchylky sa mozu v tehu vyskytovat. ak mas leukocyty a aj teploty, zajdi radsejk dr. kludne aj ku gynekologovi.
zapal mocaku v tehu moze tehu aj skomplikvoat. je blizko maternice.

majamat
15. jan 2025

a teda standarnde byvaju krv a bielkoviny ( nemusia ybt ), no krv sa moze vyskytnut aj v tehu. nejake mikrotrhlinky mozu vzniknut na vlemi prekrvenej maternici, resp na krcku. no ta teplota moze nieco naznacovat. tazko povedat. fakt asi je lepsie poradit sa s lekarom.

autor
15. jan 2025

@majamat dekaphan leuko sa volá, to už sú tie kvalitnejšie prúžky a drahšie o niečo

lindusss2016
15. jan 2025

Nie su kvalitnejsie, ale ukazuju viac parametrov. To len na okraj.

Myslela som, ze sa jedna o dieta, ale kedze si tehotna, tak radsej chod k dr. Dobre je, ze nemas krv v moci, takze s oblickami by to nemalo suvisiet.

deti95060810
15. jan 2025

nikdy som nemala...

mirka_a_hrasok
15. jan 2025

Áno, môže byť, tiež som mala trocha zvýšenú teplotu, ale zase nebolo to nič strašné. To pálenie bolo horšie.

lulu2014
15. jan 2025

Urcite by som rano zobrala sterilny moc (ak mas do 2skumaviek) a odniesla k obvodnej alebo gynda. A poslat do labaku.

xsandrax
15. jan 2025

Ja som mala vždy teplotu 🤷‍♀️

autor
15. jan 2025

@lulu2014 áno mám tak aj v pláne, že si ráno zavolám na gyn a poviem čo je vo veci a uvidím či mi povie že môžem prísť alebo povie že mám ísť k obvodnej ..ale radšej nech ten moč pozrú